▲ TOP

Δεν υπάρχουν προιόντα στο καλάθι.

Istikbal Blog Blog Blog Ένα υπνοδωμάτιο όλο Άνοιξη – Η Προετοιμασία

Ένα υπνοδωμάτιο όλο Άνοιξη – Η Προετοιμασία

Istikbal Blog
Ένα υπνοδωμάτιο όλο Άνοιξη – Η Προετοιμασία

Η Άνοιξη υπογραμμίζει με κάθε τρόπο την παρουσία της και αυτή είναι η στιγμή που όλα στη φύση αλλάζουν. Από τα χρώμα και τα σχήματα, μέχρι την αίσθηση και τα αρώματα, και αυτό που δεν μπορεί να μείνει ίδιο είναι ο πιο προσωπικός χώρος του σπιτιού μας. Το υπνοδωμάτιό μας. Ο ύπνος έχει εξαιρετική σημασία για την ποιότητα της καθημερινότητάς μας, και αυτό δεν μπορεί να μείνει ανεπηρέαστο από την αλλαγή εποχής.

Θα πρέπει με κάθε τρόπο να κάνουμε τη διαφορά και να δώσουμε στον ύπνο μας τη νέα του ανοιξιάτικη απόλαυση, δίνοντας έτσι το «σήμα» στον οργανισμό μας πως αυτή είναι η εποχή της αναζωογόνησης, της νέας αρχής, του νέου κύκλου δημιουργικότητας που θα πρέπει να μας βρει γεμάτους ενέργεια, για να αντιμετωπίσουμε κάθε πρόσκληση. Ας πάρουμε όμως τα πράγματα από την αρχή, ώστε να κάνουμε όσο πιο εύκολη γίνεται τη ζωή μας.

 

Η προετοιμασία

Το πρώτο βήμα είναι μισό η απόφαση και μισό το ξεκίνημα. Βέβαια, όσο δύσκολο είναι να το πάρουμε απόφαση, τόσο δύσκολο είναι να βάλουμε και όλα τα πράγματα σε μία συγκεκριμένη σειρά. Αυτό σημαίνει ότι θα πρέπει γρήγορα να βγάλουμε από τη μέση τα πιο δύσκολα κομμάτια της διαδικασίας, ώστε να είμαστε σίγουροι ότι δεν θα τα παρατήσουμε στη μέση. Και αυτά τα δύσκολα κομμάτια δεν είναι άλλα από τη βαριά διαδικασία να αποσυνδέσουμε τον χώρο από οτιδήποτε θυμίζει  τις βαριές μέρες και τη διάθεση του Χειμώνα. (Θα το πούμε εδώ, αλλά θα είναι σαν να μην το είπαμε: Πλησιάζει ο καιρός για την αλλαγή του περιεχόμενου της ντουλάπας από χειμερινά σε καλοκαιρινά ρούχα. Εντάξει, μπορείτε να κάνετε ότι δεν το διαβάσατε!) Έτσι μία βασική πρώτη κίνηση θα είναι να προχωρήσουμε στο μεγάλο ανοιξιάτικο ξεκαθάρισμα (με «ξε» ή και χωρίς).

Ξεκαθάρισμα χωρίς «ξε»

Το «ξεκαθάρισμα» αυτό περιλαμβάνει πολλά και διάφορα, και πρώτα από όλα τη σκόνη και ό,τι έχει παγιδευτεί μέσα στο σπίτι από ρίπους, λόγω του χειμώνα και του ανεπαρκούς αερισμού του χώρου (κι αυτό μπορείτε να κάνετε ότι δεν το διαβάσατε, αλλά όλοι μας θα πρέπει να το παραδεχτούμε ότι συμβαίνει). Και αυτό περιλαμβάνει όχι μόνο έπιπλα και επιφάνειες, αλλά και κλειστά μέρη, όπως ντουλάπες και συρτάρια. Ναι, είναι βασανιστικό, αλλά στο τέλος θα δείτε πόσο βάρος θα νοιώσετε να φεύγει από πάνω σας. Και αυτό είναι ακριβώς το βήμα που μπορεί να συνδυαστεί με το «ξεκαθάρισμα» του περιεχομένου και της διακόσμησης. Ως προς το τελευταίο, απομακρύνετε ό,τι δίνει την αίσθηση του χειμωνιάτικου βάρους, και ελαφρώστε τις επιφάνειες· ως προς το περιεχόμενο, αν δεν γίνεται να αλλάξουμε από τώρα το περιεχόμενο της ντουλάπας μας, καλό θα ήταν να κάνουμε μία καλή προεργασία και ένα όμορφο συμμάζεμα που θα μας διευκολύνει εξαιρετικά την κατάλληλη στιγμή.

Συρτάρια και κάθε είδους έπιπλα, κουτιά, κουτάκια, τα πάντα θα πρέπει να αναθεωρηθούν ως προς το περιεχόμενό τους. Θα πρέπει να δούμε τί μένει, τί φεύγει, τί μετακινείται. Και το διατυπώνουμε τόσο κοφτά και άκομψα, γιατί συνήθως αυτό είναι και το δικό μας χειρότερο. Έτσι, μόλις ολοκληρώσουμε το πρώτο ξεκαθάρισμα, σειρά έχει το δεύτερο μέρος του.

Κρεβατοκάμαρα Mavenna

Ξεκαθάρισμα με «ξε»

Αυτή είναι η στιγμή που θα πρέπει να πάρουμε απόφαση γενικότερα στο τί μένει και τί φεύγει. Θα πρέπει να σκεφτούμε ότι ρούχα που δεν έχουμε φορέσει εδώ και 2-3 χρόνια, για οποιονδήποτε λόγο, μάλλον είναι εξαιρετικά απίθανο να τα ξαναφορέσουμε. Κι ίσως αυτή είναι η κατάλληλη στιγμή να απομακρυνθούν, μαζί με οτιδήποτε παλιό που δεν θα έπρεπε να υπάρχει στις ντουλάπες και στα συρτάρια μας.

Από κοντά και ό,τι βρισκόταν τόσο καιρό στη διακόσμηση του χώρου. Ό,τι είναι ξεπερασμένο, ή κουβαλάει μνήμες που θα πρέπει να αφήσουμε στην άκρη, θα πρέπει να δει κι αυτό τον δρόμο της εξόδου, μέσα από το μεγάλο ξεκαθάρισμα. Δεν υπάρχει τίποτα πιο εκνευριστικό από έναν χώρο ό οποίος κουβαλάει αρνητικές μνήμες, ή οτιδήποτε δεν μας αφήνει να προχωρήσουμε παρακάτω.

 

Αυτή είναι η βασική προετοιμασία για να υποδεχτούμε την Άνοιξη όπως ακριβώς της πρέπει. Στην ουσία της όμως, μόλις ξεκινήσαμε.

Ένα υπνοδωμάτιο όλο Άνοιξη – Η Προετοιμασία Κρεβάτι Belissa
Διακόσμηση: “Λάθος αποφάσεις” ή “Κακές ιδέες”; Previous post
Ένα υπνοδωμάτιο όλο Άνοιξη – Η Υποδοχή Next post

Αναζήτηση

Προϊόντα

Κατηγορίες προϊόντων

Social

Istikbal
Προϊόντα
Istikbal
Με την ποιότητα, την τεχνογνωσία και την υπογραφή Istikbal._
© 2023 · Istikbal Kimerland · All rights reserved · Design by Artware