▲ TOP

Δεν υπάρχουν προιόντα στο καλάθι.

Istikbal Blog Blog Blog Το Καλοκαίρι συνεχίζεται στο δικό μας σπίτι

Το Καλοκαίρι συνεχίζεται στο δικό μας σπίτι

Istikbal Blog
Graphene Στρώμα

Όσο κι αν το ημερολόγιο δηλώνει ρητά το αντίθετο, το εσωτερικό μας ημερολόγιο επιμένει πως ο Αύγουστος συνεχίζει να μετράει τις δικές του μέρες. Δεν είναι μόνο το μεσογειακό κλίμα, ή άρνηση να δεχτούμε πως τελειώνει το καλοκαίρι, που δημιουργούν αυτή την «παραφωνία». Είναι αυτή η νοοτροπία που ζει στην καθημερινότητά μας και βλέπει τα πράγματα -αν όχι με αισιοδοξία- σίγουρα τότε με αγάπη για ό,τι πιο φωτεινό και ζεστό.

Έτσι, με αυτόν τον τρόπο αρνούμαστε να αποδεχθούμε ότι οι λιγότερες φωτεινές ώρες της μέρας θα πάρουν μακριά μας και τη θέρμη, τα αρώματα και τη ζωντάνια του Καλοκαιριού, θα μας κάνουν να κλείσουμε παράθυρα και πόρτες και θα αρχίσουν να μας περιορίζουν και πάλι, σταδιακά, στο εσωτερικό των σπιτιών μας. Πώς όμως μπορούμε να διατηρήσουμε την αίσθηση αυτή της απόλαυσης που θα παραμείνει μέσα στο φθινοπωρινό σκηνικό ανεπηρέαστη;

Ο βασικότερος τρόπος που θα μας δώσει αυτό που ακριβώς θέλουμε είναι η ανανέωση. Σε ένα περιβάλλον όπου η φύση προετοιμάζεται για τον χειμώνα, εμείς μπορούμε να ζήσουμε την ανανέωση στον δικό μας χώρο, ίσως και ως μία άμεση απάντηση στις γενικότερες συνθήκες του Φθινοπώρου.  Σε αντίθεση με την εικόνα της φύσης, εμείς έχουμε τη δυνατότητα να ανανεώσουμε τον χώρο μας με δύο τρόπους: τακτοποιώντας περιεχόμενο και αλλάζοντας όλα εκείνα τα συστατικά του με νέα, που μπορούν να δημιουργήσουν μια καινούργια αίσθηση. Δεν έχει σημασία εάν οι αλλαγές θα είναι μεγάλες σε έκταση. Έχει σημασία εάν είναι ουσιαστικές και μπορούν να επηρεάσουν θετικά την καθημερινότητά μας.

Από πού ξεκινάω;

Για να είμαστε ουσιαστικοί στις αλλαγές, καλό θα ήταν να ξεκινήσουμε από τον πιο προσωπικό χώρο του σπιτιού μας, που δεν είναι άλλος από την κρεβατοκάμαρα. Και είναι πιο προσωπικός, γιατί όπως έχουμε δει πολλές φορές, η κρεβατοκάμαρα είναι ο μόνος χώρος που -ακόμη και υποσυνείδητα- αφήνουμε ελεύθερο τον εαυτό μας. Αυτό σημαίνει ότι είμαστε ακόμη πιο ευάλωτοι στις εξωτερικές επιρροές του χώρου. Σε κάθε περίπτωση αυτό που έχει σημασία είναι να διαμορφώσουμε έναν χώρο που δεν θα μας βαραίνει.

Από τις πιο ριζικές αλλαγές σε έπιπλα και χρώμα, μέχρι τις μικρότερες, κάθε τι που μπορεί να επηρεάσει την αίσθησή μας, όλα είναι καλοδεχούμενα στον χώρο της κρεβατοκάμαρας. Καθώς εκεί δεχόμαστε χωρίς να το καταλάβουμε τα περισσότερα ερεθίσματα. Από την μονοτονία της ίδιας κατάστασης, μέχρι την ύπαρξη σκόνης (πέρα από το θέμα της υγιεινής στον ύπνο), μέχρι ακόμη και τις φωτογραφίες, ή μικρά διακοσμητικά που μπορεί να μας θυμίζουν κάτι όχι αποκλειστικά ευχάριστο, όλα είναι κομμάτια μικρότερων, αλλά εξίσου σημαντικών αλλαγών, που καλό θα ήταν να κάνουμε. Ακόμη και ένα νέο σετ ύπνου, όσο κι αν μοιάζει ασήμαντο μπροστά στα έπιπλα της κρεβατοκάμαρας, έχει τη δική του αισθητική συμβολή, αλλά και την ψυχολογική αναφορά του καινούργιου.

