▲ TOP

Δεν υπάρχουν προιόντα στο καλάθι.

Istikbal Blog Blog Blog Πώς επιλέγω τραπεζαρία;

Πώς επιλέγω τραπεζαρία;

Istikbal Blog
Τραπεζαρία Lofty | Τραπεζαρίες ISTIKBAL

Έχουμε ασχοληθεί εκτενώς με το θέμα της τραπεζαρίας, ως προς τη διαρρύθμιση του χώρου και τη διακόσμηση. Αυτό όμως που δεν έχουμε αναλύσει επαρκώς είναι το πώς επιλέγουμε την ιδανική τραπεζαρία. Ποιά είναι εκείνα τα χαρακτηριστικά που θα πρέπει να υπολογίζουμε και πώς θα μπορούσαμε να κάνουμε τη σωστή επιλογή για τον δικό μας χώρο. Ας πάρουμε όμως τα πράγματα από την αρχή.

Η τραπεζαρία, είτε έχει το δικό της δωμάτιο, είτε βρίσκεται στον χώρο του σαλονιού, αποτελεί ένα κομμάτι της ζωής μέσα στο σπίτι, το οποίο καθορίζεται από τον δικό μας αποκλειστικό τρόπο. Έτσι, θα πρέπει να ξεκαθαρίσουμε κάποια πράγματα από την αρχή. Πρώτα από όλα, η τραπεζαρία αποτελεί μία επένδυση σε βάθος χρόνου. Για τον λόγο αυτόν, θα πρέπει να σκεφτούμε κάτι το οποίο μοιάζει παράδοξο, αλλά είναι απολύτως λογικό: Τί αλλάζει πιο εύκολα σε ένα σπίτι: Η τραπεζαρία ή η διακόσμηση ενός δωματίου; Η διακόσμηση του δωματίου -για να προλάβουμε τις απαντήσεις. Καθώς ακόμη και οι μικρότερες λεπτομέρειες μπορούν να κάνουν τη διαφορά. Από το χρώμα, μέχρι τα διακοσμητικά, όλα συμβάλλουν όχι μόνο στο να δημιουργήσουμε ένα στυλ συγκεκριμένο, αλλά και να μπορούμε να το μετατρέψουμε με πολύ απλές κινήσεις.

Επιλέγουμε στυλ

Έχουμε πάντα στο μυαλό μας το παραπάνω ως βασική αρχή. Τα υπόλοιπα χαρακτηριστικά της διακόσμησης αλλάζουν πολύ πιο εύκολα από την ίδια την τραπεζαρία. Για τον λόγο αυτό, επιλέγουμε το στυλ που μας εκφράζει, ειδικότερα αν εντάσσουμε την τραπεζαρία στον δικό της αποκλειστικό χώρο. Αυτό που έχει σημασία είναι να επιλέξουμε το κεντρικό θέμα της αισθητικής, που θα καλύψει τα δικά μας αισθητικά κριτήρια, και τις προσλήψεις της καθημερινότητάς μας. Αυτό το κάτι που θα μας κάνει να νοιώσουμε μία επιπλέον χαρά, όταν απολαμβάνουμε μοναδικές στιγμές με τους δικούς μας ανθρώπους. Δεν είναι δύσκολο. Γίνεται ακόμη και υπερβολική ως προς το στυλ που θα διαλέξετε. Δώστε αυτονομία στην τραπεζαρία, σαν να μην ήταν κομμάτι του σπιτιού σας. Αφήστε την να κυριαρχήσει στον χώρο και όλα θα μοιάζουν πολύ καλύτερα.

Τί σημαίνει “Επιλέγω τραπεζαρία”;

Επιλέγω τραπεζαρία σημαίνει πως πρώτα από όλα έχω επιλέξει το σημείο που θα τοποθετηθεί. Ακόμη και στην περίπτωση που θέλω να αντικαταστήσω την υπάρχουσα, θα πρέπει να ξαναδώ τον χώρο, χωρίς τα έπιπλα. Και αυτό συμβαίνει γιατί θα πρέπει να διασφαλίσουμε πως κάθε σημείο γύρω από το τραπέζι είναι απολύτως προσβάσιμο και μπορεί να προσφέρει άνεση σε κάθε άτομο που θα χρησιμοποιεί τον χώρο. Ναι, επιλέγω μία τραπεζαρία, σημαίνει πως συνυπολογίζω και τα άτομα που θα τη χρησιμοποιούν, έστω και “μια φορά στο τόσο”. Οικογενειακά, με συγγενείς, με φίλους, το “χίλιοι καλοί χωράνε”, όσο κι αν είναι αφελές γενικότερα, είναι απολύτως συγκεκριμένο στην περίπτωση της τραπεζαρίας.

