▲ TOP

Δεν υπάρχουν προιόντα στο καλάθι.

Istikbal Blog Blog Blog Σαλόνι και ιδανική διαρρύθμιση των επίπλων

Σαλόνι και ιδανική διαρρύθμιση των επίπλων

Istikbal Blog
Σαλόνι Molde | ISTIKBAL

Πόσες φορές δεν έχει τύχει να βρεθείτε σε ένα σαλόνι και, παρά το πόσο όμορφο μπορεί να δείχνει, εσάς κάτι να μην σας κολλάει; Κάτι στη λειτουργικότητα, κάτι στη διαρρύθμιση, ένα τραπεζάκι που χρειάζεται παράκαμψη κάθε φορά που σηκώνεστε, το φως που μπαίνει από λάθος πλευρά· μια λεπτομέρεια που δεν μπορείτε να ξεκολλήσετε τα μάτια σας και σας προβληματίζει… Και όλα αυτά είναι σχεδόν αδιάφορα αν συμβαίνουν στο σαλόνι κάποιου άλλου, όταν όμως είναι μέρος τις δικής σας καθημερινότητας, είναι ένας σημαντικός λόγος που επιβαρύνει τον χώρο στον οποίο περνάτε τις περισσότερες ώρες της μέρα, όταν βρίσκεστε στο σπίτι.
Δεν είναι κρυφό· ακόμη και οι μεγαλύτεροι διακοσμητές ομολογούν πως εύκολα μπορούν να πέσουν σε λάθη, είτε θυσιάζοντας τη λειτουργικότητα στον βωμό του μπάτζετ, είτε για οποιονδήποτε τρίτο λόγο. Υπάρχει όμως ένας ασφαλής πρώτος οδηγός που μπορεί να μας βοηθήσει να αποφύγουμε τέτοιου είδους λάθη.

Σπάστε τη μονοτονία

Ναι, είναι υπέροχο να ταιριάζουν όλα τα έπιπλα μεταξύ τους, σαν κομμάτια ενός παζλ. Όμως, αυτό μπορεί εύκολα να καταντήσει μονότονο. Ο καθένας μπορεί να επιλέξει ένα σεταρισμένο σύνολο επίπλων, να τα τοποθετήσει ακόμη και όπως βλέπει την εμπορική τους πρόταση, όμως πού βρίσκεται το προσωπικό σας στίγμα; Θα πρέπει πάντα να θυμάστε ότι μιλάμε για τον δικό σας προσωπικό χώρο.

Σαλόνι με προσωπικότητα

Όχι· ένα τραπεζάκι το οποίο κουβαλάει πάνω του χρόνο και μνήμες δεν είναι αναγκαστικά παράταιρο στο καινούργιο σας σαλόνι. Δοκιμάστε να διαμορφώσετε τον χώρο με βάση τη διαφορετική χρηστικότητα της κάθε γωνίας του και αφιερώστε λίγα από τα τετραγωνικά του σε ό,τι πραγματικά αγαπάτε. Μην ξεχάσετε όμως να το συνδέσετε με τον υπόλοιπο χώρο. Είτε πατώντας στη χρωματική κλίμακα, είτε ακολουθώντας τη διακοσμητική τάση που θα επιλέξετε, έχετε πάντα τρόπους να συντονίσετε κάθε εικαστική άποψη.

Δεν είναι εκκεντρικό αν σας εκφράζει

Μην ξεχνάτε το ποιος θα περνά το μεγαλύτερο μέρος της μέρας του σε αυτόν τον χώρο. Εσείς είστε αυτός που θα διαμορφώσει την τελική εικόνα σύμφωνα με τις προσωπικές επιθυμίες και το γούστο σας. Ναι, ένας μπλε τοίχος με μια κίτρινη σύνθεση, ως άποψη διακόσμησης, δεν είναι εύκολο να φανεί ταιριαστό σε κάθε σαλόνι. Μήπως όμως τελικά ταιριάζει στο δικό σας; Δεν έχετε παρά να το υποστηρίξετε με τον σωστό τρόπο.

