▲ TOP

Δεν υπάρχουν προιόντα στο καλάθι.

Istikbal Blog Blog Blog Φθινοπωρινή διάθεση στη διακόσμηση

Φθινοπωρινή διάθεση στη διακόσμηση

Istikbal Blog
Τραπεζαρία Belissa Collection

Μία από τις πλέον σταθερές αξίες στο κομμάτι της διακόσμησης, η οποία δύσκολα θα απομακρυνθεί από το κέντρο των προτιμήσεων, είναι η επιλογή γήινων χρωμάτων. Από τους τοίχους μέχρι τα έπιπλα και από τα διακοσμητικά μέχρι τα υφάσματα και τα χαλιά ενός χώρου, τα γήινα χρώματα κυριαρχούν, καθώς αποτελούν ένα εύκολο συστατικό σε κάθε πιθανή σύνθεση.

Με τη βασική παλέτα να περιλαμβάνει κυρίως τις αποχρώσεις του καφέ και του μπεζ, ή όπως έχει κυριαρχήσει να λέγεται στον χώρο της διακόσμησης: τις “αποχρώσεις των αποξηραμένων βοτάνων”, το παιχνίδι μοιράζεται ανάμεσα στα ζεστά ήρεμα χρώματα και τις πιο έντονες αποχρώσεις του πράσινου.

Πού μπορούν όμως όλα αυτά να βρουν εφαρμογή; Σε κάθε σημείο του σπιτιού σας. Από το πάτωμα μέχρι την οροφή. Το ιδανικότερο όμως είναι να επιλέξετε τα γήινα και ζεστά χρώματα για τους δικούς σας χώρους, όπως η κρεβατοκάμαρα. Για σκεφτείτε, όταν ξυπνάτε το πρωί, τί σας φαίνεται πιο δικό σας, να πατάτε σε ένα ψυχρό πλακάκι, ή σε ένα ζεστό ξύλο; Η απάντηση είναι μάλλον κοινή, ακόμη και τους πιο ζεστούς μήνες του καλοκαιριού, πόσο μάλλον όταν ξεκινούν τα πρώτα κρύα του φθινοπώρου.

Τα γήινα χρώματα διαθέτουν ένα βασικό χρωματικό “κλειδί”, το οποίο μπορεί πολύ εύκολα να μας λύσει τα χέρια στον συνδυασμό τους με όλο το υπόλοιπο χρωματικό φάσμα. Αυτό το “κλειδί” δεν είναι άλλο από το γκρίζο. Ίσως είναι το πιο παρεξηγημένο χρώμα -αφού κάποιοι αρνούνται να του προσδώσουν ακόμη και το χαρακτηρισμό “χρώμα”. Στην πράξη όμως, είναι ένα πολυεργαλείο, το οποίο διαθέτει ένταση και αποχρώσεις ικανές να συνδυαστούν με το σύνολο του χρωματικού φάσματος. Το πιο απλό παράδειγμα είναι ότι μπορείτε να κάνετε ακόμη και τις πιο ακραίες μεταβάσεις, από το καφέ στο μπλε με την ενδιάμεση χρήση του γκρίζου. (Μην το κάνετε!) Κρατήστε όμως πάντα στο μυαλό ότι τα μάτια κουράζονται πολύ εύκολα όταν κοιτούν κάτι έντονο.

Αν δεν είναι περίοδος που θέλετε να κάνετε πιο μόνιμες παρεμβάσεις στο σπίτι, όπως να βάψετε τους τοίχους, δοκιμάστε να παίξετε με τα υφάσματα. Το ύφασμα είναι εκείνο το υλικό, το οποίο δίνει όσο κανένα άλλο την αίσθηση της ζεστασιάς στον χώρο. Ακόμη κι όταν είναι στις πιο ψυχρές χρωματικές εκδοχές του, η υφή του είναι εκείνη που γεμίζει με μια χαρακτηριστική νότα την ατμόσφαιρα. Απλά εδώ, όταν το ύφασμα συνδυάζεται με μια γήινη χρωματική παλέτα, τότε καλό θα ήταν να αποφύγουμε τα έντονα μοτίβα. Όσο πιο ήρεμα, τόσο πιο αρμονικά με τη ζεστασιά του γήινου φάσματος.

