• Στρώμα Yoga Rhythm
    • Στρώμα Yoga Life
    • Στρώμα Kolajen Ultra Therapy
    • Στρώμα Kolajen Lux
    • Στρώμα Graphene Dream
Home / BLOG / Αρωματίστε το σπίτι σας, με φυσικό τρόπο

Αρωματίστε το σπίτι σας, με φυσικό τρόπο

Πολλές φορές, όσο συχνά και αν καθαρίζετε ή αερίζετε το σπίτι, η μυρωδιά του χώρου δεν είναι ευχάριστη. Πριν καταφύγετε στις χημικές λύσεις  του εμπορίου, μπορείτε να φτιάξετε φυσικά αρωματικά χώρου στο σπίτι σας.

Η διαδικασία είναι απλή, επιλέξτε τα φρούτα που επιθυμείτε, και αφού τα κόψετε, προσθέστε τα σε ένα κατσαρολάκι το οποίο θα γεμίσετε κατά τα 3/4 με νερό. Προσθέστε μπαχαρικά ή ακόμα και φυτά της αρεσκείας σας και ζεστάνετε το μείγμα. Όταν το μείγμα φτάσει στο σημείο βρασμού, χαμηλώστε την ένταση και αφήστε το να σιγοβράσει για 2 με 3 ώρες, ή για όσο εσείς κρίνετε πως χρειάζεται για να ανανεωθεί η μυρωδιά του χώρου σας.

Όταν έχετε το επιθυμητό αποτέλεσμα και το σπίτι σας  έχει πλημμυρίσει από τα αρώματα που επιλέξατε, αποσύρετε από την φωτιά και τοποθετήστε το περιεχόμενο της κατσαρόλας σε ένα βάζο. Αποθηκεύστε το στο ψυγείο και όταν νιώσετε ότι ο χώρος σας χρειάζεται ανανέωση ζεστάνετε το ξανά και αφήστε το να σιγοβράσει.

Όσον αφορά τους συνδυασμούς, μπορείτε να συνδυάσετε τα αρώματα που ταιριάζουν στο δικό σας γούστο. Έχετε στο μυαλό σας ότι τα εσπεριδοειδή κρατούν το άρωμα τους για περισσότερο καιρό στο βάζο. Εάν τα μυρωδικά που χρησιμοποιείτε είναι φρέσκα, το αποτέλεσμα θα είναι σίγουρα επιτυχημένο. Όσον αφορά τα μπαχαρικά, μπορείτε να χρησιμοποιήσετε κανέλα, γαρύφαλλο και γλυκάνισο, τα οποία αποτελούν ιδανικό συνδυασμό με όλα τα φρούτα.

Χαρίστε μοναδικό άρωμα φρεσκάδας στο χώρο σας, φυσικά και οικολογικά.