▲ TOP

Δεν υπάρχουν προιόντα στο καλάθι.

Istikbal Blog Blog Blog Κρεβατοκάμαρα: Ανάσες αισθητικής και λειτουργικότητας

Κρεβατοκάμαρα: Ανάσες αισθητικής και λειτουργικότητας

Istikbal Blog
king-krevatokamara-apothikeutikos-xwros-krevati

Κρεβατοκάμαρα: Ανάσες αισθητικής και λειτουργικότητας

Υπάρχουν στιγμές που σκεφτόμαστε ότι το υπνοδωμάτιό μας δεν έχει αυτό το «κάτι», εκείνο το «μαγικό συστατικό» που θα δημιουργήσει ένα …μαγικό φίλτρο, ικανό να αναδείξει τον κρυμμένο χαρακτήρα του. Πολλές φορές το έχουμε δει, το έχουμε σκεφτεί. Αυτό που είναι δύσκολο να εντοπίσουμε είναι αυτό το «κάτι» που μπορεί να κάνει τη διαφορά. Γι’ αυτό σας έχουμε έναν πρακτικό οδηγό, για το πώς μπορούμε να φτάσουμε εκεί, στο ζητούμενο αποτέλεσμα.

 

Σωστές βάσεις

Είναι μάλλον προφανές, αλλά κάθε τί που θέλουμε να δημιουργήσουμε θα πρέπει να πατάει πάνω στις σωστές βάσεις. Και αυτό, για έναν χώρο στον περνάμε το 1/3 της καθημερινότητάς μας, μάλλον θα πρέπει να είναι ιδιαίτερα σημαντικό, ακόμη κι όταν …κοιμόμαστε. Βασικά, κυρίως όταν κοιμόμαστε.

Πολλές φορές η ελλιπής ξεκούραση, ή το πιάσιμο από λάθος θέση στον ύπνο, είναι από μόνα τους αρκετά για να μας κάνουν να μη νοιώθουμε τον χώρο δικό μας. Είναι άλλωστε μία από τις πρώτες αιτίες της γκρίνιας, η οποία είναι ικανή πολύ εύκολα να στρεβλώσει και την αίσθηση που έχουμε για έναν χώρο.

Γι’ αυτό και όλα ξεκινούν από την ποιότητα του ύπνου. Η επιλογή του σωστού κρεβατιού για την αισθητική και τη λειτουργικότητα, αλλά κυρίως του στρώματος που θα αγκαλιάσει και θα υποστηρίξει σωστά το σώμα μας, είναι η πρώτη και κύρια επένδυση που θα πρέπει να κάνουμε για να διαμορφώσουμε το ιδανικό υπνοδωμάτιό μας.

[nitro_product style=”6″ hover_style=”flip-back” transition_effects=”slide-from-right” id=”23455″]
[nitro_product style=”6″ hover_style=”flip-back” transition_effects=”slide-from-right” id=”23444″]

Διακόσμηση

Ναι, και δεύτερο προφανές! Η διακόσμηση. Αλλά όχι τόσο για το τί θα πρέπει να βάλουμε σε ένα υπνοδωμάτιο, όσο το τί δεν θα πρέπει να χρησιμοποιήσουμε. Προφανώς και το υπνοδωμάτιο θα πρέπει να ακολουθεί τις γραμμές της δικής μας αισθητικής στην πιο όμορφή και κρυφή μας αίσθηση. Αυτό που θα πρέπει να αποφύγουμε με κάθε τρόπο είναι οι υπερβολές που οδηγούν στην ένταση -ακόμη και στις λεπτομέρειες. Τί εννοούμε με αυτό; Εννοούμε ότι, με τη συνθήκη ότι ο εγκέφαλος δεν σταματά να δέχεται ερεθίσματα από έναν χώρο, ακόμη κι όταν δεν του το ζητήσουμε (είναι από τα βασικά μας πρωτόγονα ένστικτα να διερευνούμε συνεχώς και ασυνείδητα έναν χώρο -ακόμη και τον πιο δικό μας και συνηθισμένο), τότε, οτιδήποτε περιλαμβάνει ένταση ή αποτελεί πηγή ερεθισμάτων, θα πρέπει να βρίσκεται εκτός του χώρου της χαλάρωσης.

Μπορεί να λατρεύουμε τα έντονα χρώματα, αλλά αυτά είναι ικανά να μην αφήσουν το μυαλό μας να χαλαρώσει. Όσες φορές κι αν τα κοιτάξουμε, όσο κι αν νομίζουμε ότι τα έχουμε συνηθίσει. Αυτά πάντοτε θα δίνουν το ερέθισμα στον εγκέφαλο να συνεχίσει να επεξεργάζεται και να επαγρυπνεί.

 

Εικαστικές πινελιές

Είναι λοιπόν όλα τα ερεθίσματα αρνητικά; Προφανώς και όχι. Σε αντίθεση με τα γενικά ερεθίσματα, όπως ένα χρώμα που μπορεί να μας κρατάει σε επαγρύπνηση ακόμη και δουλεύοντας με το υποσυνείδητό μας, ένα συγκεκριμένο ερέθισμα μπορεί και να μας χαλαρώσει. Και ποιό είναι το συγκεκριμένο ερέθισμα; Είναι κάτι το οποίο αποτελεί μία ολοκληρωμένη εικόνα που δεν χρειάζεται περαιτέρω ανάλυση. Ένας αγαπημένος πίνακας, για παράδειγμα, που μπορεί να δέσει με την αισθητική του χώρου, είναι μια πολύ ωραία εικαστική πινελιά, που συμβάλλει στη δημιουργία ενός ξεχωριστού χαρακτήρα του χώρου, ενώ παράλληλα μπορεί να «ταξιδέψει» το μυαλό προς τη χαλάρωση και τα χαρούμενα συναισθήματα.

