▲ TOP

Δεν υπάρχουν προιόντα στο καλάθι.

Istikbal Blog Blog Blog Ένα σπίτι για δύο

Ένα σπίτι για δύο

Istikbal Blog
Ένα σπίτι για δύο

Για δύο! Αυτό είναι ακριβώς που μετράει. Όταν το σπίτι παύει να είναι χώρος κατοικίας του ενός, και γίνεται χώρος κατοικίας τουλάχιστον μίας σχέσης. Δύο άτομα μοιράζονται έναν χώρο μέσα από το συναίσθημά τους. Κι όσο κι αν αυτό μοιάζει σκηνικό βγαλμένο κατ’ ευθείαν από ρομαντική κομεντί, πολλές φορές η καθημερινότητα και όλες εκείνες οι λεπτομέρειες που κανείς δεν έχει υπολογίσει, μπορούν να κάνουν τη μεγαλύτερη ζημιά και να αλλάξουν …είδος ταινίας στο “σενάριο”.

Υπάρχουν πολλοί τρόποι να κάνουμε τον χώρο να υποταχθεί σε μια λειτουργική καθημερινότητα η οποία θα μπορεί να συμβαδίσει άρτια με μία χαρούμενη κοινή ζωή ενός ζευγαριού. Και για να το ξεκαθαρίσουμε το “Δικά μου – Δικά σου”, ποτέ δεν δούλεψε, πέρα από τη στοιχειώδη οργάνωση των λεπτομερειών, ή τους χωριστούς λογαριασμούς με παρέα σε εστιατόριο. Ξεκινώντας μια κοινή διαμονή, υπάρχει κάτι που μπορεί να κάνει το πρώτο βήμα προς τη σωστή κατεύθυνση; Προφανώς και υπάρχει. Και αυτό είναι να αφήσουμε πίσω μας όποια νοοτροπία κουβαλάμε από μία προηγούμενη κατάσταση ή από τη μοναχική μας ζωή. Το σπίτι ζει πλέον για δύο, και όχι το αντίστροφο.

 

Δεν βάφω τις κουρτίνες…

Κατά το γνωστό λαϊκό άσμα, το να βάφεις τις κουρτίνες στο χρώμα που μισεί ένας πρώην δικός σου άνθρωπος είναι το ιδανικό σουρρεαλιστικό βήμα για να ξεπεράσεις έναν χωρισμό. Άρα το να βάψεις τις κουρτίνες στο κοινό αγαπημένο σας χρώμα, είναι το ιδανικό για μία συγκατοίκηση που ξεκινάει; Γιατί; Τί μας έχουν φταίξει οι κουρτίνες; Και ποιός στην τελική τις βάφει; Χάθηκαν οι τοίχοι; Αυτό είναι ένα εξαιρετικό πρώτοι βήμα. Επιλέξτε κοινά αγαπημένα χρώματα και δώστε στους τοίχους την όψη που τους μοιάζει περισσότερο για δική σας.

 

Σε στυλ, δεν θα ξεχαστούμε…

Κανείς δεν ξεχνάει το δικό του προσωπικό στυλ. Αυτό που μετράει είναι οι κόκκινες γραμμές στις υποχωρήσεις που μπορεί ο καθένας να κάνει, απομονώνοντας κομμάτια της δικής του αισθητικής αντίληψης. Οι συνδυασμοί των στυλ είναι πάντα στη μόδα, μόνον που το μόνο που θα πρέπει να προσέξουμε είναι να μη δημιουργήσουμε έναν χώρο με κρίση αισθητικής ταυτότητας. Θα πρέπει πάντα να υπάρχει ένα κοινό σημείο αναφοράς που θα καθορίζει και θα υπαγορεύει τα πάντα.

