▲ TOP

Δεν υπάρχουν προιόντα στο καλάθι.

Istikbal Blog Blog Blog Συμβουλές Ύπνου: Πέτα ό,τι σε βαραίνει

Συμβουλές Ύπνου: Πέτα ό,τι σε βαραίνει

Istikbal Blog
Συμβουλές Ύπνου: Πέτα ό,τι σε βαραίνει | Istikbal Στρώμα

Πολλές φορές ακούμε τη φράση “Με πνίγει το υπνοδωμάτιό μου”, και η αλήθεια είναι πως η αιτία βρίσκεται πολύ βαθύτερα από μία απλή κούραση στο περιεχόμενο του δωματίου και στην επιφανειακή διακόσμηση. Ακόμη κι αν τρίτοι εξωτερικοί παράγοντες όπως το άγχος και η πίεση της μέρας μπορεί να συντρέχουν, και πάλι, το υπνοδωμάτιο θα πρέπει να είναι ο χώρος εκείνος που τίποτα από όλα αυτά δεν θα πρέπει να περνάει την πόρτα του.

Το υπνοδωμάτιο είναι ο χώρος εκείνος που θα πρέπει να αποφορτίζει τον ψυχισμό μας και να διαμορφώνει την κατάλληλη αίσθηση, για να μας επιτρέψει να χαλαρώσουμε και να ξεκουραστούμε. Στις περισσότερες όμως περιπτώσεις, κάτι μοιάζει να πηγαίνει πολύ στραβά. Νοιώθουμε πως όλο το δωμάτιο μας βαραίνει και μας κάνει να σκεφτόμαστε ακόμη περισσότερο τη μέρα που πέρασε, ή εκείνη που ακολουθεί.

Αυτό που πραγματικά συμβαίνει είναι ότι ο ίδιος ο χώρος είναι υπερβολικά φορτωμένος για να σας επιτρέψει να χαλαρώσετε και να αποφορτιστείτε. Και αυτό έχει δύο βασικές αιτίες: I. Έπιπλα – Διαρρύθμιση και ΙΙ. Διακόσμηση.

Έπιπλα – Διαρρύθμιση

Το έχουμε δει αρκετές φορές. Η διαρρύθμιση του υπνοδωματίου παίζει εξαιρετικά σημαντικό ρόλο στην αποτελεσματικότητά του. Πάντα θα πρέπει να ξεκινάμε από τα βασικότερα και να συνεχίζουμε προς τα λιγότερα σημαντικά – λειτουργικά. Το κρεβάτι και το στρώμα βρίσκονται κυριολεκτικά και μεταφορικά στο κέντρο της κάθε επιλογής. Είναι το μόνο έπιπλο και το μόνο -καταχρηστικά- αξεσουάρ στα οποία δεν χωράει η παραμικρή υποχώρηση. Από κοντά ακολουθεί και η επιλογή του ιδανικού μαξιλαριού. Αυτό είναι το σημαντικότερο βήμα όλων. Μόλις κλείσουμε με όλα αυτά, τότε μπορούμε να συνεχίσουμε με όλα τα υπόλοιπα, αλλά με μέτρο. Το ζητούμενο είναι να δημιουργήσουμε ένα ολοκληρωμένο υπνοδωμάτιο, χωρίς την παραμικρή υπερβολή. Έχουμε δει ήδη πώς μπορούμε να δημιουργήσουμε αποθηκευτικό χώρο, ακόμη και στα μικρότερα υπνοδωμάτια. Έτσι, αυτό που ζητάμε είναι μία ολοκληρωμένη ισορροπία ανάμεσα στον χώρο που καταλαμβάνουν τα έπιπλα και στον ελεύθερο χώρο κίνησης και πρόσβασης σε αυτά. Σε καμμία περίπτωση ένα υπερβολικά φορτωμένο δωμάτιο δεν θα επιτρέψει στον εγκέφαλο να χαλαρώσει, καθώς τα συνεχόμενα οπτικά ερεθίσματα που λαμβάνει δεν επιτρέπουν την παραμικρή αδράνεια.

Στον αντίποδα, το άδειο δωμάτιο αποτελεί και αυτό ένα σημαντικό πρόβλημα, καθώς η ελλιπής αποδοτικότητά του στον τομέα της λειτουργικότητας μπορεί να μη μας επιτρέψει να τακτοποιήσουμε κάθε εκκρεμότητα ή να μην εξυπηρετήσουμε όλες μας τις ανάγκες για χαλάρωση.

