▲ TOP

Δεν υπάρχουν προιόντα στο καλάθι.

Istikbal Blog Blog Blog Έτοιμοι για τον Χειμώνα;

Έτοιμοι για τον Χειμώνα;

Istikbal Blog

Ο Χειμώνας είναι μια όμορφη και ταυτόχρονα σκληρή εποχή, ακόμη και για το ίδιο μας το σπίτι. Σε πολλές περιπτώσεις η μειωμένη θέρμανση και η υγρασία, σε συνδυασμό με την εγκλωβισμένη -ακόμα και ελάχιστη- σκόνη, μπορούν να δημιουργήσουν συνθήκες που δεν μας επιτρέπουν να χαρούμε τις δικές μας στιγμές μέσα στον χώρο μας. Και αν αυτό έχει να κάνει αποκλειστικά με παραμέτρους θερμοκρασίας και συνθηκών που δημιουργούν, τις οποίες λίγο – πολύ ξέρουμε πώς να αντιμετωπίσουμε, υπάρχουν και εκείνες οι συνθήκες που τις δημιουργούμε γιατί απλά δεν παίρνουμε στα σοβαρά τις ανάγκες του χώρου μας.

Και αυτό συμβαίνει γιατί πάντοτε οι ρυθμοί μας μέσα σε ένα κρύο σπίτι «κάνουν παρέα» στην πεσμένη μας διάθεση. Και για τα κίνητρα, αν δεν μας καλύπτει αυτό της καλύτερης καθημερινότητας, υπάρχει ένα τρικ που θα μπορούσε να μας παρακινήσει. Αυτό όμως εξαρτάται αποκλειστικά από τον τρόπο σκέψης του καθενός. Σε άλλους ανθρώπους είναι προτιμητέο να το βλέπουν σαν ή ως υποχρέωση, σε άλλους σαν παιχνίδι. Το θέμα είναι ότι η μετάβαση από τη μία εποχή στην άλλη φέρνει μαζί της και τις αναγκαίες προσαρμογές στον χώρο και -με κάποιον, όποιον, τον δικό μας τρόπο- θα πρέπει να κάνουμε το σπίτι μας και  πάλι «ιδανικό».

Από εδώ ξεκινούν όλα

Μην σκέφτεστε τίποτα. Πάρτε από μία μεγάλη σακούλα απορριμμάτων και τοποθετήστε την στο κέντρο κάθε δωματίου. Θέλετε να το δούμε σαν παιχνίδι; Βάλτε στην αντίστροφη μέτρηση ή στο ξυπνητήρι του κινητού σας 30 λεπτά να μετρούν, αρπάξτε τη σακούλα και προσπαθήστε να τη γεμίσετε με ό,τι σας βαραίνει. Βασικό Tip: Η σκέψη «Αυτό ίσως να μου χρειαστεί κάποια στιγμή», μπορεί να απαντηθεί από το πόσες φορές σας χρειάστηκε ως τώρα. Σε 9 από τις 10 περιπτώσεις, δεν θα χρειαστεί δεύτερη σκέψη για να απαλλαγείτε από την παρουσία του.

Ναι, είναι δύσκολη η «γενική» καθαριότητα του σπιτιού. Δείτε την όμως διαφορετικά. Υπάρχει σίγουρα ένα έπιπλο ή μια βιβλιοθήκη που κάθε φορά διστάζετε να μετακινήσετε. Λοιπόν, η λύση είναι μία, απλή και πρακτική: Ξεκινήστε από εκεί. Βγάλτε ό,τι διστάζατε να βγάλετε. Έτσι κι αλλιώς είναι Χειμώνας και δεν έχουμε πια τη δικαιολογία της ζέστης που επιβαρύνει την κούραση. (Αυτή ήταν μία καθαρά προσωπική αντιμετώπιση, για προσωπική κατανάλωση. Συνεχίζουμε!)

Όλα είναι άνω-κάτω σε μια γενική καθαριότητα. Αυτή είναι πάντα μία πολύ καλή ευκαιρία για ουσιαστικές αλλαγές, και ακόμη περισσότερο για αλλαγές σε βάθος χρόνου. Δείτε τί έχει φθαρεί, τί έχει κουράσει, τί βγάζει τον Χειμώνα και τί θα πρέπει να φύγει από τώρα, και δράστε άμεσα ή κάντε τον προγραμματισμό σας για το μέλλον.

