▲ TOP

Δεν υπάρχουν προιόντα στο καλάθι.

Istikbal Blog Blog Blog Η απόλυτη κάλυψη και προστασία του στρώματος

Η απόλυτη κάλυψη και προστασία του στρώματος

Istikbal Blog
Η απόλυτη κάλυψη και προστασία του στρώματος

Τη δεκαετία του 1990 υπήρχε μία γνωστή αμερικανική τηλεοπτική σειρά κατά την οποία η μητέρα του πρωταγωνιστικού χαρακτήρα κρατούσε στο σπίτι της όλους τους καναπέδες και τα στρώματα μέσα στο πλαστικό τους “για να μη λερωθούν”. Ναι, ήταν πραγματικά ένα σεναριακό διαμαντάκι μέσα σε μία κωμωδία χαρακτήρων. Ένα σεναριακό διαμαντάκι όμως που έβγαινε μέσα από πραγματικά γεγονότα. Και η αλήθεια είναι πως αυτό δεν ήταν αποκλειστικά μια αμερικανική παραξενιά. Το φαινόμενο ήταν ευρέως διαδεδομένο με …κρούσματα και σε παλιά ελληνικά σπίτι.

Προφανώς, ο κόπος ή τα έξοδα για τον καθαρισμό ενός στρώματος, για παράδειγμα, να είναι υπερβολικός, αλλά, τί είδους προφύλαξη μπορεί να χαρίζει μια τεχνική προστασίας περιτυλίγματος, η οποία καταδικάζει το περιεχόμενο σε γρήγορη φθορά λόγω ανθυγιεινών συνθηκών υγρασίας; Και δεν είναι μόνο η κωμική εκδοχή του περιτυλίγματος αυτού. Υπάρχουν αρκετά προϊόντα στην αγορά που είναι μάλλον ακατάλληλα για αυτή τη χρήση.

Σε περίπτωση που ένα κάλυμμα εγκλωβίζει τον αέρα και δεν επιτρέπει τη κυκλοφορία του στη μία ουσιαστικά επιφάνεια και στα πλαϊνά του στρώματος που καλύπτει, τότε το στρώμα είναι καταδικασμένο να φθαρεί μέσα σε συνθήκες ανθυγιεινές τόσο ως προς τα επίπεδα εσωτερικής υγρασίας, όσο και θερμοκρασίας. Ποιές όμως θα πρέπει να είναι οι σωστές ιδιότητες ενός προστατευτικού καλύμματος για το στρώμα του κρεβατιού;

Το υλικό κατασκευής

Προφανώς και αυτό που παίζει τον κύριο ρόλο και ρυθμίζει τις ιδιότητες ενός καλύμματος είναι το υλικό της κατασκευής του. Στις περισσότερες περιπτώσεις, μάλλον οι απλές νάυλον ίνες είναι απαγορευτικές στην επιλογή τους. Σε κάθε περίπτωση η πλέξη του ίσως είναι εκείνη που θα επιτρέψει σε ένα τέτοιο υλικό να “αναπνέει”, αλλά προφανώς αυτό είναι κάτι που δύσκολα θα μπορούσε να γίνει αντιληπτό με γυμνό μάτι. Έτσι, το κάλυμμα θα πρέπει να είναι κατασκευασμένο από ύφασμα φυσικού υλικού, ενώ το εσωτερικό του θα μπορούσε να να περιέχει για παράδειγμα πολυεστερική ίνα για ιδιαίτερη προστασία.

 

Οι βασικές ιδιότητες

Προφανώς το κάλυμμα τοποθετείται για να προστατεύσει το στρώμα από τη φθορά. Τρία όμως είναι τα είδη της φθοράς αυτής: Η εξ επαφής φθορά που δημιουργείται με την άμεση επαφή και την τριβή του στρώματος, η φθορά από την υγρασία που θα μπορούσε να βρεθεί στην επιφάνεια και να απορροφηθεί από το στρώμα, και η φθορά από ρύπους. Και ειδικότερα, στις τελευταίες περιπτώσεις δεν είναι τόσο οι ίδιοι οι ρύποι, όσο η συχνή διαδικασία καθαρισμού, κυρίως όταν δεν πραγματοποιείται από εξειδικευμένους επαγγελματίες.

[nitro_product style=”6″ hover_style=”flip-back” transition_effects=”slide-from-right” id=”28921″ extra_class=”Αδιάβροχο κάλυμμα στρώματος Comfyline Fitted”]

Υπάρχουν όμως και κάποιες ακόμη ιδιότητες οι οποίες αυτή τη φορά δεν έχουν να κάνουν με την προστασία του στρώματος, αλλά με τη δική σας άνεση και την υγιεινή του ύπνου σας. Ένα κάλυμμα στρώματος μπορεί να σας προστατεύσει αποτρέποντας την επαφή με ακάρεα και βακτήρια, ενώ το αντιαλλεργικό υλικό του μπορεί να σας χαρίσει στιγμές ξέγνοιαστου ύπνου. Επιπλέον, υπάρχουν περιπτώσεις όπου το υλικό από το οποίο είναι κατασκευασμένο το προστατευτικό κάλυμμα, όχι μόνο επιτρέπει στο στρώμα να “αναπνεύσει” φυσιολογικά, αλλά μπορεί να διαμορφώσει και τις ιδανικότερες συνθήκες θερμοκρασίας και υγρασίας για έναν απόλυτα υγιεινό ύπνο.

Έτσι, ένα ολοκληρωμένο κάλυμμα στρώματος θα πρέπει να έχει πάντα διπλή λειτουργία. Από τη μία θα πρέπει να διασφαλίζει ολοκληρωμένα το προφανές -την προστασία δηλαδή του ίδιου του στρώματος- και από την άλλη θα πρέπει να διαμορφώνει τις ιδανικότερες συνθήκες για τον χρήστη του κρεβατιού. Επιλέξτε το σωστό κάλυμμα στρώματος, μέσα από μια μεγάλη γκάμα υλικών κατασκευής και ιδιοτήτων, έτσι θα μπορέσετε να διατηρήσετε το στρώμα σας για πολύ μεγαλύτερο χρονικό διάστημα σαν καινούργιο, ενώ παράλληλα θα διασφαλίσετε και τις ιδανικότερες συνθήκες ύπνου, πάντα σε σχέση με το ίδιο το στρώμα.

Προσθέστε χαμόγελο στο Φθινόπωρο Previous post
Πόσα έπιπλα χωράει το κάθε δωμάτιο; Next post

Αναζήτηση

Προϊόντα

Κατηγορίες προϊόντων

Social

Istikbal
Προϊόντα
Istikbal
Με την ποιότητα, την τεχνογνωσία και την υπογραφή Istikbal._
© 2024 · Istikbal Kimerland · All rights reserved · Design by Artware