Σχήμα λόγου ή λόγος σχήματος;

Το σχήμα έχει λόγο και ύπαρξη. Οι τετράγωνες τραπεζαρίες έχουν μια πιο αυστηρή πινελιά στην αισθητική τους, σίγουρα είναι πιο εύκολες όταν οι πλευρές τους είναι παράλληλες με τα όρια του χώρου, από την άλλη όμως δημιουργούν εκείνη την αίσθηση του διαχωρισμού μεταξύ των καθήμενων. Εκείνος που κάθετε στην κεφαλή του τραπεζιού, αυτός που κάθετε στα δεξιά του, εκείνος που κάθετε… Όλα αυτά είναι υπέροχες λεπτομέρειες, όταν κάποιος ασχολείται με το savoir vivre. Στην πράξη όμως, κάποιοι “μένουν απ’ έξω”, είναι απομακρυσμένοι και από το κέντρο του τραπεζιού και από τους υπόλοιπους. Από την άλλη, τα οβάλ ή τα στρογγυλά τραπέζια έχουν την ιδιότητα να φέρνουν τους ανθρώπους πιο κοντά. Τίποτα και κανένας δεν είναι “πολύ μακριά”, είναι όμως λίγο πιο δύσκολα στην τοποθέτησή τους μέσα στον χώρο, και ακόμη περισσότερο, αν δεν τοποθετηθούν σωστά, ίσως και να μας περιορίσουν στον αριθμό, όσων μπορούν να τα χρησιμοποιήσουν ταυτόχρονα. Και πάλι, λοιπόν, είναι περισσότερο ζήτημα αισθητικής, καθώς τα παραπάνω κριτήρια μάς έχουν κάνει ήδη να κατευθυνθούμε προς την επιλογή μας.

Τραπεζαρία Zenit | Τραπεζαρίες ISTIKBAL
Τραπεζαρία Lofty | Τραπεζαρίες ISTIKBAL
Τραπεζαρία Vienza | Τραπεζαρίες ISTIKBAL

Ο επίλογος της επιλογής

Δεν είναι εύκολο να επιλέξουμε μία τραπεζαρία που θα παραμείνει μαζί μας για χρόνια. Σίγουρα. Γι’ αυτό και θα πρέπει να ακολουθήσουμε την καρδιά μας σε αυτό. Το τί λένε οι αισθήσεις και η αισθητική μας. Μόλις κλείσουμε με αυτό, όλα τα υπόλοιπα μοιάζουν κομμάτια που είναι έτοιμα να κουμπώσουν στο “παζλ” της διακόσμησης. Αρκεί να ακολουθήσουμε το κέντρο της τραπεζαρίας, το ίδιο δηλαδή το τραπέζι, και να “χτίσουμε” πάνω σε αυτό. Προτιμήστε μία ενιαία γραμμή στο στυλ και παίξτε με το υλικό και το χρώμα. Το λευκό αγαπάει την πορσελάνη, το ξύλο αγαπάει το ύφασμα και τα γήινα χρώματα, το μέταλλο λατρεύει τη συνοδεία του γυαλιού. Αυτό που έχει σημασία είναι να δώσετε στον χώρο τα δικά σας αγαπημένα χαρακτηριστικά και να απολαύσετε το αποτέλεσμα με αγαπημένα άτομα.

Το μυστικό του υπνοδωματίου Previous post
Γιορτινή Τραπεζαρία και λειτουργικότητα χώρου Next post

Αναζήτηση

Προϊόντα

Κατηγορίες προϊόντων

Social

Istikbal
Προϊόντα
Istikbal
Με την ποιότητα, την τεχνογνωσία και την υπογραφή Istikbal._
© 2024 · Istikbal Kimerland · All rights reserved · Design by Artware