▲ TOP

Δεν υπάρχουν προιόντα στο καλάθι.

Istikbal Blog Blog Blog Καλοκαίρι και αισθητική

Καλοκαίρι και αισθητική

Istikbal Blog
Μπερζέρα Melton | ISTIKBAL

Η μετάβαση από την Άνοιξη στο Καλοκαίρι είναι πάντα η πιο ύπουλη διαδικασία, γιατί, ξεκάθαρα, δεν υπάρχει κάποιο χρονικό όριο που να μας λέει το «τώρα». Ο πρώτος καύσωνας είναι πάντα «αργά», και από την άλλη, αν ξεκινήσουμε και πολύ νωρίς, κάτι βραδινές ψύχρες μάς βγάζουν πολύ εύκολα από το σημείο της άνεσής μας. Σκεφτόμαστε όμως πάντα πρακτικά: Η μετάβαση γίνεται σταδιακά, το ίδιο σταδιακά και η μετατροπή του σπιτιού μας.

Και δεν μιλάμε για τα βασικά: Συνήθως τα χαλιά που φεύγουν, τα βαριά ρούχα που αλλάζουν θέση με τα πιο ελαφριά και καλοκαιρινά, τα παπλώματα που πηγαίνουν τη δική τους βόλτα στα ψηλά της ντουλάπας ή στον αποθηκευτικό χώρο του κρεβατιού… Γνώριμη διαδικασία, γνωστά μέρη, οικείοι πρωταγωνιστές. Αυτό που μας απασχολεί κυρίως είναι τί μπορούμε να κάνουμε για να μη μοιάζει το σπίτι άδειο, αφού σταδιακά έχουμε απομακρύνει (όπως πρέπει να κάνουμε) όλον τον βαρύ διάκοσμο της κρύας περιόδου.

Ακόμη και αφαιρώντας ένα χαλί, ο χώρος μοιάζει να είναι άδειος, πόσω μάλλον αν μαζί αφαιρέσουμε και χοντρά υφάσματα από καναπέδες, ή γενικότερα οτιδήποτε θα μπορούσε να προσθέσει ακόμη και αισθητική λίγη παραπάνω «θερμοκρασία» στον χώρο. Αυτό το κενό, θα πρέπει να συμπληρωθεί διακριτικά -τονίζουμε το τελευταίο- και πάντα σε μια πιο ανάλαφρη εκδοχή.

Λουλούδια. Είναι η πρώτη και βασικότερη λύση. Και ας ξεκαθαρίσουμε από την αρχή πως σε αυτή την κατηγορία δεν συμπεριλαμβάνονται τα πλαστικά. Είναι μία βασική προϋπόθεση πως σε ό,τι αναφερόμαστε δεν περιλαμβάνονται οι πλαστικές απομιμήσεις. Ένα από τα βασικότερα προβλήματα στην πλαστική εκδοχή, δεν είναι ούτε η αισθητική, ούτε το υλικό· είναι η σκόνη που συσσωρεύεται στην πλαστική επιφάνεια και με την πρώτη ευκαιρία διασκορπίζεται στον χώρο. Από εκεί και έπειτα, το παζλ συμπληρώνεται με την αισθητική και την ίδια την ουσία ύπαρξης του πλαστικού υποκατάστατου, ή μάλλον με την απουσία τους.

Τα αληθινά λουλούδια είναι η ομορφότερη λύση. Υπάρχουν άνθρωποι -να σηκώσω κάπου εδώ το χέρι για να φανώ- που δεν αντέχουμε στην ιδέα ενός κομμένου λουλουδιού σε ένα βάζω που μετράει ανάποδα τον χρόνο μέχρι να μαραθεί. Αλλά έτσι κι αλλιώς ένα λουλούδι δεν ζει για πάντα. Έχει μια προκαθορισμένη σύντομη ζωή. Προτιμήστε κομψά γλαστράκια, τοποθετημένα μέσα σε όμορφες «κρυψώνες», από κάθε είδους υλικό. Μπορείτε να χρησιμοποιήσετε μέταλλο, πηλό, πορσελάνη, γυαλί, οτιδήποτε δένει αρμονικά με τη διακόσμηση και τον χαρακτήρα του χώρου, ώστε να κρύψετε μία γλάστρα, γλαστρούλα, ή ένα μικρό γλαστράκι που η λειτουργικότητά τους ξέχασε να πάρει μαζί της και την αισθητική.

