▲ TOP

Δεν υπάρχουν προιόντα στο καλάθι.

Istikbal Blog Blog Blog Προστασία του στρώματος από τις καλοκαιρινές απειλές

Προστασία του στρώματος από τις καλοκαιρινές απειλές

Istikbal Blog
Κάλυμμα Στρώματος Aloe Vera | ISTIKBAL

Η άνοδος της θερμοκρασίας δεν καταπονεί μόνο τον ανθρώπινο οργανισμό. Καταπονεί εξίσου και έπιπλα ή αντικείμενα καθημερινής χρήσης. Και στην κορυφή τους δεν θα μπορούσε να είναι κάποιο άλλο πέρα από το τόσο σημαντικό στην καθημερινότητά μας στρώμα. Ο θερμός αέρας, η υγρασία του σώματος, η επιπρόσθετη σκόνη, είναι τρεις βασικοί παράγοντες που μπορούν να φθείρουν το στρώματα και να αναστείλουν πολλές από τις θετικές ιδιότητές του.

Έχουμε ήδη αναλύσει τους παράγοντες, βάσει των οποίων μπορούμε να κάνουμε την επιλογή του σωστού στρώματος, καθώς επίσης και ποιοι είναι εκείνοι οι παράγοντες που μπορούν να το φθείρουν. Η φθορά όμως έχει διπλή υπόσταση. Από τη μία η φυσική φθορά επηρεάζει σε βάθος 10ετίας τη δομή του, από την άλλη η υγιεινή του στρώματος και η σωστή συντήρησή του παίζουν εξαιρετικά σημαντικό ρόλο στη διασφάλιση του υγιεινού ύπνου, αλλά και στην ίδια τη ζωή του στρώματος. Το καλοκαίρι όμως αποτελεί μία επιπρόσθετη απειλή για ακριβώς αυτό το δεύτερο κομμάτι της υγιεινής του στρώματος. Η ζέστη, η ξηρότητα του αέρα, σε συνδυασμό με την αυξημένη παρουσία σκόνης και την υγρασία του σώματος, αποτελούν τις βασικότερες απειλές σε πολλαπλά επίπεδα.

 

Σκόνη και φθορά

Δεν είναι μόνο το ανθυγιεινό της παρουσίας της, είναι και ο παράγοντας της παρείσφρησης των μικροσωματιδίων της στο εσωτερικό τους στρώματος. Η εγκλωβισμένη σκόνη διαταράσσει αυτό που ονομάζουμε “φυσικό κλίμα” του στρώματος, δηλαδή την απρόσκοπτη κυκλοφορία του αέρα και τη διατήρηση των ιδανικών επιπέδων υγρασίας και θερμοκρασίας, συμβάλλοντας παράλληλα στη διαμόρφωση των ιδανικών συνθηκών για την παρουσία ξενιστών. Έτσι, τα διάφορα επίπεδα σκόνης στο στρώμα αποτελούν μία από τις βασικότερες απειλές τόσο για την ποιότητα του ύπνου μας, όσο και για την ίδια τη δομή του στρώματος, κάτι που θα γίνει ακόμη πιο αντιληπτό στη συνέχεια.

 

Αυξημένη υγρασία

Ο ιδρώτας του σώματος είναι ένας εξαιρετικά δραστικός συμπληρωματικός παράγοντας, ο οποίος συνδυαστικά με τη σκόνη μπορεί να καταστρέψει σε μεγάλο βαθμό την εσωτερικού δομή του στρώματος. Σε κανονικές συνθήκες τα στρώματα είναι σχεδιασμένα να “αναπνέουν” απομακρύνοντας τη σχηματιζόμενη υγρασία, με τον πλέον φυσικό τρόπο. Στην περίπτωση που η σκόνη, όχι μόνο μπλοκάρει την “αναπνοή” αυτή, αλλά έχει εγκατασταθεί στο εσωτερικό του στρώματος, η υπερβολική αυτή υγρασία μπορεί να διαμορφώσει συμπαγή στρώματα βρομιάς.

Sleepline Αδιάβροχο Κάλυμμα Στρώματος

Έχεις τη λύση;

Προφανώς υπάρχουν αρκετοί τρόποι για να προστατέψουμε το στρώμα μας ακόμη και από τις αυξημένες καλοκαιρινές απειλές. Το πρώτο που θα πρέπει να έχουμε στο μυαλό μας είναι η φροντίδα τους στρώματος και ο επαγγελματικός καθαρισμός του. Υπάρχει όμως κάτι που θα μπορεί να κάνει το στρώμα μας ακόμη πιο ανθεκτικό, θωρακίζοντάς το.

Το έχουμε ξανασημειώσει και στο παρελθόν, όμως η επανάληψη σώζει. Μία από τις παλιές τεχνικές “προστασίας” του στρώματος, η οποία ήταν αρκετά διαδεδομένη, έχει καταστρέψει πολλά περισσότερα στρώματα από όλους του υπόλοιπους παράγοντες φθοράς μαζί, και αυτή η τεχνική δεν είναι άλλη από τα περιβόητα πλαστικά “προστατευτικά”. Από τη στιγμή που θα καλύψουμε ένα στρώμα με ένα υλικό το οποίο δεν αναπνέει, καταστρέφουμε όλη την κυκλοφορία του αέρα, εμποδίζοντας την απομάκρυνση της εσωτερικής υγρασίας και παράλληλα και τη διασφάλιση της σωστής θερμοκρασίας των υλικών. Έτσι, όχι μόνο μετατρέπουμε το στρώμα σε έναν τέλειο χώρο ξενισμού, επιβαρύνοντας την υγιεινή του ύπνου, αλλά παράλληλα το φθείρουμε ακόμη πιο γρήγορα διαμορφώνοντας τις πλέον βλαβερές συνθήκες.

Για την κάλυψη που προσφέρει πραγματική προστασία στο στρώμα θα πρέπει να χρησιμοποιούνται τα κατάλληλα υλικά, τα οποία επιτρέπουν την ανεμπόδιστη “αναπνοή” του. Πέρα από τα προφανή, τα σύγχρονα προστατευτικά καλύμματα στρωμάτων οφείλουν να είναι υποαλλεργικά, εύκολα στη χρήση και πλέον άνετα, συνδυάζοντας όλες εκείνες τις ιδιότητες προστασίας, από το αδιάβροχο υλικό τους μέχρι τον εγκλωβισμό της σκόνης και των ακάρεων, ενώ ο καθαρισμός τους είναι ο πλέον εύκολος, με στεγνό καθάρισμα ή ακόμη και στο πλυντήριο ρούχων.

Sleepline Αδιάβροχο Κάλυμμα Στρώματος
90s με νοσταλγία και cringe στη διακόσμηση Previous post
Παιδικό Δωμάτιο: Καλοκαίρι και ανανέωση! Next post

Αναζήτηση

Προϊόντα

Κατηγορίες προϊόντων

Social

Istikbal
Προϊόντα
Istikbal
Με την ποιότητα, την τεχνογνωσία και την υπογραφή Istikbal._
© 2024 · Istikbal Kimerland · All rights reserved · Design by Artware