▲ TOP

Δεν υπάρχουν προιόντα στο καλάθι.

Istikbal Blog Blog Blog Ο ύπνος του φθινοπώρου

Ο ύπνος του φθινοπώρου

Istikbal Blog
Ο ύπνος του φθινοπώρου

Ο Οκτώβρης βρίσκεται σε απόσταση αναπνοής και τα παπλώματα αρχίζουν να διεκδικούν την παρουσία τους στο κρεβάτι μας. Λίγο η θερμοκρασία που βρίσκεται στα χαμηλά της, λίγο η αίσθηση της υγρασίας, λίγο η ψυχολογία μαζί με τον ήχο της βροχής, μαζεύεται ένα σχετικό “πολύ” που μας αναγκάζει να αποδεχθούμε, ή μάλλον να αποζητήσουμε τη συντροφιά ενός βαρύτερου σκεπάσματος και να αποχωριστούμε τις …εισαγωγικές στο θέμα λεπτές κουβερτούλες και τα σεντονάκια των μελτεμιών.

Όμως το πάπλωμα, ακόμη και στη λεπτή αρχική εκδοχή του, δεν επιστρέφει μόνο του. Εκεί που δεν θέλαμε ούτε να βλέπουμε το παραμικρό βαρύ σκέπασμα ή κάλυμμα στο κρεβάτι μας, τώρα πια ζητάμε την αίσθηση του ζεστού και απαλού σε κάθε σπιθαμή του. Καινούργιες μαξιλαροθήκες, σεντόνια και παπλωματοθήκη επιστρατεύονται για την πρώτη βραδινή ψύχρα, κυρίως ως “ψυχολογική υποστήριξη” για την επίτευξη της ζητούμενης αίσθησης θαλπωρής.

Και αν όλα αυτά μοιάζουν υπερβολικά στο άκουσμα είναι γιατί οι κινήσεις μας γίνονται περισσότερο μηχανικά, μπροστά στην “απειλή” εκείνης της ψύχρας τα ξημερώματα, μπροστά στις “αποστολές εξερεύνησης” στο πάνω τμήμα της ντουλάπας για την αναζήτηση του πολυπόθητου παπλώματος μέσα στο σκοτάδι, μπροστά σε όλες τις μάχες που δόθηκαν για ένα πάπλωμα ζεστό, για μια κουβέρτα.

[nitro_product style=”6″ hover_style=”flip-back” transition_effects=”slide-from-right” id=”29547″ extra_class=”Σετ Υπνοδωματίου Soline”]

Τις περισσότερες όμως φορές το να κατεβάσουμε τα παλιά ξεθωριασμένα χειμωνιάτικα σετ ύπνου μπορεί να μην είναι και το καλύτερό μας. Και ναι, παίζει κι αυτό ρόλο στην ψυχολογία μας. Τις περισσότερες φορές η μελαγχολία του φθινοπώρου δεν είναι αποτέλεσμα μόνο του καιρού. Είναι η επιστροφή σε μία κατάσταση παλιά και γνώριμη, στα ίδια βαριά ρούχα, στα ίδια χρώματα, στην ίδια μυρωδιά του κλεισμένου στην ντουλάπα παπλώματος, της όλης διαδικασίας γενικότερα να προσαρμοστούμε σε μια παλιότερη κατάσταση, η οποία είναι ίσως φορτωμένη και από τη φθορά του χρόνου.

Μια ξεθωριασμένη παπλωματοθήκη, μπορεί να μη μοιάζει και τόσο απειλητική για τα όνειρά μας, αλλά σίγουρα είναι ικανή να επηρεάσει την ψυχολογία μας, έστω και υποσυνείδητα. Μπορώ πολύ απλά να σας το αποδείξω αυτό: Θα παραδίδατε το σώμα σας σε κάτι φθαρμένο στην πιο ευάλωτή σας στιγμή; Μάλλον όχι. Το ίδιο ακριβώς συμβαίνει και με τα παλιά σεντόνια, τις ξεθωριασμένες παπλωματοθήκες και τις μαξιλαροθήκες που έχουν αρχίσει να προδίδουν το σχήμα και τον ρόλο τους, αφού έχουν παραμείνει μαζί σας για ένα εύλογο χρονικό διάστημα.

