▲ TOP

Δεν υπάρχουν προιόντα στο καλάθι.

Istikbal Blog Blog Blog Κρεβατοκάμαρα: Ώρα για ανανέωση!

Κρεβατοκάμαρα: Ώρα για ανανέωση!

Istikbal Blog
Κρεβατοκάμαρα: Ώρα για ανανέωση!

Η κρεβατοκάμαρα αποτελεί έναν μοναδικό χώρο, στον οποίο μπορείτε να προσθέσετε με τη μεγαλύτερη δυνατή ελευθερία το δικό σας στυλ. Είναι εξαιρετικά σημαντικό να δημιουργήσετε ένα υπνοδωμάτιο σύμφωνα με τις δικές σας επιθυμίες, ακριβώς στη δική σας αίσθηση του ωραίου. Κι αυτό είναι πραγματικά αναγκαίο, γιατί αυτός είναι ο χώρος που έχει δημιουργηθεί για να μπορείτε να χαλαρώσετε με τη μεγαλύτερη δυνατή άνεση, χωρίς να μπορεί κάτι να σας χαλάσει τη διάθεση.

Αν κάτι από τα παραπάνω δεν σας κολλάει και μοιάζει ασύμβατο με τη δική σας καθημερινότητα, αν αισθάνεστε περίεργα όταν μπαίνετε στην κρεβατοκάμαρά σας, τότε μάλλον ήρθε η ώρα για να σκεφτείτε την ανανέωση. Κι η ανανέωση αυτή μπορεί να έρθει με πολλούς τρόπους. Δεν χρειάζεται να είναι ριζική. Μπορεί να είναι κάτι μικρό, αλλά σημαντικό. Σημασία έχει να φέρνετε τα πάντα όσο το δυνατό πιο κοντά στη δική σας αισθητική και στις δικές σας συνθήκες άνεσης.

Και τί σημαίνει αυτό; Ότι μπορείτε να εκμεταλλευτείτε στο έπακρο τον συνδυασμό διάφορων υφών και υλικών, ειδικά τώρα πια που αυτές οι τάσεις έχουν ξανάρθει στο προσκήνιο της διακόσμησης. Δοκιμάστε να παίξετε με ένα στυλ στον βασικό εξοπλισμό του δωματίου, ο οποίος θα αλλάζει σταδιακά, όσο μετακινούμαστε σε δευτερεύοντα έπιπλα και αξεσουάρ, θα αλλάζει σε ένα δεύτερο. Δοκιμάστε να συνδυάσετε το ξύλο με το μέταλλο και τη διακόσμηση με στοιχεία γυαλιού. Δοκιμάστε ελεύθερα… Αλλά από πού μπορεί κάποιος να ξεκινήσει;

Η απάντηση σε αυτό το ερώτημα δεν είναι ούτε απλή, ούτε σταθερά προκαθορισμένη. Υπάρχουν όμως κάποια ασφαλή τρικ που μπορούν να μας κατευθύνουν στον σωστό δρόμο. Το θέμα βρίσκεται πάντα στο πόσο βαθιά θέλει να προχωρήσει κάποιος σε αλλαγές. Αν μιλάμε για κάτι ολικό, τότε καλό είναι να ξεκινήσουμε ακόμη κι από τους τοίχους. Σε αυτή την περίπτωση έχετε δύο επιλογές, να τολμήσετε μία επένδυση με ταπετσαρία, δίνοντας ένα ιδιαίτερο στυλ στον χώρο και δημιουργώντας με τα κατάλληλα μοτίβα τη βάση για το στυλ με το οποίο θα θέλετε να προχωρήσετε στα έπιπλα· ή τη συμβατική βαφή των τοίχων. Στη δεύτερη περίπτωση, να έχετε πάντα στο μυαλό πως οι σκούρες αποχρώσεις μπορούν να δημιουργήσουν μια πιο σοφιστικέ αισθητική στον χώρο, ενώ, από την άλλη, οι πιο παλ αποχρώσεις θα μπορούσαν να συνδυαστούν άριστα με κάτι πιο κλασσικό ή ακόμη και μινιμαλιστικό. Από εκεί κει πέρα, ο δρόμος είναι ανοιχτός, και ίσως και πιο ασφαλής, για να συνεχίσετε με όλα τα υπόλοιπα περιεχόμενα του δωματίου.

