▲ TOP

Δεν υπάρχουν προιόντα στο καλάθι.

Istikbal Blog Blog Blog Γωνιακός καναπές στο τετράγωνο

Γωνιακός καναπές στο τετράγωνο

Istikbal Blog
Γωνιακός Καναπές Kobe | ISTIKBAL

Ο γωνιακός καναπές ήταν, είναι και θα είναι ένα trend που πάντοτε θα επιστρέφει στο προσκήνιο, χωρίς πολλή φασαρία και, κυρίως, χωρίς πολύ κόπο. Και αυτό συμβαίνει γιατί ο γωνιακός καναπές έχει τα δικά του μοναδικά χαρακτηριστικά, για τα οποία δύσκολα μπορεί κάποιος να βρει υποκατάστατα. Κι αυτό συμβαίνει καθώς ο γωνιακός καναπές έχει, μεταξύ άλλων, τρεις βασικές ιδιότητες: «Δένει» εύκολα με όποιο σχήμα του καθιστικού, δείχνει πιο τακτοποιημένος και μπορεί να δημιουργεί ανοιχτά τετράγωνα από μία απλή γωνία. Ας τα πάρουμε όμως όλα από την αρχή…

Είτε πρόκειται για ένα μεγάλο, ευρύχωρο ορθογώνιο ή τετράγωνο καθιστικό, είτε όμως και για ένα πολύ μικρότερο και στενότερο, ο γωνιακός καναπές δεν έχει κανένα πρόβλημα να βρει τη θέση του στον χώρο. Η μεγάλη πλευρά στη μεγάλη πλευρά. Απλό. Στη μεγαλύτερη πλευρά του τοίχου βρίσκεται η μεγαλύτερη πλευρά του καναπέ, δένοντας έτσι με τον πιο αρμονικό τρόπο. Αυτό που ουσιαστικά τον κάνει να ξεχωρίζει είναι ότι ο γωνιακός καναπές αποτελεί μια ενιαία προσθήκη στον χώρο. Δεν μετακινείται εύκολα, δεν αποτελείται από μικρότερα μέρη που «σκορπίζουν» στον χώρο. Ξέρει να κυριαρχεί με κάθε δυνατό τρόπο: παρουσία, αισθητική, λειτουργικότητα.

Και ναι, δείχνει πιο τακτοποιημένος, για όλους τους παραπάνω λόγους, και κάνει και τον ίδιο τον χώρο να μοιάζει ακόμη πιο τακτοποιημένος. Ακόμη κι αν μιλάμε για μικρότερους χώρους. Ο γωνιακός καναπές είναι συμπαγής και δεν «κουράζει» το μάτι. Δεν απασχολεί τον εγκέφαλο με διακοπτόμενες γραμμές, όμως, παράλληλα, είναι πιο εκλεπτυσμένος από έναν τυπικό καναπέ, που δεν διαθέτει μια τρίτη οριζόντια γραμμή έκτασης.

Το τρίτο σημείο, αυτό με τα «ανοιχτά τετράγωνα» απαιτεί μία συγκεκριμένη συνθήκη: Η μία πλευρά του γωνιακού καναπέ δεν ακουμπάει, αλλά βρίσκεται απέναντι από τοίχο. Αυτό διαμορφώνει ένα εξαιρετικά λειτουργικό πι στον χώρο του καθιστικό, ειδικότερα εάν θέλουμε να χρησιμοποιούσε τη μία πλευρά του γωνιακού καναπέ για διαχωριστικό, ή εάν η διαρρύθμιση του χώρου μας το υπαγορεύει.

 

Πώς όμως κάνουμε τη σωστή επιλογή ενός γωνιακού καναπέ; Βήμα πρώτο και βασικότερο, μετράμε τις διαστάσεις του χώρου. Θα πρέπει να ξέρουμε από την αρχή και να υπολογίζουμε ξεκάθαρα ότι το νοητό τετράγωνο που σχηματίζεται από τις πλευρές του γωνιακού καναπέ είναι χώρος πλέον δεσμευμένος, με κάθε τρόπο. Εκεί μπορεί να φιλοξενηθεί ένα κομψό coffee table, αλλά μέχρι εκεί. Ειδικότερα εάν ο τριθέσιος καναπές διαθέτει και επαυξημένη λειτουργικότητα. Τότε αυτό που μετράει είναι ο νόμος του ενός τρίτου.

Και ο νόμος του ενός τρίτου μάς προκαθορίζει το πόσο χώρο μπορεί στο μέγιστο να καταλαμβάνει ο  καναπές. Αυτό που δεν μας προκαθορίζει είναι τον προσανατολισμό του. Σε αυτή την περίπτωση, πάρτε ως σημείο αναφοράς την τηλεόραση, ή τις φυσικές πηγές φωτός, ανάλογα με τη σημασία που δίνεται σε καθένα από αυτά. Υπάρχει όμως και μία ακόμη παράμετρος, την οποία προαναφέραμε, και μπορεί να καθορίσει πλέον την ιδανική διάταξη. Και αυτή δεν είναι άλλη από το αν έχουμε την ανάγκη να χρησιμοποιήσουμε την πλάτη της μίας πλευράς του γωνιακού καναπέ μας ως χώρισμα.

Γωνιακός Καναπές Modena | ISTIKBAL
Γωνιακός Καναπές Vision | ISTIKBAL
Γωνιακός Καναπές Lauren | ISTIKBAL

Λόγω της ενιαίας δομής του, ο τριθέσιος καναπές αποτελεί ένα σταθερό σημείο αναφοράς και αισθητικά και λειτουργικά, έτσι μπορεί να αποτελέσει ένα σταθερό, αλλά ταυτόχρονα και κομψό χώρισμα ενός ενιαίου σαλονιού με την κουζίνα ή την τραπεζαρία.

Δώστε στον γωνιακό καναπέ τον δικό του χώρο και θα σας αποζημιώσει, τόσο στην επιμέρους διαρρύθμιση, όσο και στη διακόσμηση του χώρου, λόγω του συγκροτημένου αισθητικού και λειτουργικού χαρακτήρα του. Είναι η καλύτερη επιλογή, όταν έχετε πολύ κόσμο στο μυαλό σας και ελευθερία κινήσεων. Δώστε του, λοιπόν, τη σημασία που του πρέπει.

Ένα σπίτι για δύο Previous post
Προβληματισμοί γύρω από ένα μικρό υπνοδωμάτιο Next post

Αναζήτηση

Προϊόντα

Κατηγορίες προϊόντων

Social

Istikbal
Προϊόντα
Istikbal
Με την ποιότητα, την τεχνογνωσία και την υπογραφή Istikbal._
© 2023 · Istikbal Kimerland · All rights reserved · Design by Artware