▲ TOP

Δεν υπάρχουν προιόντα στο καλάθι.

Istikbal Blog Blog Blog Το συρτάρι που ήξερε πολλά…

Το συρτάρι που ήξερε πολλά…

Istikbal Blog

Στο σπίτι μας έχουμε ένα συρτάρι που, συνωμοτικά, το ονομάζουμε «παντογνώστη». Ναι, είναι λίγο παράξενο όνομα για συρτάρι, και ακόμη περισσότερο …ποιός ονομάζει συρτάρια;! Όμως όσοι ζούσαμε και ζούμε σε αυτό το σπίτι πιστέψαμε πως αυτό το συρτάρι το άξιζε, γιατί κουβαλάει πολλά -κυριολεκτικά! Αυτό είναι και το σημερινό μας θέμα. Σε κάθε σπίτι (σχεδόν σε κάθε σπίτι -με αυτή την απολυτότητα στη δήλωση) υπάρχει και ένα συρτάρι που ίσως λόγω θέσης, ή έστω συνήθειας, έχει καταντήσει ως γενικός χώρος αποθήκευσης άχρηστων αντικειμένων, ή «προσωρινή στάση» για άλλα, που μόλις χρησιμοποιήσαμε. Σε αυτό ακριβώς το σημείο θα πρέπει να κάνουμε την πρώτη μας σύμβασ,η η οποία λέει ότι δεν υπάρχει «προσωρινή στάση» αντικειμένων στο σπίτι. Κάθε τί που χρησιμοποιούμε έχει μία θέση. Ναι, είναι προφανές, και αυτό ακούγεται σαν τη μαμά μας, αλλά είναι η βάση για να απαλλαγούμε από αυτόν τον πανικό που επικρατεί και να κερδίσουμε ένα ακόμη λειτουργικό μέρος που θα έχει νόημα και σκοπό ύπαρξης. Και τί βρίσκει κανείς μέσα σε αυτά τα συρτάρια; Πολλά και διάφορα προφανώς· όμως υπάρχουν κάποια πράγματα που συνήθως είναι σταθερά σε αυτού του είδους τις περιπτώσεις.

Λογαριασμοί και αποδείξεις

Προφανώς και οι λογαριασμοί είναι κάτι που δεν θέλουμε να βλέπουμε, και τις περισσότερες φορές δεν μας έρχονται σε ψηφιακή μορφή. Έτσι, ένα πλήθος από ολοκληρωμένες συναλλαγές αρχίζει να μαζεύεται σε ένα τέτοιο συρτάρι, ώσπου δεν ξέρουμε τί πραγματικά να πρωτομαζέψουμε. Σε αυτή τη περίπτωση ορίστε ένα χρονικό διάστημα για τους λογαριασμούς που θέλετε να κρατήσετε και χρησιμοποιήστε ένα ντοσιέ, έναν φάκελο που μπορεί να κρατήσει τακτοποιημένο όλο αυτό το χαρτομάνι.

 

Μπαταρίες που «δουλεύουν»

Οι μπαταρίες είναι πάντα ένα από τα πιο συνηθισμένα προβλήματα σε ένα σπίτι -είτε για να τις βρούμε όταν τις χρειαζόμαστε, είτε για να τις αποχωριστούμε όταν έχουν πια τελειώσει. Και για τις δύο περιπτώσεις οι μπαταρίες καταλήγουν μπερδεμένες στον ίδιο χώρο. Όσο περιμένετε να μαζευτεί ένα σεβαστό πλήθος για ανακύκλωση, μπορούμε να τις φυλάξουμε σε ένα πλαστικό ή χαρτονένιο κουτάκι. Στην περίπτωση που είναι καινούργιες, τις κρατάμε εντός της συσκευασίας τους. Δεν υπάρχει καλύτερος τρόπος, εκτός ίσως από τα εξειδικευμένα κουτάκια για μπαταρίες.

 

Χάπια, τσίχλες, καραμέλες για τον βήχα…

Πέρα από το ότι τα ιατρικά σκευάσματα έχουν συγκεκριμένες οδηγίες φύλαξης και δεν θα πρέπει να είναι εύκολα προσβάσιμα από μικρά παιδιά, μαζί και όλα τα υπόλοιπα παστιλοειδή και όχι μόνο, έχουν και ημερομηνία λήξης. Ξεκινήστε από αυτό, σημειώστε σε μια λίστα -προς αντικατάσταση- όσα έχουν λήξει και πετάξτε τα. Δεν έχουν κανέναν λόγω ύπαρξης.

 

Εργαλεία, σύνεργα, βίδες και καρφάκια…

Ναι, τί πιο πρακτικό σε ένα σπίτι από τα να υπάρχουν όλα τα χρηστικά εργαλεία, ανταλλακτικά και υλικά επισκευών-κατασκευών; Το πρόβλημα ξεκινάει όταν όλα αυτά τα εργαλεία δεν έχουν τη δική τους θέση. Με έναν «μαγικό τρόπο» έχουν πάντα την τάση να σκορπίζονται σε διάφορα σημεία του σπιτιού, ή στην περίπτωσή μας να μαζεύονται σε ένα συρτάρι πιάνοντας χώρο και δημιουργώντας επιπλέον προβλήματα από όσα θα μπορούσαν να λύσουν.

 

Παλιές συσκευές…

Συνήθως είναι παλιά κινητά. Άλλα που λειτουργούσαν μεν, αλλά πέρασαν στην αχρηστία. Άλλα που χάλασαν πριν εγκαταλειφθούν. Όλα έχουν πλέον έναν κοινό προορισμό, την ανακύκλωση συσκευών. Είναι ξεκάθαρο ότι δεν πρόκειται ούτε να τα ξαναχρησιμοποιήσουμε, ούτε «ξαφνικά θα πάρουν αξία».

 

Φυλλάδια κάθε είδους

Από καταλόγους delivery μέχρι εγχειρίδια χρήσης από συσκευές που δεν υπάρχουν πλέον στο σπίτι, όλα βρίσκουν καταφύγιο στο συρτάρι – παντογνώστη. Ακόμη κι αν τυχαίνει να παραγγέλνετε τηλεφωνικά και με τη βοήθεια τυπωμένου καταλόγου, ακόμη κι αν πιστεύετε ότι τα εγχειρίδια μπορεί να σας χρειαστούν, χωρίς να έχετε πλέον τις συσκευές, την ξέρουμε όλοι την αλήθεια: Δεν αξίζει αυτή η ψευδαίσθηση τον χώρο και την ακαταστασία. Αντιθέτως, η ανακύκλωση είναι μια εξαιρετική εναλλακτική!

Κάθε αντικείμενο έχει τη δική του θέση, προφανώς. Καταφανώς όμως, το συγκεκριμένο συρτάρι δεν είναι η θέση για κανένα από τα παραπάνω. Και όχι μόνο για αυτά. Υπάρχουν τόσα πολλά αντικείμενα που «προσωρινά» βρίσκουν ένα συρτάρια να κρυφτούν από την κοινή θέα. Η λύση είναι όμως πάντα απλή.

Συμμαζεύοντας ένα παιδικό δωμάτιο… Previous post
Θυμάστε τα ‘90s; Next post

Αναζήτηση

Προϊόντα

Κατηγορίες προϊόντων

Social

Istikbal
Προϊόντα
Istikbal
Με την ποιότητα, την τεχνογνωσία και την υπογραφή Istikbal._
© 2024 · Istikbal Kimerland · All rights reserved · Design by Artware