▲ TOP

Δεν υπάρχουν προιόντα στο καλάθι.

Istikbal Blog Blog Blog Πόσα έπιπλα χωράει το κάθε δωμάτιο;

Πόσα έπιπλα χωράει το κάθε δωμάτιο;

Istikbal Blog
Τραπεζαρία Gusto

Πολλές φορές όταν διαμορφώνουμε έναν χώρο, όταν θέλουμε να προσθέσουμε τα έπιπλα, έχουμε πάντα στο μυαλό μας τον προβληματισμό για το πόσα και ποιά έπιπλα θα πρέπει να επιλέξουμε. Μπορεί ο χώρος μας να υποστηρίξει ένα μεγάλο πλήθος επίπλων, ή η υπερβολή θα κάνει ζημιά στη λειτουργικότητά του; Γενικότερα οι ερωτήσεις που γυρίζουν στο μυαλό μας έχουν να κάνουν κυρίως με την επιλογή και την τοποθέτηση όλων εκείνων των συστατικών που καθιστούν τον κάθε χώρο ένα λειτουργικό δωμάτιο με ξεχωριστή ταυτότητα.

Υπάρχει όμως ένα βασικό θέμα: Πώς μπορεί να βρεθεί εκείνη η χρυσή τομή που θα μας επιτρέψει να έχουμε έναν χώρο ιδανικά γεμάτο; Η μόνη τεχνική που μπορεί να ανταποκριθεί ολοκληρωμένα σε αυτό το ζήτημα είναι εκείνη που μας καθοδηγεί σχετικά με τα απαραίτητα έπιπλα που θα πρέπει να υπάρχουν σε κάθε δωμάτιο. Ας δούμε όμως τους συνδυασμούς.

Σαλόνι: Ζεστασιά και ξεκούραση

Ας ξεκινήσουμε από το τελευταίο χαρακτηριστικό, την ξεκούραση. Προφανώς ένας αναπαυτικός καναπές καλύπτει την πρακτικότητα του όρου. Στην ουσία της όμως η ξεκούραση εξαρτάται από πολλά περισσότερα δεδομένα. Ένας χώρος παραφορτωμένος με πολλά και διάφορα μικροαντικείμενα, με ένταση και αντιθέσεις στα χρώματα, με πνιγερή διαρρύθμιση, σίγουρα δεν επιτρέπει την ξεκούραση, καθώς το μάτι βρίσκεται πάντα σε εγρήγορση διερευνώντας τις λεπτομέρειες. Δεν έχει σημασία κατά πόσο έχουμε συνηθίσει έναν τέτοιον χώρο. Η επιρροή του είναι μόνιμη, και από ένα σημείο και μετά γίνεται τελείως υποσυνείδητη.

Υπάρχει λύση. Κοιτάξτε το τι περιλαμβάνουν οι βασικές συνθέσεις σαλονιών: Έναν μεγάλο κι έναν μικρότερο καναπέ ή/και μία μπερζέρα, μαζί ίσως και με ένα χαμηλό τραπεζάκι. Αυτή είναι η βασική δομή που θα πρέπει κάποιος να ακολουθήσει. Μία δομή, η οποία προσαρμόζεται πολύ εύκολα σε όλα τα πιθανά μεγέθη σαλονιού με προσθήκες ή αφαιρέσεις. Ένα έπιπλο τηλεόρασης, ένα δεύτερο μικρότερο τραπεζάκι, μία βιβλιοθήκη σαλονιού, ένα σύνθετο… Από εκεί και πέρα, αν πρόκειται για σαλόνι με ενιαία τραπεζαρία, μπορούμε να ερευνήσουμε συνδυαστικά και στα σετ τραπεζαρίας.

Σαλόνι Massimo

Τραπεζαρία: Το μέγεθος μετράει

Είτε πρόκειται για ενιαίο χώρο με το σαλόνι, είτε για αυτόνομο δωμάτιο, τα πράγματα είναι εξαιρετικά απλά. Το κυρίαρχο τραπέζι βρίσκεται κυριολεκτικά και μεταφορικά στο κέντρου του χώρου και έχει μία και μόνη απαίτηση: Να υπάρχει πρόσβαση από κάθε πλευρά και προς κάθε καρέκλα. Έτσι, αφού διασφαλίσουμε αυτό, μπορούμε να συμπληρώσουμε τις προσθήκες μας με κάποιον μπουφέ, κάποιο σύνθετο – βιτρίνα, ή κάποιο μπαρ -από τα μικρά φορητά, μέχρι ολόκληρες μπάρες, η επιλογή δική σας, ή μάλλον, η επιλογή ανήκει στον ίδιο τον χώρο σας.

