▲ TOP

Δεν υπάρχουν προιόντα στο καλάθι.

Istikbal Blog Blog Blog Τραπεζαρία κουζίνας: Ξεχνάμε τα προφανή;

Τραπεζαρία κουζίνας: Ξεχνάμε τα προφανή;

Istikbal Blog
Τραπεζαρία κουζίνας: Ξεχνάμε τα προφανή;

Όταν σκεφτόμαστε τον χώρο της κουζίνας, συνήθως αυτό που έρχεται πρώτο στο μυαλό μας είναι το σύνολο των ηλεκτρικών συσκευών, στην καλύτερη περίπτωση και ο πάγκος με τα ντουλάπια. Εκείνο όμως το σημείο όπου κάθε δημιουργία μας στην κουζίνα καταλήγει, σχεδόν όλοι το παραλείπουν, πιθανώς ως αυτονόητο. Προφανώς και θα έχετε καταλάβει σε τί αναφερόμαστε. Το καταληκτικό σημείο κάθε δημιουργίας στην κουζίνα είναι το ίδιο το τραπέζι.

Παρά μόνο σε ελάχιστες περιπτώσεις όπου ο χώρος δεν το επιτρέπει, το τραπέζι είναι το κυρίαρχο σημείο αναφοράς της καθημερινότητας στην κουζίνα, τόσο για το πρωινό, όσο και για τα υπόλοιπα γεύματα της ημέρας, τόσο κατά μόνας όσο και οικογενειακά ή με παρέα.

Αυτό που έχει όμως ιδιαίτερη σημασία είναι η λειτουργικότητά του. Από μηδενική βάση μπορεί να έχει κάποιος ένα σημείο τόσο προετοιμασίας όσο και απόλαυσης του γεύματός του, ένα σημείο παράλληλης συζήτησης, ένα σημείο σημαντικών στιγμών, με την αντίστοιχη σημαντικότητα. Πώς όμως μπορούμε να επιλέξουμε την κατάλληλη τραπεζαρία για την κουζίνα μας.

Η αρχική συμβουλή είναι: “Κάν’τε ό,τι πραγματικά σας αρέσει!”, όμως να ξέρετε πως σταδιακά θα βάλουμε και κάποιους περιορισμούς. Όμως, τίποτα δεν σας αναγκάζει να συνδυάσετε το χρώμα του τραπεζιού ταυτόχρονα και με τον πάγκο και με τα ντουλάπια και με τις συσκευές. Μπορείτε να το κάνετε μόνο με ένα από όλα αυτά. Αυτό όμως δεν σημαίνει πως θα πρέπει να έχουν το ίδιο χρώμα. Ακόμη και μια αντίθεση, ή η επιλογή του συμπληρωματικού χρώματος είναι μια εξαιρετική αισθητική λύση.

Θα πρέπει να υπάρχει άνεση

Αυτό είναι ίσως το πιο δύσκολο από όλα τα σημεία περιορισμού της επιλογής σας. Πριν την τοποθέτηση του τραπεζιού της κουζίνας, ο χώρος της συνήθως σας μοιάζει άσκοπα μεγάλος. Ξανασκεφτείτε το στην πράξη, όταν πλέον μοιάζει να έχει εξαφανιστεί. Όμως μπορείτε να κερδίσετε κάτι παραπάνω ακουμπώντας τη μία πλευρά του τραπεζιού στον τοίχο. Έτσι μπορείτε να κερδίζεται λίγο χώρο και να το μετακινείτε και πάλι στο επιθυμητό σημείο, όταν πρόκειται να χρησιμοποιηθεί πλήρως η κάθε του πλευρά.

[nitro_product style=”6″ hover_style=”flip-back” transition_effects=”slide-from-right” id=”30223″ extra_class=”Istikbal Τραπεζαρία Κουζίνας Arte – Black”][nitro_product style=”6″ hover_style=”flip-back” transition_effects=”slide-from-right” id=”34183″ extra_class=”Istikbal Τραπεζαρία Κουζίνας Nesta”]

Αν ο χώρος δεν επιτρέπει και πολλά, τότε θα πρέπει να σκεφτείτε την πλέον μίνιμαλ γραμμή, ίσως με σύγχρονα υλικά, κάτι πιο industrial, αρκεί να μπορεί να το υποστηρίξει και το στυλ του υπόλοιπου χώρου. Σε κάθε περίπτωση, η λιτότητα στην επιλογή είναι ευθέως ανάλογη με τη δυνατότητα υποστήριξης του τραπεζιού από τον χώρο. Και αφού κάναμε ήδη αναφορά, ας περάσουμε και στον δεύτερο περιορισμό:

Η αισθητική συμβαδίζει

Θα μπορούσε ένα τραπέζι να καθορίζει την αισθητική του χώρου; Η αλήθεια είναι πως μάλλον θα πρέπει να υπακούσει στη γενικότερη τάση. Η ανάμιξη των στυλ και του διαφορετικού ύφους θα μπορούσε να γίνει, αλλά θα πρέπει να υποστηρίζεται κι από κάτι ακόμη, για να είναι ξεκάθαρο. Μία ραφιέρα, ένα δευτερεύον σύνολο, οτιδήποτε θα μπορούσε να συνοδεύει και να υποστηρίζει τη διαφορετική επιλογή μας στο στυλ του τραπεζιού, θα ήταν όλα τους χρήσιμα.

Μη φοβηθείτε όμως το μέταλλο

Τα θερμά κυρίως μεταλλικά χρώματα αποτελούν μια εξαιρετική επιλογή ακόμη και στο πλέον κλασσικό στυλ κουζίνας. Μην αποκλείσετε αυτή την αίσθηση της διακριτικής πολυτέλειας, η οποία θα μπορούσε να σας ανοίξει τον δρόμο για τη χρήση και άλλων υλικών, όπως για παράδειγμα του γυαλιού.

[nitro_product style=”6″ hover_style=”flip-back” transition_effects=”fade” id=”34349″ extra_class=”Istikbal Τραπεζαρία Κουζίνας Goldie”]

Σε κάθε περίπτωση, η τελική εικόνα του χώρου θα πρέπει να αποπνέει εκείνη ακριβώς τη ζεστασιά που χρειάζονται οι στιγμές που θα περάσατε ή θα μοιραστείτε στην κουζίνα σας. Η αισθητική και η λειτουργικότητα θα πρέπει να συμβαδίζουν με το σκηνικό και τις πραγματικές ανάγκες της καθημερινότητάς σας. Απολαύστε το!

Έπιπλο τηλεόρασης: Η μεγάλη μάχη… Previous post
Τραπεζάκι σαλονιού, coffee table, πες το όπως θες… Next post

Αναζήτηση

Προϊόντα

Κατηγορίες προϊόντων

Social

Istikbal
Προϊόντα
Istikbal
Με την ποιότητα, την τεχνογνωσία και την υπογραφή Istikbal._
© 2024 · Istikbal Kimerland · All rights reserved · Design by Artware