▲ TOP

Δεν υπάρχουν προιόντα στο καλάθι.

Istikbal Blog Blog Blog Έχετε κήπο; Θα έχει καλοκαίρι!

Έχετε κήπο; Θα έχει καλοκαίρι!

Istikbal Blog

Ένα από τα ιδανικότερα σημεία για τους καλοκαιρινού μήνες είναι ο δικός σας κήπος. Είναι ουσιαστικά το κέντρο του κόσμου για τη ζέστη που θα επακολουθήσει. Κάθε στιγμή της μέρας και της νύχτας, είναι μία από τις ελάχιστες απολαύσεις που μπορούν να ανταποκριθούν πλήρως στις επιθυμίες σας και να καλύψουν κάθε καλοκαιρινή περίσταση. Πώς μπορούμε όμως να κάνουμε τα πράγματα πιο απλά και χρηστικά, με λειτουργικότητα και αισθητική.

Η αλήθεια είναι ότι τέτοιου είδους εξωτερικοί χώροι είναι δύσκολο να ακολουθήσουν ένα και μοναδικό, συγκεκριμένο καλούπι διαμόρφωσης. Για τον λόγο αυτόν θα προσπαθήσουμε να βρούμε τα κλειδιά που ανοίγουν σχεδόν κάθε πόρτα διακόσμησης κήπου, χωρίς όμως να γινόμαστε και απόλυτοι. Δείτε το πιο απλά: Έχουμε τα υλικά, αλλά δεν ξέρουμε αν είναι πολλά ή λίγα για το μέγεθος, αν είναι ιδανικά για το έδαφος, αν δένουν με τη βλάστηση… Πάντα υπάρχει ένα αν, αλλά ας ξεκινήσουμε από τα βασικά.

Ένας κήπος θα πρέπει όχι απλά να είναι προσβάσιμος, αλλά να δίνει και διάφορα σημεία διάβασης. Τί πάει να πάει να πει αυτό; Είναι απλό: Καλό θα ήταν να διαμορφώσουμε διαδρόμους αντίστοιχους με το μέγεθος του κήπου, να μπορούμε να κινηθούμε σε όσα περισσότερα σημεία του είναι δυνατό, με τον πιο εύκολο τρόπο. Δοκιμάστε το ξύλο ή ακόμη και το χαλίκι σε συνδυασμούς, για να ντύσετε τα μονοπάτια, καθορίστε τα ευκρινώς και προσθέστε φωτισμό, κατά προτίμηση ηλιακώς φορτιζόμενο. Τίποτα δεν είναι πιο απολαυστικό από έναν επιπλέον χώρο καθορισμένο από μία αίσθηση φροντίδας και τάξης.

Είτε στο κέντρο, είτε στην πιο δροσερή και αισθητικά όμορφη άκρη του κήπου, διαμορφώστε ένα καθιστικό. Δεν είναι δύσκολο, είναι μια μικρογραφία υπαίθριου σαλονιού, ή μία μεγέθυνση της βεράντας. Κρατήστε όμως το μέτρο για να μην ξεφύγουμε τόσο στη λειτουργικότητα, όσο και στην αισθητική. Οι υπερβολές κουράζουν τόσο κυριολεκτικά, όσο και μεταφορικά. Τόσο δηλαδή και από την άποψη του καθαρισμού και της συντήρησης, όσο και από την προσθήκη ενός συναισθήματος του ασφυκτικά γεμάτου χώρου.

Φωτισμός, και πάλι φωτισμός. Στα κεντρικά σημεία και στις διαβάσεις του κήπου, χρησιμοποιείστε έναν απαλό και διακριτικό φωτισμό για τις βραδυνές ώρες. Η ηλιακή ενέργεια είναι σίγουρα ένας από τους καλύτερους φίλους σας σε αυτόν τον τομέα. Προτιμήστε όμως κάτι σε πιο ζεστό κίτρινο χρώμα, καθώς θεωρητικά δεν προσελκύει τόσα πολλά έντομα, όσο το λευκό.

Αυτοσχεδιάστε με τα λουλούδια και τις γλάστρες. Διαμορφώστε έστω και εικονικά διαφορετικά επίπεδα με θεματικές. Δεν είναι απλά ένα σχέδιο, ή μία άποψη, είναι ένα εξαιρετικά λειτουργικό πλαίσιο μέσα στο οποίο ο κήπος μπορεί να αποκτήσει συγκεκριμένη υπόσταση και λειτουργικότητα. Η κίνηση αυτή μπορεί να διαμορφώσει χώρους για ξεχωριστές ασχολίες, από το καθιστικό μέχρι το BBQ, και από την φροντίδα των λουλουδιών μέχρι τον χώρο των παιδιών για παιχνίδι.

Δώστε ξεκάθαρη εικόνα στο πού γίνεται τί. Αυτό είναι το κλειδί που μπορεί να διαμορφώσει μοναδικά αρχικά τη λειτουργικότητα του χώρου και έπειτα, κρατώντας το μέτρο της αναλογίας χώρου – διακόσμησης, τόσο στον οριζόντιο όσο και στον κάθετο άξονα, μπορούμε με ασφάλεια να διαμορφώσουμε και την άρτια αισθητική των συνθέσεων και των χρωμάτων.

Για ένα δροσερό σπίτι το Καλοκαίρι Previous post
Μπορεί το ρετρό να μπει στο μοντέρνο; Next post

Αναζήτηση

Προϊόντα

Κατηγορίες προϊόντων

Social

Istikbal
Προϊόντα
Istikbal
Με την ποιότητα, την τεχνογνωσία και την υπογραφή Istikbal._
© 2024 · Istikbal Kimerland · All rights reserved · Design by Artware