[nitro_product style=”6″ hover_style=”flip-back” transition_effects=”slide-from-right” id=”30419″]

Φωτισμός

Ένας συνδυασμός των παραπάνω, είναι αυτός που μας οδηγεί στο επόμενο σημείο αναφοράς, το οποίο δεν είναι άλλο από τον φωτισμό του χώρου. Έτσι κι αλλιώς, ο φωτισμός είναι εκείνος που επηρεάζει σε μεγάλο βαθμό το συναίσθημά μας, αλλά και δημιουργεί το σωστό υπόβαθρο για να λάβει ο εγκέφαλος το μήνυμα πως θα πρέπει να μπει σε ρουτίνα προετοιμασίας ύπνου.

Δεν είναι τυχαίο ότι πολλές φορητές συσκευές μετά από μία συγκεκριμένη ώρα της ημέρας ρυθμίζουν την οθόνη τους να εμφανίζεται με πιο θερμά χρώματα. Αυτό συμβαίνει καθώς τα ψυχρά χρώματα και δη το γαλάζιο – μπλε ξεγελούν τον εγκέφαλο, ο οποίος «πιστεύει» ότι ακόμη είναι μέρα, και έτσι αναστέλλεται η έκκριση μελατονίνης, η οποία εκλαϊκευμένα προετοιμάζει εγκέφαλο και σώμα για τη φάση του ύπνου.

Πέρα όμως από τη θερμότητα του φωτισμού, ιδιαίτερη σημασία έχει και η δυνατότητα προσαρμογής της επάρκειας. Έτσι, είναι εξαιρετικά σημαντικό να έχουμε αρκετές και ρυθμιζόμενες πηγές φωτός, ενώ το κάτι παραπάνω θα μπορούσε να προσθέσει στη δημιουργία του ιδανικού σκηνικού και ο έξυπνος φωτισμός, που προσαρμόζεται ακριβώς στις ανάγκες μας.

 

Εφαρμογές οργάνωσης

Το έχουμε σημειώσει αρκετές φορές: Ένα τακτοποιημένο υπνοδωμάτιο είναι το Α και το Ω στη βάση της χαλάρωσης, για κάθε λόγο και από κάθε άποψη. Από την ηρεμία, μέχρι την ευκολία, και από την εικόνα, μέχρι την πρακτικότητα, όλα κρίνονται στην τακτοποίηση. Για τον λόγο αυτόν, η πρακτικότητα κρύβεται στους αποθηκευτικούς χώρους. Και, ειδικότερα, όταν οι αποθηκευτικοί αυτοί χώροι, έρχονται από εκεί που δεν το περιμένουμε, όπως από το ίδιο το κρεβάτι.

Είναι ίσως από τις πιο πρακτικές λύσεις. Ένα κρεβατι με αποθηκευτικο χωρο μπορεί να αποδεσμεύσει την ντουλάπα από τον μεγάλο όγκο των εκτός εποχής σκεπασμάτων, παπλωμάτων, καλυμμάτων, που τόσο ανάγκη έχουν να τον καλύψουν τόσα άλλα αντικείμενα, ρούχα, και …ανάσες τακτοποίησης.

[nitro_product style=”6″ hover_style=”flip-back” transition_effects=”slide-from-right” id=”25183″]

Υπερβολές

«Οι υπερβολές κουράζουν». Και θα μπορούσαμε να το αφήσουμε εδώ, χωρίς να συμπληρώσουμε τίποτα άλλο. Απλά αξίζει να σημειώσουμε πως οι υπερβολές μπορούν να προκύψουν και σε σημεία ή αντικείμενα που δεν έχουμε φανταστεί. Από τα πολλά σκεπάσματα, μέχρι τα υπερβολικά πολλά μαξιλάρια, και τα πολλά διακοσμητικά που μαγνητίζουν τη σκόνη και απαιτούν ακόμη περισσότερη φροντίδα. Ναι, όλα είναι ωραία, αρκεί να υπάρχει μέτρο. Ένα μέτρο που θα σημειώνει τη χρυσή τομή μεταξύ άνεσης, αισθητικής και πρακτικότητας. Πώς το βρίσκουμε αυτό; Μα είναι απλό: Εκεί που νοιώθουμε άνετα.

[nitro_product style=”6″ hover_style=”flip-back” transition_effects=”slide-from-right” id=”26286″]
[nitro_product style=”6″ hover_style=”flip-back” transition_effects=”slide-from-right” id=”25256″]
2020, νέα χρονιά, νέα δεκαετία, νέες χρωματικές τάσεις! Previous post
Η Μάχη του μπάνιου: Kαθαρίζοντας τους αρμούς Next post

Αναζήτηση

Προϊόντα

Κατηγορίες προϊόντων

Social

Istikbal
Προϊόντα
Istikbal
Με την ποιότητα, την τεχνογνωσία και την υπογραφή Istikbal._
© 2023 · Istikbal Kimerland · All rights reserved · Design by Artware