Έτσι, μια μικρή ανανέωση δεν είναι κίνηση “πολυτελείας”. Είναι περισσότερο ένα δώρο στην ψυχολογία σας, απολαμβάνοντας τον χώρο σας με νέο χρώμα και στυλ, έτοιμο να φιλοξενήσει τα όνειρά σας και να σας προσφέρει ζεστασιά τα κρύα βράδια που θα ακολουθήσουν. Κι ας το ξανασημειώσουμε: Δεν είναι θέμα στασιμότητας, είναι ζήτημα φθοράς. Και η φθορά είναι τόσο μεταφορική – ψυχολογική, όσο και κυριολεκτική. Κι αν αντιμετωπίσουμε τη μεταφορική -ή αν πιστεύουμε, έστω και εσφαλμένα, ότι δεν μας επηρεάζει- η κυριολεκτική φθορά θέτει και ζητήματα υγιεινής.

Αλλά ας πάμε πιο βαθιά. Στην καρδιά του θέματος βρίσκονται τα μαξιλάρια και το πάπλωμα, και εδώ ακριβώς εστιάζεται η αναφορά ότι η φθορά είναι και ζήτημα υγιεινής. Όσες φορές κι αν καθαριστεί ένα πάπλωμα, δεν υπάρχει τρόπος να ξαναγίνει καινούργιο. Τα δε μαξιλάρια, ακόμη και πλενόμενα, είναι μια αρκετά πονεμένη ιστορία. Τόσο πονεμένη, που οι φράσεις όπως “αυτό το μαξιλάρι με έχει βολέψει τόσα χρόνια” είναι μάλλον κολάσιμες.

Ένα πάπλωμα , σύμφωνα και με τη συντήρηση και τη διαχείρισή του, έχει μια ασφαλή περίοδο ζωής 5 έως 10 ετών. Αντιθέτως, ένα μαξιλάρι θα πρέπει να παραχωρεί τη θέση του σε καινούργιο μετά ίσως και από μία διετία. Με αυτό τον τρόπο διασφαλίζουμε όχι μόνο ότι όλα αυτά τα είδη ύπνου θα έχουν πάντα τις αρχικές ιδιότητές του, αλλά και ότι θα κρατούν πάντα εξαιρετικές συνθήκες υγιεινής ύπνου. Και για να σας προλάβω: Μην υποτιμάτε ποτέ την παπλωματοθήκη. Είναι εξαιρετικά σημαντικό να προφυλάσσουμε κάθε πολύτιμη σπιθαμή του παπλώματός μας, είτε από τον ιδρώτα του σώματος, είτε από κάποιο πρωινό ραστώνης, όπου το γεύμα και ο καφές το πλησιάζουν με απειλητικές διαθέσεις.

Tip: Το ίδιο συμβαίνει και με το στρώμα μας. Καλό θα ήταν να μην υποτιμήσουμε ποτέ τη σημαντικότητα του προστατευτικού καλύμματος, το οποίο μπορεί να μας σώσει από αρκετό κόπο και έξοδα.

[nitro_product style=”6″ hover_style=”flip-back” transition_effects=”slide-from-right” id=”29252″ extra_class=”Istikbal Πάπλωμα Woll”][nitro_product style=”6″ hover_style=”flip-back” transition_effects=”slide-from-right” id=”33061″ extra_class=”Istikbal Αδιάβροχο Κάλυμμα Στρώματος Sleepline Fitted”]

Με αυτόν τον τρόπο, στις αρχές της χειμερινής πια περιόδου, θα είμαστε σίγουροι ότι τίποτα δεν θα μπορέσει να χαλάσει τον ύπνο μας. Μια ανανέωση, θα μας δώσει τον νέο αέρα μιας φρέσκιας και ανάλαφρης αίσθησης, χωρίς το βάρος της δικής μας μνήμης και δίχως την “παρέα” που θα έχει συγκεντρώσει το παλιό υλικό. Τέλος, μην το ξεχνάτε ποτέ: Μετρήστε τις σωστές διαστάσεις! Αν νομίζετε ότι οι μεγαλύτερες μάχες ξεκίνησαν για τα μπαχαρικά, ή το πετρέλαιο, τότε δεν έχετε βρεθεί σε διπλό κρεβάτι με μικρό πάπλωμα.

Σετ και συνθέσεις επίπλων, ή μεμονωμένα έπιπλα; Previous post
Προσθέστε χαμόγελο στο Φθινόπωρο Next post

Αναζήτηση

Προϊόντα

Κατηγορίες προϊόντων

Social

Istikbal
Προϊόντα
Istikbal
Με την ποιότητα, την τεχνογνωσία και την υπογραφή Istikbal._
© 2024 · Istikbal Kimerland · All rights reserved · Design by Artware