▲ TOP

Δεν υπάρχουν προιόντα στο καλάθι.

Istikbal Blog Blog Blog Τραπεζάκι σαλονιού, αυτός ο φίλος!

Τραπεζάκι σαλονιού, αυτός ο φίλος!

Istikbal Blog

Coffee table, τραπέζι σαλονιού, παραλληλόγραμμο, κυκλικό, ακαθόριστου σχήματος, ξύλο, μέταλλο, γυαλί… Όπως κι αν το ονομάσουμε, ό,τι σχήμα, και όποια υλικά κι αν έχει, ο ρόλος και οι λειτουργίες του είναι μάλλον καθοριστικές για τον χώρο του καθιστικού, αλλά και για τη λειτουργικότητα και την αισθητική του χώρου. Είναι μάλλον απλό να το σκεφτούμε αλλά πολύ πιο σύνθετο στο βάθος του. Δεν είναι απλώς μια οριζόντια επιφάνεια. Είναι ένα «δομικό συστατικό» της διαρρύθμισης και μία βάση της αισθητικής ανάπτυξης της διακόσμησης.

Και ενώ υπάρχουν πολλές επιλογές για το ποιο τραπεζάκι μπορούμε να επιλέξουμε ώστε να ταιριάζει απόλυτα με το δικό μας σαλόνι, το δύσκολο είναι να αποφασίσουμε τί μπορεί να φιλοξενεί το τραπεζάκι μας αυτό, ώστε να είναι και πρακτικό, αλλά και να αναδεικνύει την αισθητική του χώρου. Ας πάρουμε όμως τα πράγματα από την αρχή, και αν και λίγο ανορθόδοξα, θα πρέπει να δούμε τα δύο βασικά “ΔΕΝ” που μας περιορίζουν.

Το πρώτο μας “ΔΕΝ” είναι μάλλον αυτονόητο, και δεν είναι άλλο από τον χώρο που επιτρέπεται να καταλαμβάνει το τραπεζάκι σαλονιού. Έτσι λοιπόν, το τραπεζάκι μας δεν θα πρέπει να εμποδίζει σε καμμία περίπτωση την πρόσβαση. Το να μετακινούμε το τραπεζάκι για να περάσουμε, ή για να χωρέσουν όλοι, είναι ένα από τα μεγαλύτερα φάουλ στη λειτουργική του χώρου. Η ιδανική θέση και το μέγεθος του τραπεζιού θα πρέπει να είναι τέτοια ώστε να ξεχάσουμε πως βρίσκεται εκεί, χωρίς να χρειάζεται κάθε λίγο και λιγάκι να αναπροσαρμόζουμε τα δεδομένα.

Το δεύτερο “ΔΕΝ” είναι πιο καθημερινό και έχει να κάνει με τη χρήση του. Ξέρουμε ότι είναι μια προσφιλέστατη οριζόντια επιφάνεια, σε έναν χώρο που συνήθως δεν φτάνουμε με …άδεια χέρια. Έτσι, 9 στις 10 φορές, η κούπα του καφέ, ή ό,τι άλλο κρατάμε θα καταλήξει να μας περιμένει καρτερικά να το μαζέψουμε από το τραπεζάκι. Και αυτό είναι το δεύτερο “ΔΕΝ”: Δεν θα πρέπει να βλέπουμε το τραπεζάκι του σαλονιού ως «χώρο στάθμευσης». Βρίσκεται εκεί για να «φιλοξενήσει» αυτό που κρατάμε, μόνο και μόνο όταν χρειαζόμαστε ελεύθερα τα χέρια μας.

[nitro_product style=”6″ hover_style=”flip-back” transition_effects=”slide-from-right” id=”23616″]
[nitro_product style=”6″ hover_style=”flip-back” transition_effects=”slide-from-right” id=”23418″]

