▲ TOP

Δεν υπάρχουν προιόντα στο καλάθι.

Istikbal Blog Blog Blog Η Άνοιξη μάς θέλει έτοιμους!

Η Άνοιξη μάς θέλει έτοιμους!

Istikbal Blog

Η Άνοιξη πλησιάζει, ή έστω θέλουμε να πιστεύουμε ότι πλησιάζει, αφού, τουλάχιστον ημερολογιακά, δεν απέχει και πολύ. Κι έτσι, αν δεν είστε από τους ανθρώπους που λατρεύουν μέχρι παρεξηγήσεως τον Χειμώνα, τότε, μαζί με πολλούς άλλους -είναι κοινό μυστικό- κάνετε ή, μάλλον, κάνουμε τα πάντα για να σπρώξουμε λίγο πιο πολύ τον χρόνο και να φέρουμε την Άνοιξη στον χώρο μας. Πώς μπορούμε όμως να το κάνουμε αυτό;

Ναι, είναι ένα θέμα. Πρακτικά ακόμη ο καιρός ίσως να μην  είναι και στα πιο ζεστά του. Δεν έχει φτάσει ακόμη η εποχή που το χαρακτηριστικό ανέμισμα της κουρτίνας στο ανοιχτό παράθυρο συμβολίζει την αλλαγή. Τα χαλιά παραμένουν στη θέση τους, τα παπλώματα κάνουν βόλτες στα κρεβάτια. Τί Άνοιξη είναι αυτή;

Είναι άνοιξη ψυχολογίας! Πέρα από το ότι είναι η ιδανική εποχή για να ανανεώσουμε οτιδήποτε μας βαραίνει, στον τομέα των επίπλων και των χρηστικών αντικειμένων του σπιτιού. Τόσο γιατί συμβαδίζουμε και τη φυσική ανανέωση του έξω κόσμου, όσο και γιατί έτσι μπορούμε να απομακρύνουμε οποιαδήποτε …καταθλιψούλα που μπορεί να προέρχεται από αυτή τη μονόπλευρη αλλαγή.

Σαλόνι Elita | Istikbal

Το θέμα είναι να καθορίσουμε μέχρι σε ποιόν βαθμό αλλαγής θα θέλαμε να φτάσουμε. Για παράδειγμα μια φίλη φτάνει μέχρι και την αλλαγή στις κουρτίνες. Έχει δύο, ή τρεις διαφορετικές κουρτίνες για κάθε χώρο: Τις βαριές χειμωνιάτικες με τα πιο σκούρα χρώματά τους, τις ανοιξιάτικες φλωράλ, και τις παλ καλοκαιρινές. Αυτό δεν το χρησιμοποιούμε βέβαια ως ένα χαρακτηριστικό παράδειγμα, ή ως μία πρόταση. Απλώς, έχει το δικό του νόημα για ανθρώπους που θέλουν να κάνουν συνεχώς μεγάλες αλλαγές (ακόμη και στους πιο μικρούς χώρους) και παράλληλα …έχουν οριακά μη παρεξηγήσιμο πάθος με τις κουρτίνες.

Τί μπορούμε λοιπόν να κάνουμε για να ανανεώσουμε τον χώρο μας για την Άνοιξη; Πέρα από τις αλλαγές μας σε φθαρμένα έπιπλα (πάντα θα το λέμε αυτό, καθώς ακόμη και η υλική φθορά παίζει σημαντικό ρόλο στην ψυχολογία μας), υπάρχουν 3 σημεία στα οποία θα πρέπει να εστιάσουμε, και αυτά δεν είναι άλλα από 3 βασικές αισθήσεις μας: όραση, αφή, όσφρηση.

Τραπεζαρία Palvin

Όραση

Τα χρώματα έχουν την τιμητική τους. Ο Χειμώνας αφήνει πίσω του  τα σκούρα χρώματα και τα βαριά υφάσματα, και κάτι θα πρέπει να κάνουμε γι’ αυτό! Η κυριαρχία της Άνοιξης βρίσκεται στα γήινα χρώματα και στα φλωράλ μοτίβα. Από τα βαριά καλύμματα του καναπέ, μέχρι τα διακοσμητικά, και από τα σεντόνια μέχρι τις πετσέτες, οι μικρές πινελιές μπορούν να κάνουν τη διαφορά. Σε κάθε περίπτωση, υπάρχει ένα μεγάλο, αδιαπραγμάτευτο «Όχι!» και αυτό απευθύνεται αποκλειστικά στις πλαστικές απομιμήσεις λουλουδιών! Ποιός βάζει πλαστικά λουλούδια το 2020 στο σπίτι του; Ή μάλλον, γιατί;!

Αφή

Το χέρι μας έχει κουραστεί να αγγίζει βαριά υφάσματα και χοντρή πλέξη. Ήρθε η ώρα να χαλαρώσουμε λιγάκι. Προφανώς και το πάπλωμα ή οι βαριές κουβέρτες δεν μπορούν να πάνε και πολύ μακριά ακόμη. Μπορούμε όμως να ξεκινήσουμε να απομακρύνουμε ό,τι πρακτικά αρχίζει να είναι υπερβολικό και χωρίς ουσιαστική χρηστικότητα στον χώρο. Ή ακόμη περισσότερο, αν λατρεύουμε το χειμωνιάτικο layering, τότε μάλλον ήρθε η στιγμή να αρχίζουμε δειλά – δειλά το …ξεφλούδισμα, πριν βρεθούμε προ τετελεσμένου, λόγω θερμοκρασίας.

Όσφρηση

Υπάρχει μια βασική γραμμή, που χωρίζει τα αρώματα σε χειμερινά και καλοκαιρινά. Σε αυτή τη βασική γραμμή, υπάρχουν και κάποιοι πιο σύνθετοι συντελεστές που συμπεριλαμβάνουν και την ανοιξιάτικη και φθινοπωρινή ταυτότητα. Σε γενικές γραμμές μια επιλογή αρώματος χώρου με φρεσκάδα και καθαρότητα είναι μάλλον η ιδανική, καθώς έτσι ακόμη και το άρωμα θα δώσει τις νότες εκείνες που θα μας βάλουν στη σωστή διάθεση.

 

Άλλωστε, η Άνοιξη, όσο κι αν είναι μια δεδομένη κατάσταση, άλλο τόσο είναι και μια προσωπική, καθαρά υποκειμενική υπόθεση… Πριν λοιπόν ξεκινήσουμε τις μεγάλες ανοιξιάτικες «επιχειρήσεις» καθαρισμού του χώρου και φτάσουμε στην απομάκρυνση ακόμη και του τελευταίου στοιχείου που θυμίζει Χειμώνα, καλό θα ήταν να ξεκινήσουμε με τα απλά καθημερινά χειμωνιάτικα στοιχεία .

Πώς κρατάμε ένα στρώμα καθαρό; Previous post
Επιχείριση: Καθάρισμα Φούρνου Next post

Αναζήτηση

Προϊόντα

Κατηγορίες προϊόντων

Social

Istikbal
Προϊόντα
Istikbal
Με την ποιότητα, την τεχνογνωσία και την υπογραφή Istikbal._
© 2023 · Istikbal Kimerland · All rights reserved · Design by Artware