▲ TOP

Δεν υπάρχουν προιόντα στο καλάθι.

Istikbal Blog Blog Blog Ένας γιορτινός χώρος για τους δικούς μας ανθρώπους

Ένας γιορτινός χώρος για τους δικούς μας ανθρώπους

Istikbal Blog
ELITE-1708

Σίγουρα θα έχετε πέσει πάνω σε δεκάδες άρθρα που αναλύουν το τί “πρέπει” να κάνετε για να περάσετε όμορφα. Όμως, οι γιορτινές μέρες είναι ένα ζήτημα πολύ προσωπικό. Από την αισθητική μέχρι τους ανθρώπους και από τη νοοτροπία μέχρι το γούστο, όλα βρίσκονται πάνω σε μία προσωπική “ζυγαριά” που, μόνο όταν ισορροπήσει, τότε μόνο μπορούμε να πούμε πως απολαμβάνουμε τη στιγμή. Από τα πιο απλά καθημερινά των γιορτών, μέχρι τα μεγάλα οργανωμένα τραπέζια, όλα ζητούν την απόλυτη ισορροπία, για να μπορέσουν να είναι κομμάτι απόλαυσης και όχι απλά μία κούραση έξω από την ρουτίνα. Ας δούμε λοιπόν τί απαιτεί αυτή η ισορροπία, χωρίς “πρέπει” και με πρωταγωνιστή τον ίδιο τον χώρο μας.

 

Στο ζύγισμα της οργάνωσης

Έχετε υπ’ όψη σας την εμμονή του ψυχαναγκαστικού που θέλει να βεβαιωθεί εάν, κλείνοντας την εξώπορτα, έχει κλείσει όλους τους διακόπτες του σπιτιού. Αυτή την εμμονή θέλουμε, αλλά στο πιο δημιουργικό της, και ποτέ την τελευταία στιγμή. Πόσοι, πότε, πόσο. Τα τρία ερωτηματικά που μπορούν να καθορίσουν όλες τις λεπτομέρειες και να κάνουν τη ζωή μας ευκολότερη. Χωρίστε την προετοιμασία, και μείνετε σε όσα είστε σίγουροι. Απλά, χωρίς υπερβολές. Και αν έχετε παρέα, ακόμη καλύτερα. Όχι τόσο γιατί μοιράζετε την κούραση, αλλά γιατί μπορείτε να το διασκεδάσετε μαζί με άλλους. Καμμία προετοιμασία για γιορτή δεν γίνεται να μην έχει και μια μεγάλη δόση διασκέδασης. Εκμεταλλευτείτε το και βγάλτε το στο σαλόνι ή την τραπεζαρία. Το αποτέλεσμα θα σας κάνει να χαμογελάσετε. Και αυτό είναι πιο σίγουρο, ακόμη κι από την τελική επιτυχία.

Στο δικό σας στυλ

Τίποτα δεν έχει γούστο, αν δεν γίνεται με όλη μας την καρδιά. Κι όταν κάνουμε κάτι με όλη μας την καρδιά, τότε αυτό έχει αποκλειστικά και μόνο το δικό μας στυλ, τη δική μας αισθητική πινελιά. Επιλέξτε το αγαπημένο σας τραπεζομάντιλο για το τραπέζι, τα αγαπημένα σας σερβίτσια, αναδιαμορφώστε τα έπιπλα στο σαλόνι, όπως ακριβώς αγαπάτε εσείς, προετοιμάστε τον χώρο, όπως ακριβώς θα ήταν ιδανικότερα για εσάς. Μόνο, σκεφτείτε και τον αριθμό των ατόμων. Τίποτα δεν είναι καλύτερο από έναν χώρο που έχει τα δικά σας χαρακτηριστικά, τη δική σας αισθητική υπογραφή, που πηγαίνει ακόμη και με τα ρούχα ή το άρωμά σας.

Ζήστε τη γιορτή

Και ακριβώς αυτό είναι το κλίμα. Πρώτα πρέπει να κάνουμε όλη την ιδέα της προετοιμασίας δική μας, κι έπειτα να απολαύσουμε την κάθε στιγμή, όχι μόνο της ώρας που θα είμαστε μαζί με κόσμο, αλλά ακόμη και όταν θα προετοιμάζουμε τα πάντα για να είναι έτοιμα. Μοιραστείτε και μοιράστε. Είναι ακριβώς αυτό που λέμε, ότι αν το κάνετε με μισή καρδιά, καλύτερα να μην το κάνετε καθόλου.

Προετοιμασία και Pro ετοιμασία

Όσον αφορά τον ίδιο τον χώρο, μπορείτε να κάνετε τα πάντα ή να μην κάνετε απολύτως τίποτα. Υπάρχει ένας βασικός, ίσως ο βασικότερος παράγοντας ο οποίος θα τα καθορίσει όλα: Ο κόσμος. Σε κάθε περίπτωση, το σαλόνι, ως καθιστικό, συνήθως είναι ιδανικά διαμορφωμένο, αλλά πάντα, όταν υπάρχει γιορτινή διακόσμηση, τότε μάλλον κάτι έχει αλλάξει και στη λειτουργικότητα. Για τον λόγο αυτόν, σκεφτείτε ότι θα πρέπει να υπάρχει ένα κέντρο, ένα σημείο αναφοράς. Το κλασσικό coffee table, ίσως. Τοποθετήστε όλες τις θέσεις (καναπέδες, πολυθρόνα, πουφ, μαξιλάρια, οτιδήποτε σας αρέσει, ανάλογα με το ύφος και την περίσταση, γύρω από το σημείο αναφοράς. Έτσι ώστε κανείς να μην απέχει πολύ μεγαλύτερη απόσταση από τους υπόλοιπους.

Στο κομμάτι της τραπεζαρίας, η ουσιαστική παράμετρος, η οποία θα καθορίσει όλη την προετοιμασία είναι η ελεύθερη πρόσβαση σε όλες τις θέσεις. Μπορείτε να θυσιάσετε κάτι άλλο, αλλά όχι αυτό. Το “θα στριμωχτούμε λιγάκι” δεν υπάρχει ως επιλογή. Το χαμόγελο έρχεται μόνο όταν δεν υπάρχουν ουσιαστικοί συμβιβασμοί, και σίγουρα όταν υπάρχει άνεση.

istikbalkimerland-zenit
Σαλόνι Perlino

Σκεφτείτε διαφορετικά

Είναι άκομψο να ξεκινάμε μια πρόταση με ένα “Μη”, αλλά, μην μπλέκεται τόσο τη διαδικασία, όσο και τις γιορτινές στιγμές, με την καθημερινότητα. Είναι ένα από τα βασικότερα λάθη που κάνουμε, αλλά αυτή τη στιγμή, όποιες σκέψεις κι αν καταλαμβάνουν το μυαλό μας, όποιοι προβληματισμοί, θα πρέπει να κάνουμε μία σύμβαση με τον εαυτό μας. Μία σύμβαση συγκεκριμένη: Αφήστε αυτές τις στιγμές έξω από προβληματισμούς, άγχος και τρέξιμο, και απολαύστε τη μοναδικότητά τους.

Μικροί Χώροι και Χριστουγεννιάτικη Διακόσμηση Previous post
Νέα χρονιά, έπιπλα και resolutions… Next post

Αναζήτηση

Προϊόντα

Κατηγορίες προϊόντων

Social

Istikbal
Προϊόντα
Istikbal
Με την ποιότητα, την τεχνογνωσία και την υπογραφή Istikbal._
© 2023 · Istikbal Kimerland · All rights reserved · Design by Artware