Αν μιλήσουμε όμως για μια μόνιμη βάση, για το τί μπορούμε να έχουμε πάνω στο τραπεζάκι, τότε τα δεδομένα αλλάζουν. Τον κύριο λόγο έχει περισσότερο η ίδια η φιλοσοφία μας. Τί εννοούμε με αυτό; Το τραπεζάκι του σαλονιού, πέρα από τον αισθητικό του ρόλο, επιτελεί και έναν υποστηρικτικό. Δεν υπάρχει καμμία παράβαση στη βάση της αισθητικής διακόσμησης, εάν πάνω στο τραπεζάκι μας έχουμε όμορφα τοποθετημένα μπολ με μικροαντικείμενα, ή σουβέρ για το ποτήρι και τον καφέ μας (όταν θα πρέπει να τα αποχωριστούμε για λίγο από το χέρι μας). Και ακόμη καλύτερα, εάν όλα αυτά είναι τοποθετημένα μέσα σε έναν καλαίσθητο και όμορφα διακοσμημένο δίσκο στη μέση, ή ακόμα και στην άκρη, του τραπεζιού, ως βασικός …«καμβάς» της διακοσμητικής δημιουργίας μας.

Στο ίδιο ακριβώς πλαίσιο και ένα μικρό πρόχειρο …μπαρ, με 2-3 μπουκάλια και μερικά ποτήρια και σουβέρ, εντός ενός όμορφου χαρακτηριστικού δίσκου, είναι πάντα καλοδεχούμενα και δίνουν ίσως και αυτό το ζητούμενο ύψος που κάνει τη διαφορά στην οριζόντια επιφάνεια.

Βιβλία… Ναι! Αγαπάτε τα βιβλία; Το ίδιο και το τραπεζάκι του σαλονιού σας! Είναι υπέροχα, είναι μοναδικά, είναι χρηστικά, και είναι στη σωστή τους θέση. Έχουν το ελεύθερο να παραμείνουν εκεί όσο θέλουν, μέχρι να τα ξαναπάρετε στα χέρια σας, και κυρίως μέχρι να τελειώσετε με το περιεχόμενό τους. Σε κάθε άλλη περίπτωση, υπάρχει (ή τουλάχιστον πρέπει να υπάρχει) και η βιβλιοθήκη, ή έστω το αντίστοιχο ράφι τους.

Και μιας και είπαμε ράφι. Ναι, τα ψηλά αντικείμενα ίσως είναι σε λάθος θέση, αν τοποθετηθούν σε κάποιο μοναχικό, ψηλό ράφι. Στο χαμηλό όμως τραπέζι του σαλονιού μπορούν τόσο να αναδειχθούν, όσο και να αναδείξουν το ίδιο το σημείο. Σε αυτή την κατηγορία μπορούν να συνυπολογιστούν καλαίσθητα κεριά, γλαστράκια, αλλά και κάποιο παράξενο διακοσμητικό που μπορεί να μαγνητίσει τα βλέμματα.

[nitro_product style=”6″ hover_style=”flip-back” transition_effects=”slide-from-right” id=”26723″]
[nitro_product style=”6″ hover_style=”flip-back” transition_effects=”slide-from-right” id=”26728″]

Και όλα τα υπόλοιπα; Προφανώς οι επιλογές έχουν να κάνουν κυρίως με τη δική μας αισθητική και τις ανάγκες μας. Υπάρχει όμως και το «αναγκαίο κακό». Μικροπράγματα και αντικείμενα, όπως για παράδειγμα τα τηλεχειριστήρια, συνηθίζουν να περιφέρονται πάνω στο τραπεζάκι. Η λύση είναι απλή και πρακτική, ένα όμορφο καλαθάκι (με καπάκι, κατά προτίμηση), μπορεί να τα φιλοξενήσει, κρύβοντάς τα από την κοινή θέα, αλλά και προσθέτοντας λίγη επιπλέον αισθητική.

Και να θυμάστε! Το τραπεζάκι του σαλονιού αισθητικά, αποτελεί τον συνδετικό κρίκο μεταξύ του καναπέ και τον υπόλοιπων επίπλων. Εκμεταλλευτείτε το στο έπακρο!

Επιχείριση: Καθάρισμα Φούρνου Previous post
5 συμβουλές για να δουλέψεις καλύτερα από το σπίτι Next post

Αναζήτηση

Προϊόντα

Κατηγορίες προϊόντων

Social

Istikbal
Προϊόντα
Istikbal
Με την ποιότητα, την τεχνογνωσία και την υπογραφή Istikbal._
© 2024 · Istikbal Kimerland · All rights reserved · Design by Artware