▲ TOP

Δεν υπάρχουν προιόντα στο καλάθι.

Istikbal Blog Blog Blog Δημιουργήστε το τέλειο γραφείο στο σπίτι σας

Δημιουργήστε το τέλειο γραφείο στο σπίτι σας

Istikbal Blog
Δημιουργήστε το τέλειο γραφείο στο σπίτι σας

Δεν είναι αποκλειστικό προνόμιο του παιδικού δωματίου να διαθέτει το δικό του γραφείο. Είναι ίσως μια πρακτική ανάγκη, η οποία, σε κάθε περίπτωση, θα κάνει την καθημερινότητά σας ακόμη πιο εύκολη, προσφέροντας την οργάνωση και τη συγκέντρωση που έχετε ανάγκη για να τα καταφέρετε. Δεν είναι τυχαίο ότι όλα ξεκινούν και στηρίζονται από μία οριζόντια επιφάνεια, η οποία μπορεί να δώσει οργανωμένα έναν πρακτικό χώρο για κάθε μας δημιουργία, ή εργασία. Κι αν συντρέχουν οι προϋποθέσεις του δωματίου με “κρίση ταυτότητας”, τότε μάλλον είναι η ευκαιρία να του δώσουμε και τον δικό του αποκλειστικό χώρο, προσθέτοντας επιπλέον λειτουργικότητα και αποτελεσματικότητα στην καθημερινότητά μας. Ας ξεκινήσουμε λοιπόν!

 

Το μέγεθος του θέματος

Θέλουμε το γραφείο να κυριαρχεί στον χώρο, αλλά να είναι ταυτόχρονα και λειτουργικό. Αυτό σημαίνει ότι πριν επιλέξουμε τις διαστάσεις του, θα πρέπει να εντοπίσουμε τη θέση του. Σημαντικό: Θυμηθείτε να έχετε φυσική πηγή φωτός από την αντίθετη πλευρά του χεριού του οποίου χρησιμοποιείτε να γράφεται, κυρίως αν οι δουλειές δεν είναι προϋποθέτουν αποκλειστικά τη χρήση πληκτρολογίου. Επιπρόσθετα, τεχνητές πηγές φωτός είναι απολύτως απαραίτητες, αλλά σε καμμία περίπτωση δεν θεωρούνται λειτουργικές αν βρίσκονται πίσω από την πλάτη μας.

Σε αντίθεση με τα επαγγελματικά γραφεία και την ύπαρξη – εξυπηρέτηση πελάτη, εδώ δεν χρειάζεται να είστε με την πλάτη σας στον τοίχο. Το έπιπλο του γραφείου θα πρέπει να είναι αποκλειστικά αφιερωμένο στον χρήστη του και να μην εμποδίζεται από οτιδήποτε άλλο. Κεντρική θέση λοιπόν, ίσως και κολλημένο στον ιδανικό ως προς το φως τοίχο.

 

Η ζωντάνια των χρωμάτων

Δεν θα μιλήσουμε για τις υποσυνείδητες λειτουργίες των χρωμάτων. Τα πράγματα εδώ είναι πιο απλά. Αν το ίδιο το γραφείο δεν κοιτάζει σε παράθυρο (το οποίο μπορούμε να ελέγχουμε κάθε στιγμή για τις συνθήκες φωτεινότητας), τότε έχουμε τη δυνατότητα να δημιουργήσουμε με χρώμα! Επιλέξτε το αγαπημένο σας χρώμα και δώστε …στον τοίχο να καταλάβει ότι ο χώρος αυτός ανήκει αποκλειστικά και μόνο στο έπιπλο του γραφείου. Επεκτείνετέ το στην κάθετη επιφάνεια και καθορίστε έτσι ένα πλαίσιο το οποίο θα δίνει την αγαπημένη σας αίσθηση, αλλά ταυτόχρονα θα σας τραβάει και θα σας εμπνέει.

Από το σημείο αυτό και πέρα είστε ελεύθεροι να παίξετε με όποιο μοτίβο και όποια συμπληρωματικά χρώματα θέλετε, για όλον τον υπόλοιπο χώρο. Αν όμως θέλετε να παίξετε με μεγαλύτερη ασφάλεια ως προς το αποτέλεσμα, τότε καλό θα ήταν να δείτε και τα διαθέσιμα μοτίβα σε ταπετσαρίες. Πώς όμως μπορούμε να κάνουμε ακόμη πιο εύκολη την επιλογή;

 

