▲ TOP

Δεν υπάρχουν προιόντα στο καλάθι.

Istikbal Blog Blog Blog Ανανέωση βεράντας από το χθες!

Ανανέωση βεράντας από το χθες!

Istikbal Blog

Όχι, δεν έχουμε βρει τη χρονομηχανή για να ταξιδέψουμε στο χθες.  Όμως, ζώντας κάθε μας καλοκαίρι ένα κομμάτι της μέρας μας στη βεράντα, έχουμε όλοι μας την εμπειρία του χθες στο τσεπάκι μας. Και μαζί με την εμπειρία, έχουμε και τα υλικά, τις ιδέες και τις πρακτικές λύσεις που -δοκιμασμένα- έχουν λειτουργήσει με τον καλύτερο τρόπο.

Το βασικό θέμα βρίσκεται ακριβώς στη φράση «ζώντας όμως κάθε μας καλοκαίρι ένα κομμάτι της μέρας μας στη βεράντα», η συνήθεια είναι αυτή που μας κουράζει ακόμη πιο πολύ κι από την ίδια τη φθορά των επίπλων. Έτσι, έχουμε 5 εύκολα βήματα που μπορούν να ανανεώσουν τη βεράντα μας με τον πιο αποτελεσματικό τρόπο.

  1. Αισθητική ισορροπία

Πολλές φορές σκεφτόμαστε με την πεζή λογική, ότι η βεράντα δεν αποτελεί κομμάτι του …εσωτερικού του σπιτιού μας. Ναι, προφανώς δεν γίνεται το έξω, γεωγραφικά, γεωμετρικά, χωροταξικά, να βρεθεί μέσα. Το μέσα όμως μπορεί να βρεθεί έξω με έναν ουσιαστικό και ποιοτικό τρόπο. Μπορούμε με απλά λόγια να συνεχίσουμε την αισθητική του σαλονιού και στο μπαλκόνι -με ύφος, στυλ και χρώμα. Και αυτό γιατί το ουσιαστικό σαλόνι μας για τους καλοκαιρινούς μήνες, βρίσκεται έξω, και ποιά καλύτερη αλλαγή από το να το ανανεώσουμε, προσαρμόζοντάς το στα δεδομένα του πραγματικού σαλονιού μας.

  1. Σωστό υπόβαθρο

Σίγουρα έχετε κρατημένα παλιά μαξιλάρια ή καλύμματα μαξιλαριών, τραπεζομάντηλα ή υφάσματα που τα αλλάξατε «γιατί δεν ήταν πια στη μόδα». Και μιλάμε περισσότερο για εκείνα τα πιο ουδέτερα χρώματα, που είπατε ότι «είναι πολύ “ήσυχα” για το σαλόνι». Μαντέψτε! Πέρα από το ότι το ήσυχο παραμένει ιδανικό για μέσα -ειδικά για τους καλοκαιρινούς μήνες- είναι ακόμη πιο βολικό για έξω. Το μάτι έχει τόσα πολλά σχήματα, γραμμές και χρώματα να εξετάσει μηχανικά στον εξωτερικό χώρο, ας μην το κουράσουμε ακόμη περισσότερο με σύνθετα σχέδια και έντονα χρώματα.

  1. Σκιά, κι άλλη σκιά

Είναι μέρα, είστε στη βεράντα, δεν γίνεται να σας χτυπάει ο ήλιος (και δεν μιλάμε για την άμεση έκθεση και τη φθορά που προκαλεί στα υλικά). Φροντίζουμε για τη σκιά που μπορεί να μας δώσει μία τέντα, ένα αναρριχώμενο φυτό, ένα καλαίσθητο ύφασμα, μία ομπρέλα. Εξαιρετικά σημαντικό, κυρίως για τα δύο τελευταία, να προσέξουμε την αισθητική τους, γιατί πολύ εύκολα από εξαιρετικά λειτουργικά κομμάτια του μπαλκονιού μας, μπορούν να γίνουν ο μεγάλος εχθρός της καλαισθησίας.

  1. Ε, και φως!

Είναι νύχτα, είμαστε στη βεράντα, και …δεν βλέπουμε ούτε τη μύτη μας. Κάπως θα πρέπει να διορθωθεί αυτό. Ναι, προφανώς, μπορούμε να ανάψουμε τα φώτα της βεράντας, …προσκαλώντας έτσι κάθε είδους ιπτάμενο «φίλο» μας. Υπάρχουν όμως πολλές λύσεις που θα μας επιτρέψουν να προσθέσουμε και λίγη αισθητική μαζί με την πρακτικότητα. Σκεφτείτε οικολογικά με ηλιακή ενέργεια αποθηκευμένη σε μικρά φαναράκια, σκεφτείτε εξατομικευμένα με λύσεις έξυπνου φωτισμού, σκεφτείτε έτσι ακριβώς όπως ταιριάζει στον δικό σας χώρο. Ακόμη κι αν δεν υπάρχουν στο εσωτερικού του σπιτιού «από χθες», το ζητούμενό τους όμως υπάρχει.

  1. Αφήστε στο χθες όσα βαραίνουν το σήμερα

Είναι απολύτως ξεκάθαρο αυτό. Οτιδήποτε υπάρχει στη βεράντα και μας κουράζει με τη παρουσία ή το φθορά του, θα πρέπει να σταματήσει να υπάρχει… Αυτό είναι και το βασικό πλαίσιο της ανανέωσης. Δεν είναι μόνο οι μνήμες και η φθορά, είναι η αίσθηση της αλλαγής που δίνει νέα πνοή στα πράγματα. Κινηθείτε απλά, αλλά λειτουργικά, ακριβώς στο αισθητικό πλαίσιο που σας αρέσει. Άλλωστε, αυτή είναι και η ουσία και το νόημα του Καλοκαιριού.

Μαρμάρινες επιφάνειες, πριν πάμε στον ειδικό! Previous post
Καλοκαιρινές απειλές για το στρώμα μας Next post

Αναζήτηση

Προϊόντα

Κατηγορίες προϊόντων

Social

Istikbal
Προϊόντα
Istikbal
Με την ποιότητα, την τεχνογνωσία και την υπογραφή Istikbal._
© 2024 · Istikbal Kimerland · All rights reserved · Design by Artware