▲ TOP

Δεν υπάρχουν προιόντα στο καλάθι.

Istikbal Blog Blog Blog Βεράντα και κήπος: Το καλοκαιρινό σαλόνι του σπιτιού σας

Βεράντα και κήπος: Το καλοκαιρινό σαλόνι του σπιτιού σας

Istikbal Blog

Για τους καλοκαιρινούς μήνες, μία μεγάλη βεράντα ή ένας κήπος, πολλές φορές παίρνουν τον ρόλο του σαλονιού, προσφέροντας μοναδικές στιγμές χαλάρωσης, ή ακόμη και χαράς μαζί με φίλους. Είναι αλήθεια πως στις μέρες μας ακόμη και οι μικρότερες αποδράσεις στην καλοκαιρινή χαλάρωση παραμένουν μια πολύτιμη διαφυγή από τη ρουτίνα της καθημερινότητας. Κι όταν λέμε μικρότερες αποδράσεις, συμπεριλαμβάνουμε και αυτές που βρίσκονται ένα βήμα από την εξώπορτα, ή ακόμη και την μπαλκονόπορτα του σπιτιού μας.

Ο κήπος όμως, ή η βεράντα, θα πρέπει να μπορούν να υποστηρίξουν αυτές τις στιγμές. Κι ας το πούμε όσο πιο απλά γίνεται, θα πρέπει κάπου να μπορείτε να καθίσετε, κάπου να ακουμπήσετε ένα πιάτο ή τον καφέ σας, κάτι που να μπορεί να υποστηρίξει κάθε ανάγκη και απαίτησή σας από τη λειτουργικότητα του χώρου.

Το πρώτο βήμα στον κήπο ή τη βεράντα

Ας ξεκινήσουμε όμως από την αρχή. Θα πρέπει με κάθε τρόπο να διασφαλίσουμε ότι ο χώρος μας θα είναι όσο το δυνατόν καλύτερα λειτουργικός. Δεν μιλάμε για τους αχανείς κήπους ή τις τεράστιες βεράντες. Θα προσαρμόσουμε τις σκέψεις μας στον αξιοπρεπέστατο μέσο όρο. Έτσι, ο χώρος στην ουσία είναι σχετικά περιορισμένος για τις κινήσεις μας. Καλό θα είναι να είμαστε σίγουροι πως κάθε μας βήμα θα είναι ανεμπόδιστο. Για να σχεδιάσουμε καλύτερα τη στρατηγική διαρρύθμιση του χώρου κοιτάμε πάντοτε από το κέντρο προς τις άκρες, και ασφαλώς από το σημείο πρόσβασης προς το κέντρο του χώρου.

Επιλογή επίπλων

Ίσως αυτό να είναι ένα από τα πιο δύσκολα βήματα καθώς εδώ συμβαίνουν τα πιο εύκολα λάθη. Μία υπερβολή θα μπορούσε να γεμίσει ασφυκτικά τον χώρο και να ακυρώσει τη λειτουργικότητά του, μία περιορισμένη επιλογή θα μπορούσε να δημιουργήσει ανεπάρκεια στη λειτουργικότητα. Έτσι, όταν μιλάμε για κλασσικά δείγματα χώρων, τόσο στον κήπο, όσο και στη βεράντα, καλό θα ήταν επιλέγουμε προτάσεις συνθέσεων, έχοντας πάντα στο μυαλό μας το παραπάνω βήμα.

Είναι θέμα στυλ

Αφού βρούμε ένα μέγεθος σύνθεσης το οποίο είναι ιδανικό για τα μέτρα του χώρου μας, θα πρέπει να επιλέξουμε τα χρωματικά και τα σχεδιαστικά χαρακτηριστικά του. Η ασφαλέστερη οδός που οδηγεί στη σωστή επιλογή είναι αυτή της αντιστοίχισης του στυλ της σύνθεσης με τα χαρακτηριστικά του εξωτερικού στυλ του σπιτιού. Σε ένα κλασσικό στυλ δεν μπορεί να δέσει εύκολα με αρμονία το industrial ύφος· σε μία σύγχρονη δομή μοιάζει αταίριαστη μία σύνθεση με παραδοσιακό ύφος. Έτσι, θα πρέπει να σκεφτούμε πολύ προσεκτικά  το πώς θα δέσουμε τη λεπτομέρεια με τη συνολική εικόνα.

Ας ακυρώσουμε τις ψευδαισθήσεις

Ένα από τα γνωστά σχόλια που ακούμε συνήθως είναι πως το πλαστικό πάει με όλα. Άρα ένα σετάκι με πλαστικές καρέκλες και τραπέζι θα είναι το ιδανικό; Ας είμαστε απόλυτοι: Σε καμμία περίπτωση δεν θα μπορούσε ένα πλαστικό τραπέζι με πλαστικές καρέκλες να σταθεί και να υποστηρίξει τον χώρο σας, με όσα υφάσματα κι αν ντυθεί. Δεν είναι θέμα υλικού μόνο, είναι θέμα ποιότητας. Δεν θα μπορούσε να κρατήσει για κάποια χρόνια. Η φθορά του είναι ταχύτερη από τις στιγμές απόλαυσης που θα μπορούσε να σας προσφέρει, και σε συνδυασμό με τους περιορισμούς στην αντοχή και την πρακτικότητα, μάλλον πολύ σύντομα θα μετατραπεί σε ένα τραυματισμένο και δυσλειτουργικό σύνολο στη μέση του κήπου ή της βεράντας σας.

Δημιουργήστε τη δική σας σύνθεση, στα δικά σας μέτρα, στο δικό σας γούστο, αλλά πάντα θα πρέπει να ακολουθείτε δύο βασικούς κανόνες: το μέτρο της λειτουργικότητας, από τη θέση και το μέγεθος και του καθορισμού της αισθητικής του χώρου, από την ευρύτερη αισθητική του συνόλου. Μόλις ταυτοποιηθούν αυτές οι δύο παράμετροι, σειρά έχει η τοποθέτηση και ο καλλωπισμός. Δώστε χρώμα ακόμη και στο κλασσικό, με τη ζωντάνια τον λουλουδιών. Δημιουργήστε με άλλα λόγια την αίσθηση της δροσιάς που πηγάζει από τα φυτά και απολαύστε μοναδικές στιγμές με άνεση και λειτουργικότητα.

Διακόσμηση: Συνδυασμός ύφους και στυλ, ή μονοθεματική προσέγγιση; Previous post
Κρεβατοκάμαρα: Ώρα για ανανέωση! Next post

Αναζήτηση

Προϊόντα

Κατηγορίες προϊόντων

Social

Istikbal
Προϊόντα
Istikbal
Με την ποιότητα, την τεχνογνωσία και την υπογραφή Istikbal._
© 2024 · Istikbal Kimerland · All rights reserved · Design by Artware