▲ TOP

Δεν υπάρχουν προιόντα στο καλάθι.

Istikbal Blog Blog Blog Νέα χρονιά, έπιπλα και resolutions…

Νέα χρονιά, έπιπλα και resolutions…

Istikbal Blog
king-krevatokamara-apothikeutikos-xwros-krevati

Νέα χρονιά και τα περίφημα resolutions δίνουν και παίρνουν. Κι αν δεν σαν λέει κάτι η λέξη “resolution”, τότε μάλλον ανήκετε στους τυχερούς. Τα resolutions είναι ουσιαστικά λίστες με περιεχόμενο όσα στοχεύουμε να κάνουμε ή να αλλάξουμε τη νέα χρονιά. Στην ουσία όμως, δεν μετράει τόσο η λίστα, όσο η ίδια η απόφαση και η αποφασιστικότητά μας να πραγματοποιήσουμε τους στόχους. Αυτά λοιπόν είναι τα resolutions, η καταγραφή των αλλαγών, και στην πραγματικότητα αυτό ακριβώς είναι το ζητούμενό μας. Όχι απλώς να καταγράψουμε τις επιθυμητές αλλαγές, αλλά να παρακινήσουμε τον εαυτό μας να τις πραγματοποιήσει.

Πολλές φορές σκεφτόμαστε πως ένα δωμάτιο του σπιτιού μας, όσο τέλεια κι αν είναι διαμορφωμένο, μπορεί να μας κουράζει. Να μας δημιουργεί ένα περίεργο συναίσθημα, είτε γιατί είναι φορτωμένο με μνήμες, είτε απλά γιατί έχει παραμείνει στάσιμο για πολύ καιρό. Παράλληλα όμως σκεφτόμαστε πως αυτή δεν είναι η στιγμή για μια ριζική ανακαίνιση. Κάπως έτσι, όπως ακριβώς συμβαίνει και με τα resolutions μας…

Υπάρχει όμως ένας τρόπος, όπως και στη ζωή, να αλλάξουμε τις συνθήκες, χωρίς να αλλάξουμε την ουσία των πραγμάτων, ή τα ίδια τα πράγματα. Και αυτός ο τρόπος δεν είναι άλλος από το να διαμορφώσουμε ένα νέο σκηνικό. Tο πιο απλό μέσο που μπορούμε να χρησιμοποιήσουμε είναι να “ανακατέψουμε την τράπουλα” και να δημιουργήσουμε προσωρινά νέες συνθήκες.

Πολλές φορές πάνω στα νεύρα μας αλλάζουμε θέση στα έπιπλα. Όχι, δεν είναι τα νεύρα μας αυτά που τροφοδοτούν την κατάσταση. Είναι η ένταση, ως συναίσθημα ,και ως μνήμη εν τη γενέσει της που υπαγορεύουν την αλλαγή, ώστε να αποσυνδεθεί ο χώρος από ό,τι το αρνητικό. Είναι ένας πολύ απλός μηχανισμός αυτοάμυνας, καθώς, όπως το έχουμε πολλές φορές αναλύσει, το μυαλό μας συνεχίζει να λαμβάνει συνεχώς ερεθίσματα και να μελετά το περιεχόμενο ενός χώρου, ακόμη κι αν αυτός ο χώρος παραμένει φαινομενικά – οπτικά ο ίδιος για χρόνια.

Αυτός ο μηχανισμός όμως δεν λειτουργεί μόνο όταν έχουμε …νεύρα. Αντιθέτως, είναι εξαιρετικά ευεργετικός, όταν ένας χώρος μας έχει κουράσει. Και αυτή η περίοδος, με το τέλος των γιορτών και το συμμάζεμα της διακόσμησης, είναι η ιδανική για κάτι τέτοιο. Καθώς μπορούμε πολύ εύκολα όλη αυτή την “αναστάτωση” να την εκμεταλλευτούμε δημιουργικά. Από πού μπορούμε να ξεκινήσουμε αυτό το “ανακάτεμα της τράπουλας”, χωρίς να δημιουργήσουμε έναν χώρο πανικού;

Όλα ξεκινούν από ένα βασικό “φύλλο”, και μετά θα ακολουθήσουν και όλα τα υπόλοιπα. Κλείστε τα μάτια και σκεφτείτε αν σας αρέσει περισσότερο αυτός ο καναπές να βρίσκεται στην άλλη πλευρά του χώρου. Αν αυτό ισχύει, τότε δείτε εάν οτιδήποτε είχε συνδεθεί λειτουργικά με τον καναπέ αυτόν μπορεί να μετακινηθεί μαζί του. Αν ναι, τότε τα πράγματα είναι εύκολα. Στην αντίθετη περίπτωση, το μόνο που μένει είναι να βρούμε τη νέα διάταξη των επίπλων. Αν ένα λειτουργικό ζεύγος επίπλων “κουμπώσει” στη νέα διάταξη, τότε όλα μοιάζουν πολύ πιο εύκολα.

Και ειδικότερα, όταν μιλάμε για χώρους όπως το σαλόνι ή το γραφείο, όλα μοιάζουν πολύ πιο εύκολα. Το πρόβλημα συνήθως ξεκινάει σε μικρότερους χώρους, ή σε πιο γεμάτους με έπιπλα, όπως η κρεβατοκάμαρα. Εκεί όλα περιστρέφονται γύρω από το κρεβάτι και το φως.

Τραπεζαρία Alegro | ISTIKBAL

Ακόμη και αν όλα μοιάζουν με την πρώτη ματιά να μη δένουν. Δώστε τους λίγο χρόνο. Η αλήθεια είναι ότι έχετε συνηθίσει σε έναν χώρο τελείως διαφορετικό και, όσο κι αν δεν το καταλαβαίνουμε, όταν γνώριμα αντικείμενα απομακρύνονται από τη συνηθισμένη τους θέση και βρίσκονται σε άλλο σημείο, τότε το μυαλό μας επιμένει να τα θέλει στην προηγούμενή τους κατάσταση, όποια κι αν ήταν αυτή, όσο κουραστικά κι αν είχαν πλέον γίνει.

Τολμήστε την αλλαγή και απολαύστε νέες στιγμές από την αρχή, σε έναν χώρο που εσείς ξαναδημιουργείτε στα δικά σας μέτρα!

Ένας γιορτινός χώρος για τους δικούς μας ανθρώπους Previous post
Νέα χρονιά, νέο ξεκίνημα, σε 5 απλά βήματα Next post

Αναζήτηση

Προϊόντα

Κατηγορίες προϊόντων

Social

Istikbal
Προϊόντα
Istikbal
Με την ποιότητα, την τεχνογνωσία και την υπογραφή Istikbal._
© 2023 · Istikbal Kimerland · All rights reserved · Design by Artware