▲ TOP

Δεν υπάρχουν προιόντα στο καλάθι.

Istikbal Blog Blog Blog 5+1 τρόποι για ένα πραγματικά ευχάριστο ξύπνημα!

5+1 τρόποι για ένα πραγματικά ευχάριστο ξύπνημα!

Istikbal Blog
5+1 τρόποι για ένα πραγματικά ευχάριστο ξύπνημα!

Το ξύπνημα τις καθημερινές είναι πάντα ένα ζήτημα, ειδικά αν ξυπνάτε πρωί για δουλειά, αν θα πρέπει να διανύσετε μία κάποια απόσταση, αν η αναζήτηση στάθμευσης ή η αναμονή για το μέσο μετακίνησης μοιάζει να διαρκεί ακόμη πιο πολύ κι από την ίδια την απόσταση… Γενικά, αν νοιώθετε πως μεταμορφώνεστε σε έναν μικρό Οδυσσέα που ξεκινάει το ταξίδι του. Πριν όμως ξεκινήσει αυτό το καθημερινό …ταξίδι, υπάρχει μία ρουτίνα που βαραίνει ακόμη περισσότερο την όλη διαδικασία. Και αυτό είναι το σημαντικότερο κομμάτι, γιατί η κούραση, ή η αίσθηση της καταπόνησης, δεν είναι ένα αίσθημα στιγμιαίο -αντιθέτως, χτίζεται.

 

1. Ξεφορτώστε δουλειές από το πρωινό σας

Ναι, είναι σίγουρα το τελευταίο πράγμα που θα θέλατε να κάνετε πριν πάτε για ύπνο, αλλά πιστέψτε με, αυτή είναι η κατάλληλη στιγμή να ξεχωρίσετε τα ρούχα που θα θέλατε να φορέσετε την επόμενη ημέρα. Τοποθετήστε τα σε μία άκρη στο ιδανικότερο σημείο, ώστε να είναι εκεί και να σας περιμένουν. Αντίστοιχα, ετοιμάστε ή προετοιμάστε σνακ για περισσότερες από μία ημέρες, και σίγουρα όχι την τελευταία στιγμή. Ακόμη και η καφετιέρα σας μπορεί να προγραμματιστεί από το προηγούμενο βράδυ, και αυτό είναι ένα σημείο στο οποίο θα επανέλθουμε.

Το ξύπνημα τις καθημερινές είναι πάντα ένα ζήτημα, ειδικά αν ξυπνάτε πρωί για δουλειά, αν θα πρέπει να διανύσετε μία κάποια απόσταση, αν η αναζήτηση στάθμευση ή η αναμονή για το μέσο μετακίνησης μοιάζει να διαρκεί ακόμη πιο πολύ κι από την ίδια την απόσταση…. Γενικά, αν νοιώθετε πως μεταμορφώνεστε σε έναν μικρό Οδυσσέα που ξεκινάει το ταξίδι του. Πριν όμως ξεκινήσει αυτό το καθημερινό ταξίδι, υπάρχει μία ρουτίνα που βαραίνει ακόμη περισσότερο την όλη διαδικασία. Και αυτό είναι το σημαντικότερο κομμάτι, γιατί η κούραση, ή η αίσθηση της καταπόνησης δεν είναι ένα αίσθημα στιγμιαίο, αντιθέτως όμως χτίζεται. Ναι είναι σίγουρα το τελευταίο σίγουρα το τελευταίο πράγμα που θα θέλατε να κάνετε πριν πάτε για ύπνο, αλλά αυτή είναι η κατάλληλη στιγμή να ξεχωρίσετε τα ρούχα που θα θέλατε να φορέσετε σίγουρα το τελευταίο πράγμα που θα θέλατε να κάνετε πριν πάτε για ύπνο, αλλά πιστέψτε με, αυτή είναι η κατάλληλη στιγμή να ξεχωρίσετε τα ρούχα που θα θέλατε να φορέσετε την επόμενη ημέρα. Τοποθετήστε τα σε μία άκρη στο ιδανικότερο σημείο, ώστε να είναι εκεί και να σας περιμένουν. Αντίστοιχα, ετοιμάστε ή προετοιμάστε σνακ για περισσότερες

 

2. Ζείτε για το “5 λεπτάκια ακόμα”;

Κάντε το πράξη! Βάλτε δύο ξυπνητήρια στη σειρά. Γιατί το snooze δεν ήταν ποτέ λειτουργικό. Είναι ένα εξαιρετικό ψυχολογικό τρικ που θα σας βγάλει από την αναζήτηση αυτής της …παράνομης ευχαρίστησης. Μην αγχώνεστε. Αυτά τα 5 λεπτά παραπάνω ύπνου, μπορείτε να τα βρείτε πολύ εύκολα. Ας υποθέσουμε ότι προγραμματίζετε την καφετιέρα σας από το προηγούμενο βράδυ, ή… Ναι, είπαμε ότι θα επανέλθουμε σε αυτό.

