▲ TOP

Δεν υπάρχουν προιόντα στο καλάθι.

Istikbal Blog Blog Blog Καλοκαιρινές απειλές για το στρώμα μας

Καλοκαιρινές απειλές για το στρώμα μας

Istikbal Blog

Δεν υπάρχει τίποτα πιο κουραστικό για το σώμα μας από το να καταπονείται σε ένα εξαιρετικά ζεστό περιβάλλον. Αν τώρα προσθέσουμε και ένα μόνο «ρ» στην προηγούμενη φράση, μπορούμε και πάλι να έχουμε μία ακόμα σωστή πρόταση που μας αφορά. Έτσι, όπως και το σώμα μας, έτσι και το στρώμα μας, ταλαιπωρείται ιδιαίτερα κατά τους ζεστούς θερινούς μήνες, με τις απειλές να πολλαπλασιάζονται. Ας δούμε όμως τί συμβαίνει, και, ακόμη περισσότερο, πώς μπορούμε να προφυλάξουμε το στρώμα μας από κάθε πιθανό κίνδυνο.

 

Σκόνη, σκόνη, σκόνη…

Δεν υπάρχει τίποτα πιο εκνευριστικό, κυρίως κατά τους καλοκαιρινούς μήνες, από την ταχύτητα με την οποία η σκόνη βρίσκει τον δρόμο της και συσσωρεύεται σε κάθε σπιθαμή του σπιτιού μας, σε κάθε οριζόντια επιφάνεια. Και μία οριζόντια επιφάνεια τουλάχιστον 2 τετραγωνικών μέτρων είναι το ίδιο το στρώμα μας, στο οποίο εναποθέτουμε το σώμα μας για ύπνο. Έτσι, στρώμα και σώμα παραμένουν εκτεθειμένα σε σκόνη, ακάρεα και μικροοργανισμούς, και έτσι μιλάμε για ζήτημα υγιεινής του ύπνου. Υπάρχει όμως και ένα δεύτερο επίπεδο στην απειλή, το οποίο αφορά αποκλειστικά το ίδιο το στρώμα, καθώς η σκόνη που εισέρχεται από τους πόρους και τα φυσικά σημεία αναπνοής του, διαταράσσει το εσωτερικό «μικροκλίμα» του στρώματος, δηλαδή τις ιδανικές συνθήκες θερμοκρασίας και υγρασίας, εμποδίζοντας την κανονική κυκλοφορία του αέρα.

 

Υγρασία ή ξηρότητα;

Έχουμε συνηθίσει να πιστεύουμε ότι οι καλοκαιρινοί μήνες, λόγω της υψηλής θερμοκρασίας συνδυάζονται και με ξηρότητα. Για πολλούς λόγους αυτό δεν ισχύει, αλλά μιλώντας για το στρώμα μας, τότε σίγουρα η αυξημένη υγρασία είναι δεδομένη και προέρχεται από το ίδιο μας το σώμα. Βέβαια, όπως είναι φυσικό, τα στρώματα είναι έτσι σχεδιασμένα, ώστε, με φυσικό τρόπο, μέσα δηλαδή από την αναπνοή των υλικών τους, να απομακρύνουν την υγρασία και να επαναφέρουν τις κανονικές συνθήκες. Τί συμβαίνει όμως όταν σε αυτά τα σημεία αναπνοής έχουν συσσωρευθεί ρύποι; Για παράδειγμα, προαναφερθείσα κοινή σκόνη. Προφανώς, το φαινόμενο της παραπάνω «διαταραχής του εσωτερικού μικροκλίματος» γίνεται ακόμη πιο έντονο, με αποτέλεσμα να καταστραφεί και πάλι όχι μόνο υγιεινή του ύπνου, αλλά και η ίδια η δομή του στρώματος.

