▲ TOP

Δεν υπάρχουν προιόντα στο καλάθι.

Istikbal Blog Blog Blog Το μυστικό του υπνοδωματίου

Το μυστικό του υπνοδωματίου

Istikbal Blog
Το μυστικό του υπνοδωματίου

Πολλές φορές ψάχνουμε να βρούμε τον τρόπο για να φτιάξουμε το τέλειο υπνοδωμάτιο, ένα υπνοδωμάτιο, που μέσα σε λίγο χρόνο θα πρέπει να μπορεί να μας δώσει όλη εκείνη την απόλαυση μέσα στον λίγο, αλλά σημαντικότατο χρόνο της ημέρας που το έχουμε για δικό μας, χωρίς οτιδήποτε άλλο να μας απασχολεί. Σίγουρα αυτό το άρθρο θα είναι λιγάκι αντισυμβατικό, γιατί ο μόνος τρόπος να φτιάξει ο κάθε άνθρωπος το υπνοδωμάτιο των ονείρων του, είναι καθαρά υποκειμενικός. Έτσι, θα ξεκινήσουμε άμεσα από την πρώτη παράμετρο που είναι αποκλειστικά στο χέρι μας να ενεργοποιήσουμε, και αυτή δεν είναι άλλη από τη φαντασία μας.

Τις περισσότερες φορές η απόλαυση δεν είναι έχει να κάνει αποκλειστικά με την επεξεργασία των συναισθημάτων μας μέσα από τα κριτήρια της λογικής. Η απόλαυση ενός χώρου έχει να κάνει τόσο με την πρόσληψη των αισθητικών ερεθισμάτων, όσο και με τα συναισθήματα μνήμης. Αν ένας χώρος είναι εξαιρετικά φορτωμένος με αρνητικά συναισθήματα μνήμης, τότε το μόνο σίγουρο είναι πως, με κάθε τρόπο, θα πρέπει να αποφορτιστεί, να αποδεσμευτεί από αυτά. Αυτό σημαίνει ότι κάθε τι που μας βαραίνει θα πρέπει να απομακρυνθεί ή να τροποποιηθεί. Το έχουμε δει και παλιότερα. Αυτό που έχει σημασία είναι να δούμε το πώς μπορούν να γίνουν όλα αυτά, με τον πλέον αποτελεσματικό τρόπο.

Με οδηγό τη φαντασία

Συνδυάζοντας όλα τα παραπάνω, το πρώτο που θα πρέπει να καταλάβουμε είναι ότι αυτό που θα πρέπει να θέσουμε σε εφαρμογή είναι …η φαντασία μας. Θα πρέπει να δημιουργήσουμε τον χώρο, ή να φτιάξουμε τις αλλαγές που θέλουμε να κάνουμε, πρώτα από όλα στο μυαλό μας. Η πιο συνηθισμένη ερώτηση σε αυτές τις περιπτώσεις είναι: “Εσύ πώς το φαντάζεσαι;”. Αυτό είναι το πρώτο και το κυριότερο κριτήριο για να δημιουργήσουμε κάτι το όποιο θα “μιλάει” στην ψυχολογία μας, στα αισθητικά μας κριτήρια. Και αυτό είναι που μετράει στην τελική διαμόρφωση.

Δεν είναι κακό το να εμπνευστείτε από άλλα υπνοδωμάτια, από κάτι που είδατε και σας άρεσε, το θέμα είναι να του δώσετε τη δική σας ταυτότητα. Τίποτα το ξένο δεν μπορεί να είναι κομμάτι της δικής σας ηρεμίας. Μπορείτε να υιοθετήσετε ένα ξένο πρότυπο, αλλά η δική σας φαντασία είναι αυτή που θα το διαμορφώσει. Δείτε ολοκληρωμένα σετ κρεβατοκάμαρας και φανταστείτε τα όπως ακριβώς θα θέλατε εσείς να είναι τοποθετημένα στο δικό σας υπνοδωμάτιο.

Σπάστε τα πρότυπα

Γενικότερα, αυτό που θα πρέπει να κάνουμε κτήμα μας, πριν ξεκινήσουμε την οποιαδήποτε διαμόρφωση είναι ότι θα πρέπει να απαλλαγούμε από τα συνηθισμένα. Ναι, είναι πολύ απλό να βάλουμε ένα κρεβάτι και μία ντουλάπα, άντε και κάποιο κομοδίνο, και να πούμε πως όλα είναι έτοιμα. Αναμίξτε οποιαδήποτε παλιά καλή μνήμη με το νέο. Δεν είναι στο ίδιο στυλ; Ακόμη καλύτερα! Φτιάξτε τη δική σας γωνία στο υπνοδωμάτιο. Κανείς δεν πρόκειται να σας πει “όχι” σε αυτό, και ακριβώς εκεί είναι το ζητούμενο. Μετρήστε τον χώρο, δείτε που πάει το κρεβάτι και προσθέστε κάτι ακόμη, κάτι που θα μπορούσε να σας φαίνεται ξένο. Ένα μικρό γραφείο, μια πολυθρόνα δίπλα στο φως, κάτι που θα σπάσει τη μονοτονία ενός τυπικού χώρου.