 

Νέα αρχή, νέο στρώμα

Έχουμε σημειώσει πολλές φορές ότι μία νέα αρχή σηματοδοτείται εξαιρετικά από την αντικατάσταση του στρώματος. Αυτό συμβαίνει όχι μόνο για τους “κινδύνους” που κρύβει ένα παλιό στρώμα, αλλά και για την αίσθηση της ξεκούρασης. Την ίδια αίσθηση με την οποία ξυπνάμε κάθε πρωί. Τίποτα δεν έχει πραγματικά αλλάξει, εάν η πρώτη αίσθηση της μέρας παραμένει η ίδια. Επιπλέον το στρώμα ανήκει στην κατηγορία εκείνη των μακρόβιων αγορών. Μία δεκαετία είναι δεδομένη. Και αυτή η κοινή επιλογή έχει πολύπλευρη σημασία. Το ίδιο συμβαίνει και με όλα τα περιεχόμενα ενός σετ ύπνου, από τα μαξιλάρια μέχρι τα σεντόνια και από τα προστατευτικά καλύμματα μέχρι το πάπλωμα -εκτός ίσως από τη διάρκεια που θα μείνουν μαζί σας. Αυτοί θα είναι μερικοί ακόμα λόγοι που θα ξυπνάτε με χαμόγελο.

Στρώμα Viscoflex | ISTIKBAL

Τακτ και ποίηση

Το να έχεις τακτ είναι ένα προσόν που δεν περνάει απαρατήρητο. Και, πραγματικά, το να διατηρείς έναν χώρο καθαρό και προσεγμένο, χωρίς να βαραίνεις το άλλο άτομο με επιπρόσθετη δουλειά, είναι καλύτερο κι από ποίηση για ερωτευμένους. Ένας τακτοποιημένος χώρος ποτέ δεν στάθηκε αφορμή για διαμάχες. Να σκεφτούμε και την αντίθετη περίπτωση. Νομίζω ότι δεν χρειάζονται καν κοινά παραδείγματα,.

 

Στις λεπτομέρειες…

Δώστε πρωταγωνιστικό ρόλο στο σκηνικό του κοινού σπιτιού σε κάθε τι που κουβαλάει την κοινή σας πορεία. Είναι εξαιρετικά σημαντικό οι πρώτες αναφορές να βρίσκονται εκεί και να μη χρειάζεται να τις δημιουργήσετε από την αρχή. Δώστε στον χώρο τη δική σας ταυτότητα, τα κοινά σας σημεία, και κρατήστε μακριά ό,τι θα μπορούσε να βρίσκεται εκτός αυτού του πλαισίου.

 

Κατανόηση και αμοιβαίες υποχωρήσεις

Ο τίτλος αυτός πρέπει να σας είναι αρκετά γνώριμος από την ίδια τη φιλοσοφία των σχέσεων. Το ίδιο όμως ισχύει και στη δημιουργία του κοινού σπιτιού. Από τη διαρρύθμιση και τη διακόσμηση, μέχρι την καθημερινή ρουτίνα και τις δουλειές, όλα εντάσσονται ακριβώς σε αυτό το πλαίσιο.

Αυτό που θα πρέπει να κρατήσετε είναι πως, σε ένα κοινό σπίτι, δύο άτομα θα πρέπει να σκέφτονται σαν ένα, υπολογίζοντας, ζυγίζοντας και δημιουργώντας κάπως από μία κοινή οπτική. Μην πανικοβληθείτε αν στην αρχή αυτό δεν βγαίνει και τόσο εύκολα. Έχετε όλο τον χρόνο -κυριολεκτικά- μπροστά σας για να το καταφέρετε.

Από την παιδική στην εφηβική ντουλάπα Previous post
Γωνιακός καναπές στο τετράγωνο Next post

Αναζήτηση

Προϊόντα

Κατηγορίες προϊόντων

Social

Istikbal
Προϊόντα
Istikbal
Με την ποιότητα, την τεχνογνωσία και την υπογραφή Istikbal._
© 2024 · Istikbal Kimerland · All rights reserved · Design by Artware