▲ TOP

Δεν υπάρχουν προιόντα στο καλάθι.

Istikbal Blog Blog Blog Μικροί Χώροι και Χριστουγεννιάτικη Διακόσμηση

Μικροί Χώροι και Χριστουγεννιάτικη Διακόσμηση

Istikbal Blog
Τραπεζαρία Gusto | Istikbal

Η περίοδος των γιορτών είναι αξιωματικά και περίοδος της υπερβολής στον χώρο της διακόσμησης. Αυτό είναι το μόνο σίγουρο. Σίγουρα θα κάνουμε υπερβολές στο τί θα χρησιμοποιήσουμε, στο πώς θα το παρουσιάσουμε, στο τί θα κάνουμε με τα στολίδια, με το δέντρο, με τα φωτάκια, με ό,τι μπορεί να περιλαμβάνει η παλιά κούτα με τα στολίδια και τί μπορεί να περιλαμβάνουν οι σακούλες με τα διακοσμητικά που μόλις φέραμε στο σπίτι. Αυτή η διακόσμηση είναι που θα πρέπει να μπει σε ένα πλαίσιο με χαρακτηριστικά που να μην ξεπερνούν το μέτρο του δικού μας χώρου. Πόσω μάλλον, όταν μιλάμε και για μικρότερους, πλην λειτουργικούς χώρους, όπου καμμία υποχώρηση δεν μπορεί να γίνει χωρίς πρώτα να πρέπει να θυσιάσουμε και ένα κομμάτι της ζωτικής λειτουργικότητας.

Ανακαλύψτε όλες τις διαστάσεις

Σε έναν χώρο όπου θα πρέπει να γίνουν υποχωρήσεις, η καλύτερη διάσταση είναι η κάθετη. Ας το εξηγήσουμε λίγο. Δεν θα πρέπει να είναι πάντα το πάτωμα η βάση που θα απλώνονται τα πάντα. Ένα δέντρο το οποίο πατάει απ’ ευθείας στο πάτωμα, λόγω διαμέτρου, μοιάζει (αλλά και ισχύει πρακτικά) να καλύπτει περισσότερο λειτουργικό χώρο. Μία μικρότερη επιλογή, η οποία βρίσκεται σε μία επιφάνεια ψηλότερη από το πάτωμα (π.χ. ένα καλαίσθητο τραπεζάκι), μπορεί να λύσει τα χέρια μας καθώς θα διατηρεί το ύψος, αλλά θα μας απαλλάσσει από τον χώρο που θα μπορούσε να καταλάβει απ’ ευθείας στο έδαφος. Πόσω μάλλον εάν αυτό το τραπεζάκι βρισκόταν ήδη στον χώρο.

Με την ίδια λογική, τα κουρτινόξυλα είναι ο ιδανικός φίλος μας για να κρεμάσουμε διακόσμηση. Ακόμη κι αν ο χώρος μας είναι πολύ μικρός για ολόκληρο δέντρο, σίγουρα τα κουρτινόξυλα μπορούν να μας παραχωρήσουν τη λειτουργικότητά τους για να κρεμάσουμε γιορτινά στεφάνια, είτε απλά λιτές κι απέριττες μπάλες, ή όποιο άλλο διακοσμητικό μοιάζει να δένει με τον χώρο μας.

Αγαπήστε το minimal

Ναι, καλή η υπερβολή, αλλά όταν αρχίζει κάτι να μας πνίγει, τότε μάλλον το έχουμε …υπερπαρακάνει. Υπάρχουν κάποιοι βασικοί μας σύμμαχοι που ακούν στα ονόματα: Λευκό, Μαύρο, Ασημένιο, Ζαχαρί, Μπεζ. Πέντε χρώματα κι αποχρώσεις – υπερήρωες, που μπορούν να σώσουν την υπόθεση: Minimal Διακόσμηση. Και δεν είναι μόνο το ότι μπορούν να σταθούν μόνα τους. Μπορούν ακόμη να δημιουργήσουν εξαιρετικούς συνδυασμούς. Από εκεί και πέρα, κλαδάκια πεύκου ή έλατου, γκι, έστω το κλασσικό πράσινο και κόκκινο, μπορούν να έχουν τον κεντρικό ρόλο, αντί για δέντρο, στη θέση του δέντρου.

Εμπρός καλό μου τραπέζι!

