▲ TOP

Δεν υπάρχουν προιόντα στο καλάθι.

Istikbal Blog Blog Blog Πώς βρίσκω το ιδανικό φοιτητικό σπίτι;

Πώς βρίσκω το ιδανικό φοιτητικό σπίτι;

Istikbal Blog

Η φοιτητική ζωή είναι μια καινούργια διαδρομή με τις δικές της μοναδικές στιγμές. Όλα όμως ξεκινούν από το πρώτο και πλέον βασικό βήμα: Την εύρεση του φοιτητικού σπιτιού. Μπήκαμε κάπως βιαστικά στο θέμα, χωρίς να αρχίσουμε με τα γνωστά «συγχαρητήρια» που θα ακούσει κάθε φοιτητής για την επιτυχία του. Αυτό όμως που μας νοιάζει είναι να προσφέρουμε κάτι πιο ουσιαστικό από απλές λέξεις, κάνοντας την αρχή έστω της φοιτητικής ζωής, αλλά και την καθημερινότητα, λίγο πιο εύκολη.

Ας πάρουμε τα πράγματα από την αρχή. Μπορεί να μοιάζει με Οδύσσεια η εύρεση του κατάλληλου φοιτητικού σπιτιού, υπάρχουν όμως κάποιες βασικές κινήσεις που μπορούν να μας λύσουν τα χέρια. Αφού λοιπόν όλα έχουν ξεκαθαρίσει και ξέρουμε την πόλη και τη Σχολή της επιτυχίας και ξεκινάμε… Ξεκινάμε, όχι κυριολεκτικά. Αυτό που θα πρέπει να κάνουμε πρώτα είναι να ερευνήσουμε εξ αποστάσεως. Τί σημαίνει αυτό; Χαζεύουμε οδηγούς της πόλης, εικόνες, χάρτες, γνώμες (οι οποίες δεν θα πρέπει να μας επηρεάσουν), σκεφτόμαστε εάν έχουμε γνωστούς που βρίσκονται ήδη εκεί, και ξεκινάμε να βλέπουμε ιστοσελίδες που έχουν σπίτια προς ενοικίαση. Σίγουρα έχουμε πολλές επιλογές για το πώς να προετοιμαστούμε πριν φτάσουμε εκεί και ξεκινήσουμε τη φυσική αναζήτηση.

Βασικό ως προς το τελευταίο είναι να μην παρασυρόμαστε από τις ενδείξεις «για φοιτητές». Δεν είναι αυτό που θα μας δείξει αποκλειστικά το κατάλληλο σπίτι. Θα πρέπει να έχουμε στο μυαλό μας ότι η απόσταση από τη Σχολή είναι πάντα σχετική. Και αυτό έχει να κάνει τόσο με τα Μέσα Μαζικής Μεταφοράς, όσο και με την πρακτικότητα του μέρους και τη γειτνίασή του με καταστήματα και σημεία εξυπηρέτησης και ενδιαφέροντος, ειδικά εάν η Σχολή μας βρίσκεται έξω από τον αστικό ιστό. Υπάρχει άλλωστε ένας άγραφος «κανόνας», ο οποίος έχει επιβεβαιωθεί μέσα από την εμπειρία, ότι όσο πιο κοντά βρίσκεται ένα σπίτι στα εκπαιδευτικά ιδρύματα, τόσο υψηλότερο το κόστος του ενοικίου και τόσο χαμηλότερη η φροντίδα και η προσοχή που έχει δεχθεί από τον ιδιοκτήτη του. (Φυσικά, πάντα θα υπάρχουν εξαιρέσεις.) Έτσι, από τα πρώτα που θα πρέπει να προσέξουμε είναι οι στάσεις των ΜΜΜ και τα δρομολόγια, αλλά και τα καταστήματα και οι υπηρεσίες που διαθέτει κάθε περιοχή.

Μέγεθος;

Ακόμη κι αν έχουμε συνηθίσει πιθανώς στα πολλά τετραγωνικά, ένα δυάρι, μια γκαρσονιέρα, ακόμη και ένα λεγόμενο studio, όσο κι αν μοιάζουν, δεν είναι μικρά. Προτιμούμε πάντοτε τους λειτουργικούς χώρους. Βλέπουμε αν μπορεί να καλύψει με άνεση τις ανάγκες της καθημερινότητάς μας. Άλλωστε, αυτό είναι ένα σπίτι που θα μας φιλοξενήσει για τα επόμενα 4, 5 ή 6 χρόνια. Θέλουμε αυτά τα χρόνια να έχουν την ουσιαστική άνεση και όχι την υπερβολή. Ας μην ξεχνάμε ότι το φοιτητικό σπίτι θα πρέπει να είναι ευέλικτο και ως προς το περιεχόμενό του, καθώς και οι μεταφορές κοστίζουν, από κάθε άποψη, ακόμη και αν τις πραγματοποιούμε και μόνοι μας.

