▲ TOP

Δεν υπάρχουν προιόντα στο καλάθι.

Istikbal Blog Blog Blog Σετ και συνθέσεις επίπλων, ή μεμονωμένα έπιπλα;

Σετ και συνθέσεις επίπλων, ή μεμονωμένα έπιπλα;

Istikbal Blog
Σετ και συνθέσεις επίπλων, ή μεμονωμένα έπιπλα;

Συνήθως, όταν ξεκινούμε να ψάχνουμε το πώς θα επιπλώσουμε έναν χώρο κάνουμε τη σκέψη: “Εδώ θα ταίριαζε όμορφα ένας καναπές”, και σταματούμε εκεί. Βλέπουμε το σημείο και χάνουμε το σύνολο του χώρου. Υπάρχει γενικότερα μία αντίληψη πως θα πρέπει να αντιμετωπίζουμε έναν χώρο σημείο μετά από σημείο. Αυτό όμως, όσο κι αν μοιάζει σαν μια πρακτική και σχετικά ευέλικτη λύση, στην πραγματικότητα θα μπορούσε να δημιουργήσει πολλά περισσότερα προβλήματα από όσα μπορούμε να φανταστούμε.

Βλέποντας έναν χώρο συνολικά, μπορούμε να διαμορφώσουμε μια ολοκληρωμένη εικόνα για το τί θα μπορούσε να φιλοξενήσει καλύτερα. Έτσι, υπάρχει η δυνατότητα να έχουμε μια καλύτερη αίσθηση του χώρου, τόσο ως προς το πλήθος των επίπλων, όσο και ως προς το ιδανικό μέγεθος και το καλύτερο σημείο τοποθέτησής τους. Στην πράξη κοιτώντας μόνο τη θέση ενός επίπλου μπορεί να καταλήξουμε σε ασύμβατες μεταξύ τους επιλογές, οι οποίες, στην καλύτερη περίπτωση, θα μπορούσαν να μοιάζουν ξένες μεταξύ τους, και στη χειρότερη να είναι απολύτως δυσλειτουργικές.

Υπάρχει όμως κάποιος πρακτικός τρόπος που να μας βοηθάει να αποφύγουμε τέτοιου είδους λάθη; Η απάντηση είναι μάλλον αναμενόμενη -προφανώς και υπάρχει. Βλέποντας έναν χώρο θα πρέπει να αποφασίσουμε -πέρα από το σε τί θα μετατραπεί- το ύφος του και το στυλ που θα ακολουθήσουμε στη διακόσμησή του. Είναι εξαιρετικά σημαντικό να δημιουργήσουμε στο μυαλό μας την ολοκληρωμένη εικόνα που θα θέλαμε να έχει ο χώρος.

Η πρακτική σημασία αυτού του βήματος έχει διπλή λειτουργικότητα. Αρχικά, δεν θα μας επιτρέψει να υποπέσουμε σε λάθη αισθητικής. Ναι, σαφώς και υπάρχει η τάση ανάμιξης των στυλ διακόσμησης ενός χώρου. Προφανώς και το αποτέλεσμα της θα μπορούσε να είναι εξαιρετικό αν γίνει σωστά, αλλά δεν αναφερόμαστε σε αυτό ως “λάθος”. Πολλές φορές μπορεί να παρασυρθούμε από την καλαίσθητη εμφάνιση ενός μεμονωμένου επίπλου και να θελήσουμε να το προσθέσουμε σε έναν χώρο στον οποίο δεν θα μπορούσε με κανέναν τρόπο να δέσει με όλα τα υπόλοιπα έπιπλα και τη διακόσμηση. Αυτό προφανώς και θα μπορούσε να αποτελέσει μια καταστροφική κίνηση για τη γενικότερη αισθητική του χώρου.

Καταστροφικό δεν είναι επειδή απλώς δεν θα ταιριάζει με τον χώρο σας, καταστροφικό θα είναι για την αίσθηση που θα λαμβάνετε από τον χώρο, και ίσως από την επιβάρυνση της λειτουργικότητάς του. Αυτό είναι το δεύτερο σημείο-σφάλμα από το οποίο θα μπορούσε να μας απομακρύνει η τακτική του να φανταστούμε τον χώρο μας με ένα ολοκληρωμένο σύνολο επίπλων. Με αυτόν τον τρόπο όλα θα είναι στη θέση τους, και πιθανότατα χωρίς να υποπέσουμε στο σφάλμα της υπερβολής.

Καναπές Stella

Και εδώ έρχεται ένα βασικό ερώτημα: Πώς θα μπορούσε κάποιος να είναι τόσο καλός στο να φανταστεί τον χώρο του ολοκληρωμένο και να τον διαμορφώσει στο μυαλό του σε μια τέλεια συμπληρωμένη εικόνα; Προφανώς και αυτό είναι κάτι το οποίο ίσως να μπορεί κάποιος να το αποκτήσει μετά από εκπαίδευση και αρκετή εμπειρία, γι’ αυτόν τον λόγο, όλοι εμείς οι υπόλοιποι κοινοί θνητοί έχουμε έναν άλλο πολύ πρακτικό τρόπο για να το επιτύχουμε. Και αυτός ο τρόπος είναι, αφού καθορίσουμε το στυλ το οποίο θα ταίριαζε στον χώρο μας και στην αισθητική μας, να κάνουμε μια έρευνα αγοράς σε συνθέσεις, σε σετ επίπλων.

Το ότι θα επιλέξουμε ένα σετ επίπλων μέσα από μία παρουσίαση, αυτό δεν σημαίνει ότι θα το τοποθετήσουμε ακριβώς με τον ίδιο τρόπο της παρουσίασης. Κάθε χώρος έχει τη δική του διαρρύθμιση και έτσι το έπιπλα μιας σύνθεσης θα πρέπει να τοποθετηθούν στις κατάλληλες θέσεις τους. Όμως έτσι διασφαλίζουμε πως στον χώρο μας θα υπάρχει ό,τι ακριβώς χρειαζόμαστε, και μάλιστα στις σωστές αναλογίες.

Επιλέγοντας για παράδειγμα ένα σετ σαλονιού, ή ένα σετ κρεβατοκάμαρας έχουμε την κατάλληλη σύνθεση έτοιμη για να προσαρμοστεί στον χώρο μας. Το μόνο που μένει λοιπόν είναι να προετοιμάσουμε τον ίδιο τον χώρο ώστε να υποδεχθεί τα έπιπλα. Αυτή είναι ίσως η πρακτικότερη κίνηση, η οποία θα μπορούσε να βρει εφαρμογή είτε στη δημιουργία ενός χώρου εξ αρχής, είτε στην ανακαίνισή του. Επιπλέον, με την κίνηση αυτή, θα έχουμε και την απόλυτη ελευθερία ώστε να διαμορφώσουμε με άνεση τα επιμέρους συστατικά της διακόσμησης, χωρίς προβληματισμούς για το αν θα έχουμε την απόλυτη αρμονία των ίδιων των επίπλων.

Η μοναξιά της Τραπεζαρίας Previous post
Ο ύπνος του φθινοπώρου Next post

Αναζήτηση

Προϊόντα

Κατηγορίες προϊόντων

Social

Istikbal
Προϊόντα
Istikbal
Με την ποιότητα, την τεχνογνωσία και την υπογραφή Istikbal._
© 2024 · Istikbal Kimerland · All rights reserved · Design by Artware