Σαλόνι Gusto | Φθινοπωρινή διάθεση στη διακόσμηση
Παιδικό γραφείο στο κέντρο της προσοχής | Σαλόνι Mikado

Φως… Περισσότερο φως! Η μέρα μικραίνει, σκοτεινιάζει… Τα σύννεφα είναι πιο συχνοί επισκέπτες στον φθινοπωρινό ουρανό. Έτσι, το τεχνητό φως θα πρέπει να καλύψει τα υπόλοιπα. Λάμπες οικονομίας και θερμό φως. Σκεφτείτε πόσο ζεστά μοιάζουν όλα, αν αντικαταστήσετε το ψυχρό λευκό φως, με το πιο κίτρινο θερμό. Δημιουργήστε θερμές γωνίες με ζεστό ή με έξυπνο φωτισμό και προσθέστε στιγμές στην καθημερινότητά σας.

Αυτό που δεν μπορεί κανείς εύκολα να διαχειριστεί σε μια γήινη χρωματική παλέτα, είναι η ένταση. Δεν πρέπει να ξεχνάμε ότι υπάρχουν έντονα γήινα χρώματα, απλώς, είτε επειδή φανταζόμαστε πως είναι δύσκολα να συνδυαστούν, είτε πιστεύουμε πως είναι υπερβολικά, τα αποφεύγουμε. Και αυτό είναι το λάθος μας. Ας σκεφτούμε την πιο λογική αντιμετώπιση: Όταν ξέρουμε ότι έχουμε ένα συστατικό με πολύ έντονη γεύση, ή με πολύ έντονο άρωμα, τότε φροντίζουμε να χρησιμοποιήσουμε μικρότερη ποσότητα, ώστε να δέσει αρμονικά με όλα τα υπόλοιπα. Αυτό, σε γενικές γραμμές συμβαίνει και με τα χρώματα.

Ακριβώς αυτό είναι το σημείο που θα τοποθετήσουμε και το τελευταίο χρώμα στην παλέτα μας -το πορτοκαλί. Το πορτοκαλί είναι ένα από τα πλέον κυρίαρχα χρώματα στη φθινοπωρινή φύση. Είναι θερμό, είναι έντονο, περιλαμβάνει τα περισσότερα κομμάτια της γήινης παλέτας στη σύνθεσή του και μπορεί να δέσει σε υπέροχους συνδυασμούς. Δοκιμάστε το στις λεπτομέρειες της διακόσμησης, ή σε κυρίαρχα σημεία των πιο προσωπικών σας χώρων, όπως είναι το υπνοδωμάτιο. Τολμήστε μαζί του να δέσετε και μερικές νότες κίτρινου. Αυτός ακριβώς είναι ο συνδυασμός που μπορεί να προσθέσει όλη την απαιτούμενη ένταση στη διακόσμηση του χώρου σας, και παράλληλα να απομακρύνει οποιαδήποτε αρνητικά συναισθήματα του φθινοπωρινού καιρού.
Ζήστε την εποχή, απολαύστε τον τέλειο κύκλο των καιρών!

Παιδικό γραφείο στο κέντρο της προσοχής Previous post
Μικροί χώροι, μεγάλες προκλήσεις Next post

Αναζήτηση

Προϊόντα

Κατηγορίες προϊόντων

Social

Istikbal
Προϊόντα
Istikbal
Με την ποιότητα, την τεχνογνωσία και την υπογραφή Istikbal._
© 2023 · Istikbal Kimerland · All rights reserved · Design by Artware