 

Όταν πας να το σώσεις και το κάνεις ακόμη χειρότερο…

Ναι, είναι η αγαπημένη μας ασχολία να πιστεύουμε πως έχουμε την κατάλληλη λύση, χωρίς όμως πραγματικά να ξέρουμε ότι μπορούμε να κάνουμε ακόμη μεγαλύτερη ζημιά. Σκεφτόμαστε λοιπόν: Έχουμε ένα στρώμα, το οποίο απειλείται από τη σκόνη, τα μικροσωματίδια και την υγρασία·  τί είναι τόσο ανθεκτικό και με κλειστούς πόρους, ώστε να εμποδίζει όλους αυτούς τους κινδύνους να το διαπερνούν; Το πλαστικό, το νάυλον, όπως θέλετε πείτε το… Άρα, γιατί να μην το χρησιμοποιήσουμε σαν προστατευτικό κάλυμμα για το στρώμα μας; Το έκαναν άλλωστε και οι παλιές νοικοκυρές, και -όσο να πεις- οι παλιές νοικοκυρές “κάτι παραπάνω θα ήξεραν”, ε; Όχι… Είπαμε, εμποδίζει την υγρασία, τη σκόνη, τα μικροσωματίδια, αλλά και τί άλλο; Τον αέρα! Χρησιμοποιώντας ένα τέτοιο υλικό σαν προστατευτικό κάλυμμα, ουσιαστικά εμποδίζουμε καθολικά από τη μία οριζόντια και τις κάθετες πλευρές τη διέλευση του αέρα, σταματώντας τη φυσική αναπνοή του στρώματος, με τις ίδιες και σε εκθετικό βαθμό συνέπειες.

Τί κάνουμε;

Βήμα Πρώτο: Επιλέγουμε το κατάλληλο προστατευτικό κάλυμμα για το στρώμα μας. Υπάρχουν πρακτικές λύσεις που προσθέτουν επιμέρους ευεργετικά χαρακτηριστικά, για έναν υγιεινό, ξεκούραστο ύπνο, αλλά και για τη σωστή φροντίδα του στρώματός μας, που μπορεί να το διατηρήσει για πολύ περισσότερο καιρό σαν καινούργιο.

Βήμα Δεύτερο: Καθημερινή φροντίδα. Όταν αλλάζετε σεντόνια, αφήστε το στρώμα λίγο να …πάρει τον αέρα του. Είναι εξαιρετικά σημαντικό, ειδικότερα το καλοκαίρι να έχουμε πάντοτε φρέσκα σεντόνια που δεν κουβαλούν επάνω τους το «βάρος» πολλών ωρών ύπνου. Φροντίζουμε πάντοτε να κρατάμε έτσι το περιβάλλον του ύπνου μας όσο λιγότερο επιβαρυμένο από ρυπογόνους παράγοντες γίνεται.

Βήμα Τρίτο (και τελευταίο): Δίνουμε στο στρώμα τη φροντίδα που του πρέπει. Όταν γυρίζουμε την πλευρά που χρησιμοποιούμε, μπορούμε να το αφήσουμε για λίγες ώρες στον ήλιο του μπαλκονιού, όπως και να έχει όμως, καλό θα είναι, πολύ προσεκτικά να το καθαρίζουμε, αν ενδείκνυται από το προϊόν, και με την ηλεκτρική μας σκούπα, ώστε να απορροφούμε όσους ρύπους είναι εύκολο να απομακρυνθούν, πριν καταφύγουμε στις υπηρεσίες των ειδικών.

[nitro_product style=”6″ hover_style=”flip-back” transition_effects=”slide-from-right” id=”26112″][nitro_product style=”6″ hover_style=”flip-back” transition_effects=”slide-from-right” id=”25188″]
Ανανέωση βεράντας από το χθες! Previous post
Πώς βρίσκω το ιδανικό φοιτητικό σπίτι; Next post

Αναζήτηση

Προϊόντα

Κατηγορίες προϊόντων

Social

Istikbal
Προϊόντα
Istikbal
Με την ποιότητα, την τεχνογνωσία και την υπογραφή Istikbal._
© 2023 · Istikbal Kimerland · All rights reserved · Design by Artware