▲ TOP

Δεν υπάρχουν προιόντα στο καλάθι.

Istikbal Blog Blog Blog Καλοκαίρι και ανανέωση

Καλοκαίρι και ανανέωση

Istikbal Blog
Στρώμα Aloe Vera | ΙΣΤΙΚΜΠΑΛ

Η ζέστη πλησιάζει με γοργούς ρυθμούς και όσοι δεν ξεκινήσαμε να παίρνουμε στα σοβαρά την επιτακτική ανάγκη της άνοιξης για αλλαγές, τώρα θα πρέπει να βιαστούμε. Η προετοιμασία για το καλοκαίρι είναι πάντα απαιτητική, γιατί συνδυάζεται και από υψηλές θερμοκρασίες που επιδεινώνουν την κόπωση. Έτσι, αυτό που προέχει είναι να ξεκαθαρίσουμε σε ποια σημεία θα πρέπει να εστιάσουμε την προσοχή μας περισσότερο.

Βήμα πρώτο, και βασικότερο όλων. Πάρτε το απόφαση ότι η αλλαγή αυτή πρέπει να γίνει και πρέπει να συνοδευτεί και από γενική εκκαθάριση (και όχι μόνο καθαριότητα) του χώρου. Αυτό είναι που έχει πραγματική σημασία. Τίποτα δεν θα πρέπει να κουβαλάει τον ίδιο φόρτο μετά από αυτή τη διαδικασία ανανέωσης. Αλλά ας πριν ξεκινήσουμε το πρώτο αυτό βήμα, θα πρέπει να αποφασίσουμε από πού πραγματικά θα πρέπει να ξεκινήσουμε.

Εκεί που οι αλλαγές παίζουν ουσιαστικό ρόλο. Εκεί ακριβώς εστιάζουμε. Θα πρέπει να είμαστε σε απόλυτη αφοσίωση στο πρακτικό κομμάτι. Έτσι, μία από τις μεγαλύτερες διαδικασίες που λαμβάνουν χώρα είναι η αλλαγή “φρουράς” στα ρούχα, από τα χειμερινά στα καλοκαιρινά. Ακριβώς αυτό είναι και το αρχικό πλαίσιο. Συνήθως η αλλαγή αυτή συμβαίνει στην κρεβατοκάμαρα, όπου βρίσκεται η ντουλάπα, και η αναστάτωση μάλλον είναι άνευ προηγουμένου (ή μάλλον έχει προηγούμενο, κάθε 6 περίπου μήνες). Για τον λόγο αυτόν, θα πρέπει να είμαστε σίγουροι ότι όλα έχουν τακτοποιηθεί πριν “ανοίξουμε νέες πληγές”.

Το φως προδίδει

Καλό θα ήταν η πρώτη μας κίνηση να εστιάζει στην απομάκρυνση οποιασδήποτε υπερβολής που γεμίζει τον χώρο του υπνοδωματίου. Το καλοκαιρινό φως είναι ζεστό, και προδίδει με απόλυτη ευκρίνεια κάθε μικρή ατέλεια του χώρου. Αν τώρα συνυπολογίσουμε τα ανοιχτά παράθυρά και την ποσότητα ρύπων που μπορούν να εισέλθουν και να συμψηφιστούν με την …κατοικίδια σκόνη, τότε μάλλον τα πράγματα γίνονται εξαιρετικά δύσκολα. Για τον λόγο αυτόν δεν υπάρχει η παραμικρή δικαιολογία για πλεονάζουσα διακόσμηση που το μόνο που θα καταφέρει είναι να εγκλωβίσει σκόνη και να μας δημιουργήσει στην τελική ένα εξαιρετικά πνιγερό συναίσθημα.

Αλλάξτε τον τρόπο που κοιμάστε

Υπάρχει ο ιδανικός τρόπος για να αλλάξουμε τον τρόπο που κοιμόμαστε, υπάρχει και ο πρακτικός. Ο ιδανικός τρόπος είναι εκείνος, ο οποίος περιλαμβάνει ακόμη και την αντικατάσταση του κρεβατιού στο οποίο κοιμόμαστε (αν έχει έρθει η ώρα για τόσο ριζικές αλλαγές), ή έστω του στρώματος (αν έχουμε κλείσει 10ετία από την τελευταία αλλαγή). Ο πρακτικός τρόπος περιλαμβάνει όλα τα υπόλοιπα: μαξιλάρια, σεντόνια, προστατευτικά επιστρώματα. Είναι αφορμή για να απαλλαγούμε από τις χειμερινές συνήθειες, την αισθητική και την αίσθηση -αν όχι του χειμώνα- τότε σίγουρα του περασμένου έτους. Ειδικότερα αν το προηγούμενο διάστημα δεν ήταν και το ιδανικότερο για εμάς, ένας από τους πλέον πρακτικότερους τρόπους να υποβαθμίσουμε τα αρνητικά συναισθήματα είναι να αποδεσμευτούμε από αντικείμενα που έχουν συνδεθεί μαζί τους. Και αυτό ισχύει για κάθε χώρο του σπιτιού.

Κρεβατοκάμαρα Mavenna

Κρεβατοκάμαρα Mavenna
[nitro_product style=”6″ hover_style=”flip-back” transition_effects=”fade” id=”29957″]

Μάθε να εγκαταλείπεις

Όχι, δεν μιλάμε ούτε για τις προσπάθειες, ούτε για τα όνειρα, ούτε για τους ανθρώπους. Μιλάμε αποκλειστικά και μόνο για παλιά και υπερβολικά αντικείμενα. Μπορεί να πιστεύουμε ότι προσθέτουν μία επιπλέον νότα στον χώρο, τις περισσότερες όμως φορές, αυτή η νότα φαλτσάρει σε μείζονα ασυμφωνία με το υπόλοιπο αισθητικό σύνολο. Καλό θα ήταν να αφαιρεθούν από τη σύνθεση όλα όσα βαραίνουν τον χώρο μας, ή μας προσθέτουν άσκοπο φόρτο.

 

Δώστε στο καλοκαιρινό σπίτι τον αέρα που του λείπει και προσθέστε μοναδικές στιγμές χαλάρωσης και ξεγνοιασιάς σε μια εποχή που μπορεί να αλλάξει τον τρόπο που βλέπουμε γύρω μας τον κόσμο. Μετατρέψτε το σπίτι σας σε μια όαση χαλάρωσης και αναζητήστε όλες εκείνες τις στιγμές που μπορεί να σας έχουν λείψει. Ακόμη και στην περίπτωση του υπνοδωματίου, αναζητήστε την απόλαυση που κρύβεται σε μια καλοκαιρινή νύχτα, ακόμη και στις πιο μικρές λεπτομέρειες.

H Istikbal Kimerland σάς καλωσορίζει στον νέο κόσμο φιλοξενίας και ύπνου! Previous post
Ένα μπαλκόνι κι ένας ουρανός μ’ αστέρια Next post

Αναζήτηση

Προϊόντα

Κατηγορίες προϊόντων

Social

Istikbal
Προϊόντα
Istikbal
Με την ποιότητα, την τεχνογνωσία και την υπογραφή Istikbal._
© 2024 · Istikbal Kimerland · All rights reserved · Design by Artware