Σαλόνι Misty

Επομένως, τί κάνουμε;

Επομένως, κάνουμε ό,τι περνάει από το χέρι μας για να κάνουμε τον χώρο μας ακόμη πιο δικό μας. Και ναι, όλα περνούν από το χέρι μας από το πρώτο μέχρι το τελευταίο βήμα. Πώς; Ας το κάνουμε ψυχαναγκαστικά, ή ας παίξουμε τον ντεντέκτιβ. Με ένα μπλοκάκι στο χέρι, ή τις σημειώσεις στο κινητό, περνάμε κάθε σημείο του σπιτιού μας από …επιθεώρηση. Σημειώνουμε στο ίδιο ακριβώς πνεύμα, αλλά με συμμαζεμένο χώρο, ό,τι θα θέλαμε να προσθέσουμε, να αλλάξουμε, να διορθώσουμε.

Δεν είναι δύσκολο αυτό να το κάνουμε οποιαδήποτε στιγμή, απλώς τις περισσότερες φορές ξεχνάμε αυτό που σκεφτήκαμε. Ειδικότερα εάν πρόκειται για κάτι μικρό. Σε κάθε περίπτωση η πρακτική οργάνωση των σκέψεών μας είναι αυτή που θα φέρει το επιθυμητό αποτέλεσμα.

Ας πάμε στο νόημα

Η ουσία για το πώς μπορούμε θα διαμορφώσουμε ιδανικά τον δικό μας χώρο για τον χειμώνα  βρίσκεται αποκλειστικά στο πώς αντιλαμβανόμαστε εμείς, πώς νοιώθουμε, πώς ζούμε τον ίδιο τον χειμώνα. Αν αυτή η εποχή βρίσκεται στις αγαπημένες μας ή είμαστε περισσότερο τύποι του καλοκαιριού.

Στην πρώτη εκδοχή, τα πράγματα είναι μάλλον απλά. Μεταξύ μας, ήδη από το φθινόπωρο έχετε ετοιμάσει το χειμερινό σενάριο στο μυαλό και στον χώρο σας. Μετράτε τις μέρες για τους εορταστικούς στολισμούς, αλλάξατε το άρωμα του χώρου σε κάτι ποιο γήινο και ξυλώδες, προβάρατε τα υφασμάτινα, μάλλινα ή από όποιο άλλο ζεστό υλικό καλύμματα και λοιπά «αξεσουάρ» του χώρου, φέρατε πίσω τα αγαπημένα αρωματικά κεράκια, και κατεβάσατε στο πιο άμεσα προσβάσιμο ράφι τις κούπες του ζεστού καφέ, του τσαγιού ή της σοκολάτας. Ναι, για εσάς ο χειμώνας σηματοδοτείται από τον πρώτο ήχο της καφετιέρας, και πολλές φορές αυτό έχει μια επιπρόσθετη νότα ρομαντισμού! Αν ναι, τότε είστε σε καλό δρόμο!

Κρεβατοκάμαρα Misty

Στη δεύτερη εκδοχή, πώς γίνεται να αποχωριστείτε το καλοκαίρι; Ξέρετε ήδη πόσες μέρες απομένουν για την εαρινή ισημερία. Έχετε ακόμη φυλαγμένα κοχύλια σε ένα καλοκαιρινό ψάθινο πανεράκι, δεν θέλετε να αποδεχθείτε πως οι καλοκαιρινές σαγιονάρες πρέπει επιτέλους να αντικατασταθούν από τις χειμωνιάτικες παντόφλες, και σε κάποιο σημείο της ντουλάπας περιμένουν με την ελπίδα της ζέστης ραμμένη επάνω τους τα καλοκαιρινά σας ρούχα. Σε αυτή την περίπτωση, προτιμήστε τις παρεμβάσεις με φως, όσο περισσότερο ζεστό φως γίνεται, και όσο κι αν είναι αντίθετο στη φιλοσοφία του χειμώνα, προτιμήστε τα πιο ανοιχτά χρώματα στη διακόσμηση του χώρου σας.

 

Έτσι κι αλλιώς κάθε εποχή βρίσκεται μέσα μας με μνήμες, με πλάνα προγραμματισμού, με στιγμές. Στόχος μας είναι να μπορούμε να τις ζήσουμε έτσι όπως ακριβώς θέλουμε, σε έναν χώρο, που είναι κομμάτι της δικής μας φιλοσοφίας.

Τραπέζι και χαλί, μαζί; Previous post
Γιορτινή διακόσμηση Next post

Αναζήτηση

Προϊόντα

Κατηγορίες προϊόντων

Social

Istikbal
Προϊόντα
Istikbal
Με την ποιότητα, την τεχνογνωσία και την υπογραφή Istikbal._
© 2023 · Istikbal Kimerland · All rights reserved · Design by Artware