 

Και τί κάνω;

Ό,τι αναφέραμε για την κρεβατοκάμαρα, ισχύει αντίστοιχα και αναλογικά και για το υπόλοιπο σπίτι. Αυτό σημαίνει πως με την ευκαιρία που ακόμη δεν έχουμε βαρύνει τον χώρο μας με όλα τα …συνοδευτικά του χειμώνα, είναι πολύ πιο εύκολο να κάνουμε όποια αλλαγή θέλουμε, χωρίς τον επιπλέον κόπο. Έτσι, από τα έπιπλα και το χρώμα των τοίχων, μέχρι και την πιο απλή διακόσμηση, τα πάντα μπορούν να βάλουν ένα μικρό λιθαράκι για την αλλαγή ψυχολογίας μας.

Αν θέλετε οπωσδήποτε να αλλάξετε χρώμα, εμείς θα σας προτείναμε την κλασσική αξία των γήινων χρωμάτων, εκείνων που ποτέ δεν πρόκειται να εγκαταλείψουν τον στενό πυρήνα της αισθητικής και της διακόσμησης. Χρησιμοποιήστε τα σε συμπληρωματικές ομάδες και θα μπορέσουν να σας λύσουν τα χέρια. Ειδικά στους συνδυασμούς με θερμά υλικά, όπως είναι τα υφάσματα.

Γενικά, από τη στιγμή που θα περάσουμε σε κρύους πλέον μήνες, τα υφάσματα είναι πάντα ένας πολύ καλός μας σύμμαχος στις αλλαγές. Αυτό σημαίνει ότι κάθε μας προσθήκη στον χώρο, θα πρέπει ουσιαστικά να είναι αντίστοιχη με τις συνθήκες που σκοπεύουμε να δημιουργήσουμε για το επόμενο (χειμερινό, εν προκειμένω) διάστημα.

 

Γιατί το κάνω;

Η αίσθηση είναι πάντα το ερέθισμα, και σίγουρα, είναι η αφορμή για να μαζέψουμε κάποιες απαντήσεις εντός μας. Η ανανέωση είναι πάντα χρήσιμη. Μας δίνει προσωπικά μια νέα πνοή να συνεχίσουμε, να αντιμετωπίζουμε την καθημερινότητα και να απολαμβάνουμε στιγμές. Και αυτό το κάνει ακόμη περισσότερο όταν νοιώθουμε πως έχουμε κουραστεί, ή πως χάσαμε τη «γεύση» μας απέναντι στις απολαύσεις. Υπάρχει όμως και ο πρακτικός λόγος της ανανέωσης, και αυτός δεν είναι άλλος από τις ίδιες τις ανάγκες του χώρου μας. Με έπιπλα που παλιώνουν και φθείρονται, ή που παύουν πλέον να ανταποκρίνονται στις ανάγκες μας, πάντα θα υπάρχει η αφορμή να κάνουμε μια νέα επιλογή που θα συμπληρώσει το κενό ή θα αντικαταστήσει αυτό που θα πρέπει να αποχωρίσει από την καθημερινότητα του χώρου μας.

 

Αυτό είναι το νόημα κάθε νέας αρχής, μικρής ή μεγάλης, και ακόμη περισσότερο αυτό είναι το νόημα απέναντι στην αλλαγή των εποχών που πάντα μας βαραίνει αν μα συναντήσει στάσιμους.

Σαλόνι Canyon
Κρεβατοκάμαρα Diego
Τραπεζαρία Canyon
Οργάνωση και απόλαυση Previous post
Συμμαζεύοντας ένα παιδικό δωμάτιο… Next post

Αναζήτηση

Προϊόντα

Κατηγορίες προϊόντων

Social

Istikbal
Προϊόντα
Istikbal
Με την ποιότητα, την τεχνογνωσία και την υπογραφή Istikbal._
© 2024 · Istikbal Kimerland · All rights reserved · Design by Artware