▲ TOP

Δεν υπάρχουν προιόντα στο καλάθι.

Istikbal Blog Blog Blog Προσθέστε χαμόγελο στο Φθινόπωρο

Προσθέστε χαμόγελο στο Φθινόπωρο

Istikbal Blog
Προσθέστε χαμόγελο στο Φθινόπωρο

Το φθινόπωρο είναι η δεύτερη μεγαλύτερη περίοδος αλλαγών στο σπίτι. Μετά το ξεκαθάρισμα της Άνοιξης, τώρα πλέον ο στόχος μας είναι να δημιουργήσουμε ένα περιβάλλον που θα αποπνέει ζεστασιά και πρακτικότητα. Υπάρχει όμως μια ολόκληρη “ιεροτελεστία” που ξεκινά με τα πρώτα κρύα. Ας δούμε πώς μπορούμε να κάνουμε τα πράγματα ακόμη πιο εύκολα.

Ίσως το πλέον σημαντικό κομμάτι της φθινοπωρινής αλλαγής είναι η επιστροφή των παλιών μας “φίλων”, των χαλιών, στον χώρο. Μια επιστροφή που φέρνει αρκετή αναστάτωση, καθώς για χάρη τους θα πρέπει τα έπιπλα να φύγουν από τη θέση τους και να ξαναεπιστρέψουν. Αυτό είναι το αρνητικό κομμάτι της επιπλέον κούρασης, υπάρχει όμως μία τακτική που μπορεί να μας βοηθήσει σημαντικά.

 

Υπολογίστε την αντοχή σας

Αν νοιώθετε ασφαλείς με την ιδέα ότι μπορείτε να τελειώσετε με την τοποθέτηση χαλιών μέσα σε μία μέρα, τότε θα μπορούσατε ίσως να βοηθήσετε και κάποιον φίλο σας. Σε κάθε άλλη περίπτωση, καλό είναι να ξεκινήσουμε με την προετοιμασία του χώρου. Το σκεπτικό ότι το σκούπισμα θα γίνει αφού μπουν πρώτα τα χαλιά είναι ίσως το μεγαλύτερο σφάλμα. Με την τοποθέτηση του χαλιού, η οποιαδήποτε προϋπάρχουσα σκόνη θα διασκορπιστεί και ίσως θα ανέβει και πάνω στα γύρω έπιπλα. Γι’ αυτό καλό θα ήταν να πάρουμε τα μέτρα μας πριν ξεκινήσουμε.

Δεν είναι ανάγκη να γίνει σε όλο το σπίτι μέσα μία ημέρα. Δείτε τα σαββατοκύριακα, ελέγξτε μήπως κάποια αργία δημιουργεί τριήμερο, και ξεκινήστε από εκεί που θεωρείτε εσείς καλύτερα. Αυτό που ίσως θα πρέπει να θυμάστε είναι ότι σχεδόν ποτέ δεν έρχονται μόνα τους τα χαλιά. Υπάρχει μια σειρά που ακολουθούν και τα χειμερινά ρούχα, τα παπλώματα… Όλα εκείνα που θυμίζουν χειμώνα.

Αυτή είναι η εποχή για να αλλάξετε σαλόνι

Από ποιά αφορμή να ξεκινήσουμε; Από τον ψυχολογικό και πρακτικό παράγοντα ίσως. Τώρα είναι η εποχή που το κρύο αρχίζει να μας περιορίζει στο σπίτι. Το μπαλκόνι περνάει στην αδράνεια και το σαλόνι επιστρέφει στους κανονικούς καθημερινούς ρυθμούς. Αυτό και μόνο θα αρκούσε να μας πείσει, αλλά σκεφτείτε όλες τις παραμέτρους. Η φθινοπωρινή κατάθλιψη καραδοκεί και όταν η αφορμή είναι ένα φθαρμένο σαλόνι, τότε ίσως να την προκαλούμε ακόμη περισσότερο. Μία ανανέωση του χώρου θα μας κάνει να αισθανθούμε και την ψυχολογική ανανέωση, απομακρύνοντας ότι άσχημο θα μπορούσε να είχε συνδεθεί με τον χώρο.