Γειώστε την ένταση

Κανείς δεν θέλει να προσθέτει ένταση σε έναν χώρο που προορίζεται για στιγμές χαλάρωσης. Είναι απολύτως λογικό. Όμως η ένταση κρύβεται ακόμη και στην πιο μικρή λεπτομέρεια. Περιττά πολλά διακοσμητικά, σημεία που εγκλωβίζουν σκόνη, αλλά, κυρίως, έντονα χρώματα. Καλώς ή κακώς τα οπτικά ερεθίσματα παίζουν πάντα καθοριστικό ρόλο στην εγρήγορση ή τη χαλάρωση του μυαλού μας. Ένα ερέθισμα αρκεί για να τροφοδοτήσει το υποσυνείδητο. Επιλέξτε γήινα απαλά χρώματα, και δημιουργήστε γωνίες φωτισμού, Δεν υπάρχει τίποτα πιο όμορφο από ένα φωτιζόμενο γήινο χρώμα, τόσο τις κρύες νύχτες του χειμώνα, όσο και τα πιο ζεστά βράδια. Αν θέλετε οπωσδήποτε να προσθέσετε κάτι πιο έντονο, σκεφτείτε να τη λύση των μικρών παρεμβάσεων με έντονο χρώμα, κυρίως σε διακοσμητικά αντικείμενα, ή σε κάτι έστω που μπορεί να …απομακρυνθεί πολύ εύκολα.

Κρεβατοκάμαρα Collection Lofty | ISTIKBAL

Το κέντρο του υπνοδωματίου

Αν μας ρωτούσε κάποιος “Ποιό είναι το κέντρο του υπνοδωματίου;” η λάθος κίνηση είναι να αρχίσουμε να μετράμε τις πλευρές του. Η σωστή απάντηση είναι: “Το κρεβάτι”. Αυτό είναι πάντα το κέντρο του υπνοδωματίου, ακόμη κι όταν πρακτικά δεν βρίσκεται στο κέντρο του. Και ακριβώς αυτό είναι το σημείο που ακόμη και η ποιο μικρή λεπτομέρεια κάνει τη διαφορά. Φροντίστε με προσοχή το τί θα βρίσκεται γύρω του, σίγουρα όμως φροντίστε με μεγαλύτερη προσοχή το τί θα βρίσκεται πάνω του. Παίζει ιδιαίτερο ρόλο να ξέρουμε ότι μας περιμένει ένα έτοιμο, στρωμένο, κρεβάτι, ακριβώς όπως το απαιτεί ο ύπνος μας και ο καιρός.

Τις κρύες μέρες, μη φοβηθείτε τα πολλά υφάσματα. Είτε αυτά βρίσκονται πάνω στο κρεβάτι με τη μορφή σκεπασμάτων και καλυμμάτων, είτε βρίσκονται στο πάτωμα με τη μορφή χαλιών. Μη φοβάστε την υπερκάλυψη, ακόμη και στα χαλιά. Στόχος μας είναι να δημιουργήσουμε πολλές στρώσεις που δίνουν την αίσθηση της ζεστασιάς.

Κερδίστε τον δικό σας χώρο, δημιουργώντας την ηρεμία, μέσα από τις επιλογές σας. Άλλωστε, στην καθημερινότητά μας, είμαστε αυτό που μας εκφράζει. Το ίδιο θα πρέπει να συμβαίνει και με τους χώρους μας, καθώς κι αυτοί αποτελούν αναπόσπαστο κομμάτι της. Πόσω μάλλον ένα υπνοδωμάτιο…

Διακόσμησης, διαρρύθμισης και μικρών χώρων συνέχεια… Previous post
Πώς επιλέγω τραπεζαρία; Next post

Αναζήτηση

Προϊόντα

Κατηγορίες προϊόντων

Social

Istikbal
Προϊόντα
Istikbal
Με την ποιότητα, την τεχνογνωσία και την υπογραφή Istikbal._
© 2023 · Istikbal Kimerland · All rights reserved · Design by Artware