Ξεκλειδώνουμε επιλογές

Το δεύτερο σημαντικότερο κλειδί για να κάνουμε τη σωστή επιλογή στη διαμόρφωση του χώρου του γραφείου μας είναι να προκαθορίσουμε το στυλ που μας ταιριάζει καλύτερα. Εκεί μπορούν πολύ πιο εύκολα να δέσουν τα χρώματα, τα μοτίβα και τα δευτερεύοντα έπιπλα του χώρου. Μη φοβηθείτε να αποκοπείτε από το γενικότερο στυλ και ύφος του σπιτιού, ή ακόμη και του χώρου στον οποίο θα βρίσκεται το γραφείο. Έτσι κι αλλιώς, αυτό που ζητάμε είναι η απομόνωση από τις υπόλοιπες σκέψεις που εγκλωβίζονται σε όλα τα υπόλοιπα σημεία του σπιτιού.

Η διαφοροποίηση του στυλ μάς επιτρέπει να απαλλαγούμε και από την αρχική μας υπόθεση (ότι έχουμε ένα ολόκληρο δωμάτιο αφιερωμένο στο γραφείο) και να μιλήσουμε λίγο γενικότερα, για δεδομένα που ισχύουν σε κάθε περίπτωση.

 

Αυτοσχεδιάστε με την προοπτική

Η προοπτική παίζει σημαντικό ρόλο και είναι εξαιρετικά χρήσιμη ειδικά στην περίπτωση που δεν έχουμε την άνεση ενός μεγάλου χώρου. Ιδανικά για αυτό το “παιχνίδι” με την προοπτική είναι τα πιθανά ράφια που θα μπορούσαν να τοποθετηθούν πάνω στον τοίχο, ή ακόμη και η ίδια η καρέκλα που θα επιλέξουμε, το φωτιστικό, και οποιοδήποτε άλλο αντικείμενο.

Minimal στο maximum

Όσο μικρότερες είναι οι δυνατότητες του χώρου, τόσο πιο έντονα μπορούμε να κινηθούμε. Εδώ ξεκλειδώνονται οι αντιθέσεις σε ακόμη και πιο ακραία εκδοχή. Παίξτε με το μαύρο, το κόκκινο και το χρυσό. Είναι ό,τι καλύτερο μπορεί να δημιουργηθεί χρωματικά και να ανανεώσει την οπτική τοποθέτηση του γραφείου. Καλό θα ήταν σε αυτές τις περιπτώσεις να αποφύγουμε το λευκό χρώμα του επίπλου, ειδικά αν η κύρια ενασχόλησή μας έχει να κάνει αποκλειστικά με έντυπο υλικό, τόσο για λόγους αισθητικής, όσο και για λόγους πρακτικότητας. Το λευκό είναι ένα χρώμα που μπορεί να “συρρικνώσει” οπτικά το γραφείο, αλλά και να λερώσει ή φθαρεί πολύ εύκολα.

 

Σας αρέσει υπερβολικά το δάπεδό σας;

Σε αυτή την περίπτωση έχετε μία εξαιρετική ευκαιρία: Μπορείτε να συνεχίσετε με το ίδιο χρώμα και στο έπιπλο του γραφείου σας. Με τον τρόπο αυτό μπορείτε να “εξαφανίσετε” την κάθετη επιφάνεια και να δώσετε έμφαση τόσο στην οριζόντια, όσο και στην ευρύτερη διακόσμηση, αν εκεί κινηθείτε με αντίθεση, ή ακόμη καλύτερα με άμεσα συμπληρωματικά χρώματα.

Με κάθε τρόπο, στόχος μας θα πρέπει να είναι να δημιουργήσουμε -ακόμη και από μηδενική βάση- έναν χώρο, ή έστω ένα σημείο, στα δικά μας μέτρα, έτσι ώστε να μπορούμε να καταφεύγουμε εκεί, για κάθε μας ανάγκη συγκέντρωσης και δημιουργικότητας, χαλάρωσης και ξεγνοιασιάς. Η μόνη αίσθηση που θα πρέπει να αποκομίζουμε από τον χώρο είναι ότι μπορεί να μας στηρίξει απόλυτα, σε κάθε μας ανάγκη -αισθητική ή λειτουργική.

Σαλόνι, ένας απέραντος παιδότοπος Previous post
5+1 τρόποι για ένα πραγματικά ευχάριστο ξύπνημα! Next post

Αναζήτηση

Προϊόντα

Κατηγορίες προϊόντων

Social

Istikbal
Προϊόντα
Istikbal
Με την ποιότητα, την τεχνογνωσία και την υπογραφή Istikbal._
© 2024 · Istikbal Kimerland · All rights reserved · Design by Artware