Κουζίνα: Κάτι προφανές, σίγουρα;

Ένα ακόμη μέρος όπου οι …τετράποδοι επιπλένιοι φίλοι μας -τα τραπέζια- έχουν τον πρώτο λόγο είναι και οι κουζίνες. Κι ενώ ο κυρίως χώρος είναι κατειλημμένος από τον πάγκο, τον νεροχύτη και τις συσκευές, το τραπέζι με τις καρέκλες του είναι το σημείο αναφοράς. Εκεί άλλωστε θα καταλήξουν όλα, αφού πρώτα περάσουν από τις συσκευές. Και εδώ το σημαντικότερο κομμάτι της όλης υπόθεσης είναι ο χώρος, δεν είναι όλα όμως τόσο αυστηρά όσο είναι στην τραπεζαρία. Η πρόσβαση σε όλες της πλευρές του τραπεζιού δεν χρειάζεται να είναι συνεχής. Σκεφτείτε όμως ότι αν το τραπέζι ακουμπά στον τοίχο, η κάθε κίνησή του θα μπορούσε να αφήσει σημάδι.

Πόσα έπιπλα χωράει το κάθε δωμάτιο;
Πόσα έπιπλα χωράει το κάθε δωμάτιο;

Γραφείο: Ένα δωμάτιο χίλιες χρήσεις

Και το σημάδι που κουβαλάει αυτός ο χώρος είναι η πολυχρηστικότητά του. Όλα ξεκινούν από ένα γραφείο και μία καρέκλα και συνεχίζουν ακάθεκτα σε μία βιβλιοθήκη, σε έναν καναπέ που γίνεται κρεβάτι, σε ένα τραπεζάκι… Γιατί ξαφνικά το γραφείο μετατρέπεται σε ξενώνας, κι από ξενώνας μετατρέπεται σε γραφείο, κι από γραφείο σε δωμάτιο αναμονής των ρούχων για σιδέρωμα… Όχι, μην το κάνετε αυτό. Σταματήστε μέχρι την επιλογή “ξενώνας”. Υπό κανονικές συνθήκες ίσως είναι το πιο φορτωμένο με έπιπλα δωμάτιο, γι’ αυτό είστε πραγματικά ελεύθεροι να κάνετε σχεδόν ό,τι θέλετε και χωράει.

Κρεβατοκάμαρες: Ο προσωπικός σας χώρος

Το έχουμε αναλύσει πολλές φορές αυτό. Είναι απλό: Το κρεβάτι είναι κυρίαρχο και ελεύθερο, τόσο ελεύθερο που, αν είχε ζωντάνια και βούληση, θα μπορούσε να τριγυρίζει ελεύθερα στον χώρο ανεμπόδιστο. Μετρήστε αποστάσεις, αλλά πάρτε τα μέτρα σας, κυριολεκτικά: Τουλάχιστον ένα μέτρο απόσταση από το κρεβάτι για όλα, εκτός από τα κομοδίνα, ίσως το πολύ και εκτός από το σκαμπό που βρίσκεται προαιρετικά στην κάτω πλευρά του κρεβατιού, από εκεί και πέρα συμπληρώστε ελεύθερα όλο το σύνολο: συρταριέρες, ντουλάπες και τουαλέτες με καθρέφτη βρίσκονται με σειρά προτεραιότητας στον χώρο. Όμως προσοχή, ο καθρέφτης έχει πάντα τη δική του θέση και συνήθως αυτή η θέση δεν βρίσκεται απέναντί του κρεβατιού.

Πόσα έπιπλα χωράει το κάθε δωμάτιο;

Αυτές είναι οι κύριες γραμμές για τη διαμόρφωση κάθε δωματίου. Κι αν και μοιάζει με οδηγός για αρχάριους, η πρακτικότητα της λίστας σε αναλογία με το μέγεθος του χώρου είναι η πρώτη κίνηση που θα πρέπει κάποιος να κάνει, ασχέτως της εμπειρίας του. Και αυτή είναι ουσιαστικά η μόνη κίνηση που μας επιτρέπει να διαμορφώσουμε ένα λειτουργικό δωμάτιο. Υπολογίζουμε όχι μόνο την έκταση που καταλαμβάνει ένα έπιπλο από μόνο του, αλλά και την έκταση που θα μπορούσε να καταλάβει σε χρήση. Δηλαδή, το πόσο χώρο χρειάζεται ένα τραπέζι όταν είναι σε πλήρη χρήση μαζί με τις καρέκλες, μέχρι πού φτάνει ένας καναπές που γίνεται κρεβάτι, μέχρι που θα κυλήσει η καρέκλα όταν κάποιος χρησιμοποιεί το γραφείο, και πάει λέγοντας. Αυτή είναι η μόνη χρυσή τομή για την πληρότητα και τη λειτουργικότητα ενός χώρου. Η άλλη παράμετρος που έχει εξίσου κορυφαία σημασία είναι η προσωπική σας αισθητική, αλλά αυτό είναι ένα θέμα που θα καλύψουμε εκτενώς σε μία επόμενη επικοινωνία μας.

Η απόλυτη κάλυψη και προστασία του στρώματος Previous post
Καναπές και απόλαυση, γωνία Next post

Αναζήτηση

Προϊόντα

Κατηγορίες προϊόντων

Social

Istikbal
Προϊόντα
Istikbal
Με την ποιότητα, την τεχνογνωσία και την υπογραφή Istikbal._
© 2024 · Istikbal Kimerland · All rights reserved · Design by Artware