Κρεβατοκάμαρα Karat

Κρεβατοκάμαρα Vitella

Κρεβατοκάμαρα Zenit

Συμβουλές Ύπνου: Πέτα ό,τι σε βαραίνει

Διακόσμηση

Αυτό είναι ακριβώς εκείνο το σημείο όπου ο τίτλος μας βρίσκει απόλυτη εφαρμογή. Θα το επαναλάβουμε σε σημείο που μπορεί να γίνουμε κουραστικοί: Η υπερβολή κουράζει. Αυτό βρίσκει χώρο και στη διακόσμηση. Όταν ένα δωμάτιο, το οποίο προορίζεται για τις πιο χαλαρωτικές στιγμές, είναι φορτωμένο με χίλια δυο αντικείμενα (και πιθανώς μαζί και σκόνη, γιατί -κακά τα ψέματα- ποιός μπορεί να έχει φορτωμένες με αντικείμενα επιφάνειες μονίμως ξεσκονισμένες -είναι πρακτικά αδύνατο), τότε η οπτική “φασαρία” δεν επιτρέπει σε κανέναν να χαλαρώσει. Το μυαλό κινείται μόνο του αυτόνομα, λαμβάνει και επεξεργάζεται ερεθίσματα χωρίς τη συνειδητή πλευρά του λογικού να συμμετέχει σε αυτό. Έτσι, ένα αντικείμενο μπορεί να μας βρει να το επεξεργαζόμαστε για χίλιους δυο αντίστοιχους λόγους από το “κάτι μου θυμίζει” μέχρι το “αυτή η γωνία είναι πιο ψηλά από την άλλη”, χωρίς καν να μπούμε στη διαδικασία να το σκεφτούμε.

Η συμβουλή είναι μία και εμείς είμαστε απόλυτοι: Μη φορτώνετε το υπνοδωμάτιο όχι μόνο με ενθύμια και αναμνηστικά, αλλά ούτε και με πολλά απλά διακοσμητικά. Ο αντίλογος “Ναι, αλλά εμένα μου αρέσει να βλέπω τόσα πολλά αντικείμενα, καδράκια, μαξιλάρια, πορτατίφ…” και πάλι αντιβαίνει στην αρχική θέση: Αφήστε το μυαλό σας να ξεκουραστεί. Επιλέξτε τον σωστό -ιδανικά ρυθμιζόμενο- φωτισμό, προτιμήστε τα γήινα φυσικά χρώματα, που δεν ερεθίζουν το οπτικό νεύρο, βάλτε την αγαπημένη σας μουσική, ή πάρτε το αγαπημένο σας βιβλίο (αν θέλετε να ταξιδέψετε με κάτι που απασχολεί δημιουργικά το μυαλό, και όχι διερευνητικά), δώστε ένα διακριτικό και χαλαρωτικό άρωμα στον χώρο, και απολαύστε τη χαλάρωση που ζητά τόσο το σώμα σας, όσο και το μυαλό σας.

Ένα τέτοιο καθημερινό δώρο στον εαυτό σας, μπορεί να σας γεμίσει με την ενέργεια και την καλή διάθεση που απαιτεί η καθημερινότητά σας. Δοκιμάστε να απαλλαγείτε από ό,τι πραγματικά σας βαραίνει, και επιλέξτε τον δρόμο της πραγματικής χαλάρωσης, αφήνοντας όλους τους προβληματισμούς της μέρας έξω από την πόρτα του υπνοδωματίου. Αυτή είναι και η τελική σύμβαση που θα πρέπει να κάνετε με τον εαυτό σας: Κανένα πρόβλημα, όσο μεγάλο κι αν μοιάζει -ή ακόμη κι αν είναι- δεν θα πρέπει να έρχεται μαζί σας στο κρεβάτι.

Γιορτάστε με την αισθητική των σετ ύπνου Previous post
Αλλάζουμε εποχή στον ύπνο – Nέο Καινοτόμο Στρώμα Four Seasons Next post

Αναζήτηση

Προϊόντα

Κατηγορίες προϊόντων

Social

Istikbal
Προϊόντα
Istikbal
Με την ποιότητα, την τεχνογνωσία και την υπογραφή Istikbal._
© 2024 · Istikbal Kimerland · All rights reserved · Design by Artware