▲ TOP

Δεν υπάρχουν προιόντα στο καλάθι.

Istikbal Blog Blog Blog Για ένα δροσερό καλοκαίρι

Για ένα δροσερό καλοκαίρι

Istikbal Blog

Η προοπτική για ένα δροσερό καλοκαίρι συνήθως ναυαγεί στην πρώτη σκέψη του λογαριασμού του ηλεκτρικού ρεύματος. Κι αυτό είναι κάτι το οποίο, καλώς ή κακώς, το σκεφτόμαστε, όταν το χέρι μας πηγαίνει στο χειριστήριο του κλιματιστικού. Είναι ακριβώς μια εποχή που όλα μοιάζουν να είναι πολύ ρευστά, από τις συνθήκες, μέχρι την αντοχή μας στη ζέστη. Ειδικότερα, τα πολύ ζεστά μεσημέρια του, ανήκουν στις στιγμές τις μέρα που όλα μας ενοχλούν. Μπορούμε όμως με μερικά απλά τρικ να κάνουμε τον χώρο μας να είναι λιγάκι πιο δροσερός.

Η βασική αξία για όσους δεν μπορούν να αντέξουν την ατμόσφαιρα που δημιουργεί ο κλιματισμός, είναι ο ανεμιστήρας. Για την ακρίβεια, κάθε είδους ανεμιστήρας, μικρός, μεγάλος, επιδαπέδιος, επιτραπέζιος, οροφής, χωρίς έλικα, φορητός, usb. Ένας ανεμιστήρας, σεβαστού μεγέθους και έντασης, μπορεί να κάνει την ουσιαστική διαφορά στη θερμοκρασία ενός χώρου. Και δεν είναι η παρηγοριά του «μόνο κάτι να φυσάει», η κίνηση αυτή του αέρα έχει πραγματικά την ικανότητα να εμποδίζει την άνοδο της θερμοκρασίας, αλλά και να ψύχει τον ίδιο τον αέρα.

Επόμενο βήμα είναι να συνδέσεις την εποχή, το συναίσθημα και την πρακτικότητα. Το πιο ανάλαφρο, το πιο αέρινο είναι αυτό που θα πρέπει να κυριαρχεί στον χώρο. Αν υπάρχει ένας τρόπος για να το πετύχουμε αυτό, απλά και αποτελεσματικά, είναι να προσαρμόσουμε τις συνθήκες φωτισμού του χώρου. Και αυτό γίνεται με πολλά μέσα. Από τις τέντες και τα παντζούρια, μέχρι τις φυλλωσιές και οτιδήποτε άλλο, το οποίο, δένοντας με τον χώρο, μπορεί να κρύψει τις έντονες ακτίνες του ήλιου. Αν τώρα καταφέρουμε να συνδυάσουμε τη σωστή σκίαση του χώρου με την ανεμπόδιστη διέλευση του αέρα, το αποτέλεσμα θα ακριβώς αυτό που σκεφτόμαστε και ζητάμε.

Ένα ακόμα τρικ έχει να κάνει με την απομάκρυνση των επίπλων από τους τοίχους. Πέρα από το ότι οι τοίχοι, και δη οι εκτεθειμένοι εξωτερικά, εγκλωβίζουν ένα πολύ μεγάλο μέρος θερμότητας, η διαρρύθμιση αυτή, όσο κι αν είναι φιλική κατά τους ψυχρότερους μήνες, κατά τη διάρκεια της ζέστης δημιουργούν μία αίσθηση αρκετά αποπνικτική. Δώστε χώρο και ανάσες μεταξύ των συστατικών του χώρου. Διαμορφώστε μικρά «οικοσυστήματα» επίπλων, και αφήστε χώρους για τη διέλευση του αέρα. Ακόμη κι αν δεν υπάρχει η δυνατότητα να τα μετακινήσετε όλα, ακόμη και ένα μόνο «συστατικό» μπορεί να αλλάξει εύκολα τη «συνταγή» και την χειμερινή ισορροπία του χώρου.

Τα χρώματα έχουν κι αυτά τον δικό τους ρόλο να παίξουν. Όσο περισσότερο ανοιχτόχρωμα, τόσο περισσότερο φως αντανακλούν -αυτό, σε πολύ γενικές, συμβατικές γραμμές. Έτσι, καλό θα είναι να αποφύγουμε τα σκούρα και έντονα χρώματα που δεν θα εξυπηρετήσουν σε τίποτα περισσότερο από το να δώσουν μια αρνητική αίσθηση ζέστης στον χώρο, και να επιλέξουμε εκείνα που μπορούν να συνδράμουν και στην αισθητική ολοκλήρωση, αλλά και στη λειτουργικότητα ενός δροσερότερου χώρου.

Και πράγματι, ο ψυχολογικός παράγοντας είναι εκείνος που κατά 50% θα κάνει τη διαφορά, με τη μόνη σημείωση ότι σε συνθήκες που δεν μας είναι ευχάριστες, κάθε αρνητικό συναίσθημα εντείνεται. Δυσανασχετούμε πολύ πιο εύκολα σε έναν μη τακτοποιημένο χώρο, όταν και οι υπόλοιπες συνθήκες δεν είναι οι επιθυμητές. Μέσα από μια συγκεκριμένη διεργασία, όλα μοιάζουν να έχουν τη θέση τους, κι όταν το περιβάλλον παραμένει κι αυτό στη φυσιολογική, τακτοποιημένη του μορφή, τότε όλα συνυπάρχουν αρμονικά, κυρίως με τη δικιά μας ιδιοσυγκρασία. Έτσι έχουμε λιγότερες αφορμές να συνεισφέρουν στο δύστροπο της ζέστης.

Το τελευταίο δεν έχει να κάνει τόσο με τη διακόσμηση, αλλά με τον τρόπο ζωής μας. Ό,τι κι αν κάνουμε, είτε ανήκουμε στις λεγόμενες «ευπαθείς ομάδες», είτε όχι, δεν θα πρέπει να ξεχνάμε να καταναλώνουμε την απαραίτητη ποσότητα νερού, ώστε να κρατάμε τον οργανισμό μας πάντοτε ενυδατωμένο. Είναι εξαιρετικά σημαντικό να αποφύγουμε όσες περισσότερες συνέπειες της ζέστης.

[nitro_product style=”6″ hover_style=”flip-back” transition_effects=”slide-from-right” id=”30077″][nitro_product style=”6″ hover_style=”flip-back” transition_effects=”slide-from-right” id=”23404″][nitro_product style=”6″ hover_style=”flip-back” transition_effects=”slide-from-right” id=”29916″][nitro_product style=”6″ hover_style=”flip-back” transition_effects=”slide-from-right” id=”28227″][nitro_product style=”6″ hover_style=”flip-back” transition_effects=”slide-from-right” id=”32543″]
Το καλοκαίρι είναι τρόπος ζωής Previous post
Καλοκαίρι σημαίνει μπαλκόνι Next post

Αναζήτηση

Προϊόντα

Κατηγορίες προϊόντων

Social

Istikbal
Προϊόντα
Istikbal
Με την ποιότητα, την τεχνογνωσία και την υπογραφή Istikbal._
© 2023 · Istikbal Kimerland · All rights reserved · Design by Artware