Ας συνεχίσουμε με την πρακτικότητα. Έτσι κι αλλιώς η αναστάτωση που θα υποστεί το σαλόνι αυτή την εποχή είναι εφάμιλλη και ίσως μεγαλύτερη από εκείνη που θα περάσουν οι ντουλάπες με την αλλαγή βάρδιας των καλοκαιρινών και των χειμερινών ρούχων. Θα ήταν μια πολύ καλή συγκυρία για να γλιτώσουμε ένα αρκετά μεγάλο μέρος του κόπου.

Προσθέστε χαμόγελο στο Φθινόπωρο

Και δεν μιλάμε αναγκαστικά για αντικατάσταση όλων των καναπέδων, ακόμη και μια μικρή αλλαγή μια προσθήκη ενός επίπλου τηλεόρασης στον άδειο τοίχο ακριβώς απέναντι, ένα νέο ταιριαστό τραπεζάκι, μια αντικατάσταση στην τραπεζαρία, θα μπορούσαν να είναι η αφορμή για καινούργιες ανάσες.

Αυτές είναι οι κινήσεις που μπορείτε να κάνετε για να δημιουργήσετε μια αίσθηση νέου περιβάλλοντος, με περισσότερη ζεστασιά. Υπάρχουν όμως και μερικά tips που μπορούν να δώσουν πινελιές ζωντάνιας στον χώρο σας, σε απόλυτη αρμονία με αυτό το ζεστό αίσθημα:

 

Καλύμματα και μαξιλάρια

Ναι, το έχουμε σημειώσει πολλές φορές να μην το παρακάνετε, αλλά εντάξει. Αυτό που μετράει είναι το δικό σας σημείο απόλαυση. Μην ξεχνάτε όμως πως ένας καναπές δεν είναι μόνο για να καθόμαστε στην ακρούλα. Αν κάθε φορά που θέλετε λίγο να ξαπλώσετε πιο αναπαυτικά, θα πρέπει να γίνει ολόκληρη μετακόμιση, τότε μάλλον φτάσατε σε σημείο υπερβολής. Σε κάθε περίπτωση, παίξτε με τα μεγέθη.

 

Κορνίζες και πίνακες

Η εικόνα είναι ένα βασικό κλειδί στη δημιουργία της αίσθησης ζεστασιάς. Ναι, προφανώς και θα πρέπει να συνάδει με το δικό σας γούστο, αλλά πρωτίστως θα πρέπει να δένει με το στυλ του σαλονιού σας. Και μη σκέφτεστε μόνο τον τοίχο. Οι οριζόντιες επιφάνειες λατρεύουν τις κορνίζες, το ίδιο και η διακόσμηση.

 

Κουρτίνες και φωτισμός

Μη σκεφτείτε τις κουρτίνες που είδατε σε χειμερινές διακοπές σας σε κάποιον παραδοσιακό τουριστικό ξενώνα. Και όχι, οι βελέντζες είναι έξω από τη συζήτηση, τουλάχιστον στη συμβατική διακόσμηση. Δοκιμάστε να παίξετε με ζεστό χαμηλό φωτισμό πάνω στις κουρτίνες -στις κλασσικές, αγαπημένες σας κουρτίνες. Το αποτέλεσμα θα σας εκπλήξει.

 

Μικρές προσθήκες που σημαίνουν πραγματικά για εσάς και δένουν με τη δική σας αισθητική και την ψυχολογία είναι ιδανικές για να κάνουν τη διαφορά. Δώστε όμως σημασία στην πρώτη αρχική ανανέωση και δείτε το φθινόπωρο με μια άλλη ματιά.

Ο ύπνος του φθινοπώρου Previous post
Η απόλυτη κάλυψη και προστασία του στρώματος Next post

Αναζήτηση

Προϊόντα

Κατηγορίες προϊόντων

Social

Istikbal
Προϊόντα
Istikbal
Με την ποιότητα, την τεχνογνωσία και την υπογραφή Istikbal._
© 2024 · Istikbal Kimerland · All rights reserved · Design by Artware