 

3. Δεν έχετε κάποιον δίπλα στο κρεβάτι σας;

Γιορτάστε το! Αυτό είναι το πιο εύκολο σενάριο, καθώς δεν έχετε κάποιον για να ανησυχείτε αν ταιριάζουν τα προγράμματά σας. Αντικαταστήστε τον εκνευριστικό ήχο του ξυπνητηριού με μουσική της αρεσκείας σας, αλλά προσοχή, …μη βάλετε και το πιο αγαπημένο σας κομμάτι, καθώς υπάρχει ο παραμικρός κίνδυνος να το μισήσετε ελαφρώς, λόγω σύνδεσής του με το πρωινό ξύπνημα. Επίσης καλό θα ήταν να αποφύγουμε κάποιο τραγούδι που μπορεί να μας εκνευρίσει, ώστε να έχουμε “σίγουρα αποτελέσματα”. Όλο αυτό το κάνουμε για να έχουμε ένα ακόμη πιο όμορφο ξύπνημα, οπότε, καταλαβαίνετε ότι θα είχαμε τόσο απλά αυτοαναιρεθεί. Σε κάθε άλλη περίπτωση, επιλέξτε τον μέσο όρο.

 

4. Πρωινό στο κρεβάτι;

Θα ήταν μάλλον υπερβολικό, ειδικά αν δεν συμπεριλαμβάνετε και δεύτερο άτομο. Δεν υπάρχει όμως τίποτα καλύτερο από το άρωμα του αγαπημένου σας καφέ που μόλις έχει ετοιμαστεί. Δεν είναι δύσκολο, αλλά είναι μια μοναδική εμπειρία όταν πολλές ευχάριστες αισθήσεις εμπλέκονται στο …βάρβαρο πρωινό ξύπνημα.

 

5. Οργανώστε τη μέρα σας

Συνήθως μας πιάνει πανικός και στοιβάζουμε όλες τις υποχρεώσεις μας σε μία και μόνη στιγμή. Ο καλύτερός σας φίλος είναι μία ατζέντα στην οποία μπορείτε να προετοιμάσετε το πρόγραμμα τουλάχιστον της κάθε εβδομάδας. Έτσι δεν θα πελαγώσετε μέσα στις υποχρεώσεις που θα συγκεντρώνονται. Προγραμματίστε ακόμη τις διαδρομές σας, ώστε να εξυπηρετήσετε ακόμη καλύτερα το καθημερινό σας πρόγραμμα.

5+1 τρόποι για ένα πραγματικά ευχάριστο ξύπνημα!
5+1 τρόποι για ένα πραγματικά ευχάριστο ξύπνημα!
5+1 τρόποι για ένα πραγματικά ευχάριστο ξύπνημα!

5+1. Τα πάντα βασίζονται στον ποιοτικό ύπνο

Κι έτσι, με τη σειρά του, ο ποιοτικός ύπνος βασίζεται πάντα στην επιλογή του κατάλληλου στρώματος, το οποίο όχι μόνο ξεκουράζει το σώμα, αλλά και του επιτρέπει να επανέλθει από την ένταση της μέρας με τον πιο φυσικό τρόπο. Πώς όμως επιλέγουμε το κατάλληλο στρώμα; Η απάντηση βρίσκεται εδώ.

Δημιουργήστε το τέλειο γραφείο στο σπίτι σας Previous post
Παιδικό γραφείο στο κέντρο της προσοχής Next post

Αναζήτηση

Προϊόντα

Κατηγορίες προϊόντων

Social

Istikbal
Προϊόντα
Istikbal
Με την ποιότητα, την τεχνογνωσία και την υπογραφή Istikbal._
© 2023 · Istikbal Kimerland · All rights reserved · Design by Artware