Στην περίπτωση τώρα που θέλετε να κινηθείτε πιο συγκρατημένα, τότε σίγουρα θα πρέπει να ξεκινήσετε από το κρεβάτι. (Ναι, αυτό θα μπορούσατε να το κάνετε και στην πρώτη περίπτωση, αλλά το να καθορίσουμε εξ αρχής το στυλ του χώρου με τη διαμόρφωση της όψης των τοίχων, είναι λίγο πιο ασφαλές.) Το κρεβάτι αποτελεί το σημείο αναφοράς και μπορεί να καθορίσει τα πάντα. Είτε μπει στο κέντρο, είτε στην άκρη του δωματίου, εκεί καταλήγουν όλες οι στιγμές και όλα τα όνειρα.

Για την επιλογή του κρεβατιού, πέρα από τα πρακτικά χαρακτηριστικά των διαστάσεων, καλό θα ήταν να σκεφτούμε τη βασική επιλογή πρακτικότητας: αν το θέλουμε να διαθέτει αποθηκευτικό χώρο, ή αν θέλουμε κάτι πιο μινιμαλιστικό στη δομή του, χωρίς αποθηκευτικό χώρο. Στην πρώτη επιλογή, έχουμε την εξαιρετική δυνατότητα να αποσυμφορήσουμε την ντουλάπα της κρεβατοκάμαρας, κυρίως από τη βαριά διαδικασία του ανεβοκατεβάσματος των χειμερινών παπλωμάτων και κουβερτών. Έτσι προσθέτουμε την πρακτικότητα και την άνεση που ίσως και να έλειπε. Στην περίπτωση της επιλογής κρεβατιού χωρίς αποθηκευτικό χώρο, έχουμε μια μεγαλύτερη άνεση να συνδυάσουμε ακόμη και τις πιο σύνθετες κατασκευές με μινιμαλιστική διακόσμηση, λόγω και της ελαφρύτερης δομής του.

Σε κάθε περίπτωση όμως θα πρέπει να θυμόμαστε πως το κρεβάτι καλό θα ήταν να συνδυαστεί με τη γραμμή των επίπλων που το περιστοιχίζουν άμεσα. Έτσι, κομοδίνα και μπουντουάρ, θα πρέπει να ακολουθούν ένα κοινό στυλ για να μπορούν έτσι να τονίζουν τα βασικά χαρακτηριστικά της αισθητικής μας παρέμβασης. Έτσι, για να είμαστε απολύτως σίγουροι, θα μπορούσαμε να επιλέξουμε ένα σετ κρεβατοκάμαρας, ώστε να μπορούμε να αποφύγουμε πιθανά λάθη.

Αφού ολοκληρώσουμε τις σωστές επιλογές επίπλων, σειρά έχουν τα δευτερεύοντα (αν μπορεί να τα πει κάποιες έτσι) αξεσουάρ. Κλινοσκεπάσματα και μαξιλάρια, και πάλι ίσως θα πρέπει να επιλεγούν με τη μορφή του σετ. Έτσι μπορούμε να δώσουμε μια ιδιαίτερη αισθητική μόνο και μόνο μέσα από τις μικρότερες λεπτομέρειες. Μπορούμε να παίξουμε τόσο με το χρώμα, όσο και με τα μοτίβα που θα κυριαρχούν στον χώρο, ενώ μπορούμε να υποστηρίξουμε ακόμη περισσότερο τις επιλογές μας με την προσθήκη ενός αρμονικά δεμένου χαλιού.

Το καλό με την κρεβατοκάμαρα είναι πως, λόγω της φύσης του χώρου, ακόμη και οι μικρότερες αλλαγές μπορούν να φανούν μεγάλες και σημαντικές. Ένα λουλούδι, μια αλλαγή στον φωτισμό, η προσθήκη ενός πίνακα, ακόμη κι αυτές οι λεπτομέρειες θα μπορούσαν να φέρουν ακόμη ένα χαμόγελο και πολλές πολλές στιγμές απόλαυσης στην καθημερινότητά σας.

Βεράντα και κήπος: Το καλοκαιρινό σαλόνι του σπιτιού σας Previous post
Επιλέγοντας τη σωστή Τραπεζαρία Next post

Αναζήτηση

Προϊόντα

Κατηγορίες προϊόντων

Social

Istikbal
Προϊόντα
Istikbal
Με την ποιότητα, την τεχνογνωσία και την υπογραφή Istikbal._
© 2024 · Istikbal Kimerland · All rights reserved · Design by Artware