 

Όροφος;

Δεν πρόκειται για το πρακτικό ερώτημα εάν η πολυκατοικία διαθέτει ασανσέρ ή όχι. Αν και πάντα είναι ένα θέμα να επιστρέφεις με βάρος του όποιου φορτίου και να πρέπει να ανέβεις με τα πόδια στους πάνω πάνω ορόφους. Είναι μάλλον περισσότερο θέμα ασφάλειας και ησυχίας. Όπως και σε κάθε άλλη περίπτωση, από τον δεύτερο όροφο και πάνω, μάλλον θα πρέπει να είμαστε ικανοποιημένοι, εκτός και αν πρόκειται για τη φασαρία κάποιου κεντρικού δρόμου. Σε κάθε περίπτωση, καλό θα ήταν να δούμε απλά τί υπάρχει γύρω από το σπίτι, τί θα μπορούσε να μας κάνει τη ζωή είτε ευκολότερη, είτε …όχι.

 

Θέρμανση;

Εδώ, πέρα από την πρακτικότητα και την οικονομία, ειδικά όταν πρόκειται για ένα μικρό φοιτητικό σπίτι, εμπλέκονται πολλοί παράγοντες που καθορίζουν τις επιλογές μας. Ένας από τους πρώτους παράγοντες είναι η ίδια η πόλη και η γεωγραφική της θέση. Ένας δεύτερος παράγοντας είναι το κόστος του είδους της θέρμανσης, ειδικά στις περιοχές που δεν υπάρχει ακόμη διαθέσιμη εναλλακτική από το πετρέλαιο. Ένα μικρό σώμα μπορεί να ζεστάνει εύκολα και οικονομικά έναν μικρό χώρο, που σε κάθε άλλη περίπτωση θα ήταν μια μεγάλη σπατάλη να χρησιμοποιήσουμε απερίσκεπτα την κεντρική θέρμανση, η οποία θα μπορούσε να έχει εγκατασταθεί κάτω από άλλες ενεργειακές παραμέτρους.

Μονά Στρώματα
Καναπές Kobe Escudo White
[nitro_product style=”6″ hover_style=”flip-back” transition_effects=”slide-from-right” id=”28844″]

Επιπλωμένο ή όχι;

Υπάρχουν πολλές περιπτώσεις που ένα επιπλωμένο σπίτι μοιάζει να είναι πρακτικότερο από την αντίθετη επιλογή… Στην πραγματικότητα όμως αυτό δεν μας δίνει και πολλές επιλογές στο πώς μπορούμε να διαμορφώσουμε πρακτικότερα τον χώρο μας, ειδικότερα δε εάν πρόκειται και για έναν χώρο μικρότερης έκτασης. Επιπλέον, πώς θα μπορούσες να χαρείς έναν χώρο αν το μυαλό σου βρίσκεται συνεχώς στην υπερβολική προσοχή για τον φόβο της φθοράς.

Για όλα τα παραπάνω καλύτερα είναι να έχουμε τη δυνατότητα να διαμορφώσουμε εμείς τον χώρο μας, ακόμη κι αν αυτό μας πάρει αρκετό χρονικό διάστημα. Τί καλύτερο από το να δώσουμε στον χώρο τη δική μας αισθητική, τη δική μας ταυτότητα, και να τον ζήσουμε έτσι ακριβώς όπως εμείς θέλουμε, για τα χρόνια της φοιτητικής μας ζωής.

 

Όνειρα!

Πάντα θα υπάρχουν κάποιοι συμβιβασμοί που θα πρέπει να κάνουμε σχετικά με το φοιτητικό μας σπίτι. Είναι απολύτως λογικό. Θα πρέπει όμως να έχουμε πάντα στο μυαλό μας  πώς αυτό είναι ένα σπίτι που θα φιλοξενήσει μία από τις πιο ωραίες περιόδους της ζωής μας, και επιπλέον θα πρέπει να ανταποκρίνεται με τη λειτουργικότητα στη δική μας καθημερινότητα. Ας μην ξεχνάμε ότι αυτό που θα έχει πάντοτε σημασία στο τέλος, είναι τα δικά μας όνειρα.

Υ.Γ.: Καλή επιτυχία και πολλή ευτυχία σε αυτή τη νέα υπέροχη ζωή!

[nitro_product style=”6″ hover_style=”flip-back” transition_effects=”slide-from-right” id=”29442″]
[nitro_product style=”6″ hover_style=”flip-back” transition_effects=”slide-from-right” id=”30065″]
Καλοκαιρινές απειλές για το στρώμα μας Previous post
Τί χρειάζεται ένα φοιτητικό σπίτι; Next post

Αναζήτηση

Προϊόντα

Κατηγορίες προϊόντων

Social

Istikbal
Προϊόντα
Istikbal
Με την ποιότητα, την τεχνογνωσία και την υπογραφή Istikbal._
© 2024 · Istikbal Kimerland · All rights reserved · Design by Artware