Κέντρο ο άνθρωπος

Υπάρχει μία λανθασμένη αντίληψη πως το καθιστικό αποτελεί οπτική προέκταση της τηλεόρασης. Εδώ θα πρέπει να σκεφτούμε καλά με τί ή ποιόν θέλουμε να περνάμε τις ώρες μας. Το να στρέφονται όλα τα έπιπλα προς την τηλεόραση, ναι μεν μπορεί να σας δώσει στιγμές απόλαυσης θεάματος, αλλά θυσιάζετε την προσωπική ανθρώπινη επαφή. Δημιουργήστε διαφορετικά επίπεδα και στρέψτε το έναν καναπέ απέναντι ή δίπλα στον άλλο. Βάλτε στο κέντρο του σαλονιού σαν τον ποιοτικό χρόνο με την οικογένεια και τους φίλους.

Μην είστε με την πλάτη στον τοίχο

Είναι καιρός να ξεκολλήσουμε τα έπιπλα από τον τοίχο, και να δώσουμε ζωή στο βάθος του χώρου. Ένα από τα πιο απλά τρικ είναι να χρησιμοποιήσετε το χαλί ή το τραπεζάκι του σαλονιού και να τραβήξτε νοητές γραμμές σε διάφορα επίπεδα. Έτσι θα μπορέσετε να δημιουργήσετε έναν χώρο με δυναμική τόσο στη διακόσμηση, όσο και στη διαρρύθμιση των επίπλων του καθιστικού. Προσέξτε όμως το χαλί να έχει τις σωστές διαστάσεις. Τραβώντας νοητές γραμμές στο σαλόνι σας με βάση ένα μικρότερο από το κανονικό χαλί, τότε ο χώρος θα μοιάζει πνιγμένος από τα έπιπλα, και σίγουρα θα δημιουργείται πρόβλημα στη λειτουργικότητα. Πριν όμως ξεκινήσετε, σκεφτείτε και τον παράγοντα φως. Από πού μπαίνει το φως, σε πιο σημείο βρίσκεται ο φωτισμός του σαλονιού. Δώστε τη σωστή ροή και εκμεταλλευτείτε σωστά τα φωτεινά σημεία.

Το μέγεθος μετράει

Μια σύνθεση από μεγάλους καναπέδες και μικρό τραπεζάκι, ή μικρές πολυθρόνες, δύσκολα θα καθίσει καλά στο μάτι. Τα μεγάλα έπιπλα μοιάζουν αταίριαστα με τα μικρά και σίγουρα τα επισκιάζουν. Το ίδιο συμβαίνει και με τη διακόσμηση. Καλό θα ήταν να αποφύγουμε την τοποθέτηση του μεγάλο καναπέ μπροστά από το μικρό κάδρο, ή δίπλα στο μικρό σκαμπό ή το τραπεζάκι. Το ανθρώπινο μάτι προσέχει τη λεπτομέρεια μόνο όταν έχει επεξεργαστεί τα μεγαλύτερα αντικείμενα, έτσι οι προσπάθειες για μια εικαστική διακόσμηση μάλλον θα κατέληγαν άκαρπες.

Για την τέλεια λειτουργικότητα του σαλονιού, και την άρτια διακόσμησή του, δεν είναι κακό να πάρετε τη γνώμη ενός ειδικού. Σκεφτείτε ότι είναι η καρδιά του σπιτιού σας· ένας χώρος, ο οποίος αποτελεί σημείο αναφοράς, αλλά και φιλοξενίας όλων των ξεχωριστών και χαρούμενων στιγμών. Επιλέξτε έτοιμες συνθέσεις καθιστικού, ακολουθήστε τη γραμμή που ταιριάζει καλύτερα στη δική σας φιλοσοφία και έπειτα προσθέστε τις λεπτομέρειες που θα μπορούσαν να κερδίσουν ένα κλεφτό χαμόγελό σας μέσα στη μέρα. Να θυμάστε πάντα πως μέσα από το σαλόνι θα περάσει κάθε οικιακή στιγμή της μέρας σας.

Υπνοδωμάτιο ονείρων Previous post
Διακόσμηση: Συνδυασμός ύφους και στυλ, ή μονοθεματική προσέγγιση; Next post

Αναζήτηση

Προϊόντα

Κατηγορίες προϊόντων

Social

Istikbal
Προϊόντα
Istikbal
Με την ποιότητα, την τεχνογνωσία και την υπογραφή Istikbal._
© 2023 · Istikbal Kimerland · All rights reserved · Design by Artware