Αν στον χώρο υπάρχει κάποιο τραπέζι, κλέψτε το 1/3 του. Μέχρι εκεί -έστω, πολύ χονδρικά- δεν θα χαθεί η λειτουργικότητά του. Αφού το καλύψετε με το γιορτινό τραπεζομάντιλο (δεν θα πούμε όχι ακόμη και στα έντονα γιορτινά μοτίβα), παίξτε με μια όμορφη σύνθεση από στολίδια και φρούτα. Αφήστε το να πρωταγωνιστήσει, όπως του πρέπει. Στο πνεύμα των γιορτών δεν θα σας απαγορεύσει κανείς να του ρίξετε και μερικά ατημέλητα λαμπάκια στην επιφάνειά του. Γενικά, αγαπήστε το, τόσο που να θέλετε να πίνεται αποκλειστικά εκεί τον καφέ σας το πρωί, ή μια ζεστή σοκολάτα αργά το απόγευμα.

Γιρλάντες, χωρίς άλλη λέξη

Αν θα ήθελε κάποιος να είναι απόλυτα αυστηρός, θα σας έλεγε “όχι”. Μέσα στις γιορτές, αυτή η μικρή αρνητική λεξούλα απαγορεύεται δια ροπάλου, και, ξέρετε κάτι; Γιατί όχι! Υπάρχουν όχι μία, αλλά δύο σκέψεις μας για αυτό. Είτε μπορεί κάποιος να χρησιμοποιήσει μία πράσινη γιρλάντα από κλαδάκια έλατου, είτε κάτι πιο minimal φαντεζύ σε ασημένιο. Η πρώτη συνδυάζεται εξαιρετικά με πολύχρωμα λαμπάκια και γιορτινά στολίδια γύρω της, η δεύτερη κλέβει από μόνη της την παράσταση (γι’ αυτό και χρειάζεται μέτρο). Διάδρομος και έπιπλα, οι καλύτεροι φίλοι της γιρλάντας.

ET phone home

Λάμψεις γεμίζουν τον χώρο, πολύχρωμες λάμψεις που τρεμοπαίζουν. Όχι, δεν είναι ήρθαν να πάρουν τον ΕΤ τον εξωγήινο. Είναι τα γιορτινά λαμπάκια που ζωντανεύουν -ίσως λίγο υπερβολικά- τον χώρο. Σε έναν μικρό χώρο, και ειδικότερα αν δεν έχουμε τοποθετήσει δέντρο, τότε τα λαμπάκια είναι πολύ όμορφα, μόνο όταν δεν αρχίζουν να κυκλώνουν απειλητικά τον χώρο.

Το ιδανικό με τα λαμπάκια είναι να κερδίζουν τη δική τους θέση: Μία όμορφη γωνία ή μία οριζόντια επιφάνεια είναι ίσως τα ιδανικότερα μέρη. Δοκιμάστε τα ανάμεσα σε ασημένια στολίδια. Αυτή είναι η μαγεία τους. Εκεί αναδεικνύεται πολύ περισσότερο η παρουσία τους, πολύ πιο αρμονικά, πολύ πιο ουσιαστικά.

Τραπεζαρία Lofty | Istikbal
Τραπεζαρία Collection Pesaro | ISTIKBAL
Τραπεζαρία Monreal

Το μεγαλύτερο μυστικό:

Οι μέρες γιορτής είναι από τη φύση τους μέρες χαράς. Και η αληθινή χαρά πηγάζει από ό,τι μας κάνει να το ευχαριστιόμαστε. Από την αισθητική, μέχρι τις παρουσίες στον χώρο μας, τις γεύσεις, το άρωμα, το χρώμα… Μην επιτρέψετε σε κανέναν να σας υποδείξει τί θα ήταν καλύτερο για εσάς, από αυτό που πραγματικά λαχταρά αισθητικά το δικό σας μάτι, στον δικό σας χώρο.

Τραπεζαρία και γιορτινή αισθητική Previous post
Ένας γιορτινός χώρος για τους δικούς μας ανθρώπους Next post

Αναζήτηση

Προϊόντα

Κατηγορίες προϊόντων

Social

Istikbal
Προϊόντα
Istikbal
Με την ποιότητα, την τεχνογνωσία και την υπογραφή Istikbal._
© 2023 · Istikbal Kimerland · All rights reserved · Design by Artware