Καναπές Valens Beril Gray/Antracite

Δεν χρειάζεται να μιλήσουμε για την πρακτική ευεργετική παρουσία – λειτουργία των λουλουδιών στον χώρο. Το φυσικότερο φιλτράρισμα του αέρα δεν μπορεί να αντικατασταθεί με τίποτα τεχνητό. Από την άλλη, και η φυσική αισθητική των λουλουδιών δεν θα μπορούσε να αντικατασταθεί ακόμη και με την πιστότερη αναπαραγωγή τους με τεχνητό υλικό. Έτσι, το καλύτερο είναι να τοποθετήσετε λουλούδια σε στρατηγικά σημεία του χώρου σας. Και δεν μιλάμε αποκλειστικά και μόνο για το μπαλκόνι. Οι εσωτερικοί χώροι παραμένουν ιδανικοί για αρκετά είδη φυτών και λουλουδιών. Θα πρέπει όμως να προσέξουμε κάποια βασικά χαρακτηριστικά.

Τα χαρακτηριστικά αυτά κυριαρχούνται από τις ίδιες τις απαιτήσεις κάθε φυτού. Φως, υγρασία – πότισμα, ιδανικές συνθήκες. Υπολογίζοντας αυτές τις παραμέτρους, τότε γνωρίζουμε τα αντίστοιχα σημεία που μπορούμε να τοποθετήσουμε το κάθε τι. Το μόνο που θα πρέπει να έχουμε στο μυαλό μας είναι ότι το φως του ήλιου δεν έρχεται από το ίδιο σημείο καθ’ όλη τη διάρκεια του έτους. Έπειτα, επιλέγουμε χρώμα, μέγεθος, στυλ, κάθε χώρος έχει το δικό του περιθώριο και τις δικές του προδιαγραφές…

Τραπεζαρία Lofty | Istikbal

Υπάρχει όμως μόνο ένας αστερίσκος με δύο όψεις. Η πρώτη όψη έχει να κάνει με το ιστορικό αλλεργιών όσων μοιράζονται μαζί μας τον χώρο. Πάντα υπάρχουν επιλογές και εναλλακτικές. Η δεύτερη έχει να κάνει αποκλειστικά με τον χώρο της κρεβατοκάμαρας. Υπάρχουν πολλές απόψεις για το αν η νυχτερινή αναπνοή των φυτών επηρεάζει πραγματικά τον χώρο, σε κάθε περίπτωση, το ποσοστό εκπνοής διοξειδίου του άνθρακα των φυτών είναι πολύ μικρό, τυπικά και μόνο είναι δύσκολο να δημιουργήσουμε το ιδανικό περιβάλλον σε μία κρεβατοκάμαρα, γι’ αυτό καλό είναι να την αφήσουμε απ’ έξω.

Κι όπου δεν μπορούμε να προσθέσουμε λουλούδια; Όπου δεν μπορούμε να προσθέσουμε λουλούδια, πάντα υπάρχει η επιλογή του φλωράλ. Ένα φλωράλ, που έχει πάντα τις καλές του εκδοχές και πάντα θα προσαρμόζεται στις απαιτήσεις της σύγχρονης τάσης της αισθητικής.

Όταν ο χώρος σού κόβει το χαμόγελο Previous post
Η αιώνια μάχη με τη σκόνη Next post

Αναζήτηση

Προϊόντα

Κατηγορίες προϊόντων

Social

Istikbal
Προϊόντα
Istikbal
Με την ποιότητα, την τεχνογνωσία και την υπογραφή Istikbal._
© 2023 · Istikbal Kimerland · All rights reserved · Design by Artware