▲ TOP

Δεν υπάρχουν προιόντα στο καλάθι.

Istikbal Blog Blog Blog Καλώδια, καλώδια παντού!

Καλώδια, καλώδια παντού!

Istikbal Blog
Καλώδια, καλώδια παντού!

Πόσες φορές αυτό που τραβάει το μάτι, κυρίως σε χώρους όπως το σαλόνι ή το γραφείο του σπιτιού, είναι τα καλώδια που απλώνονται διάσπαρτα. Και τα καλώδια είναι ένα συστατικό το οποίο δεν μπορούμε να το παρακάμψουμε ή να το εξαιρέσουμε από τον χώρο. Μπορούμε όμως σίγουρα να τα απομακρύνουμε από τη θέση του αθέμιτου πρωταγωνιστή και σίγουρα από τον ρόλο του εμποδίου.

Στην πραγματικότητα, αυτό που θα πρέπει να πάρουμε σοβαρά υπ’ όψη μας είναι ότι η έκταση των καλωδίων μπορεί να αλλάξει θέση, μέγεθος και κατεύθυνση και κάθε κάθετη επιφάνεια είναι στρατηγικός σύμμαχός μας στον αγώνα μας αυτόν. Υπάρχουν όμως πολλοί τρόποι για να κερδίσουμε αυτή τη μάχη. 4 όμως είναι οι βασικοί:

1. Κρύψτε τα

Υπάρχουν στο εμπόριο διάφορα κουτιά τα οποία έχουν ως λόγο ύπαρξής τους τη δυνατότητα να κρύψετε μέσα σε αυτά τα πολύπριζα που χρησιμοποιείτε, ώστε να μη βρίσκονται σε κοινή θέα. Στην πραγματικότητα, αυτό θέλει προσοχή, καθώς οι θερμοκρασίες που μπορούν να αναπτυχθούν σε περίπτωση υψηλής κατανάλωσης μπορεί να προκαλέσει τήξη των πλαστικών μερών και ως επέκταση πιθανό βραχυκύκλωμα, με τις όποιες συνέπιες.

Για τον λόγο αυτόν μπορείτε να αποφύγετε το «στρίμωγμα» των καλωδίων σε ένα μικρό κλειστό μέρος και, αντ’ αυτού, να στερεώσετε το πολύπριζο στο κάτω μέρος της οριζόντιας επιφάνειας, για παράδειγμα του γραφείου, και να «διοχετεύσετε τα καλώδια προς την κατεύθυνση που το καθένα θα πρέπει να ακολουθήσει. Έτσι τα καλώδια θα είναι ελάχιστα εμφανή, και σίγουρα μόνο στο σημείο οπού υπάρχει πραγματική ανάγκη.

 

2. Ντύστε τα

Υπάρχουν ειδικά και πιστοποιημένα καλύμματα -τα λεγόμενα «μανίκια»- στην αγορά, τα οποία χρησιμοποιούνται για να καλύψουν τα καλώδια κατά ένα μεγάλο μέρος της έκτασής τους. Η αισθητική είναι εκείνη που μπορεί να μείνει σχεδόν αλώβητη από το πλήθος των εναλλακτικών επιλογών που υπάρχουν στη συγκεκριμένη κατηγορία. Χρώμα, σχέδιο, ολόκληρες συνθέσεις από διαφορετικές υφές, μπορούν να δώσουν τη λύση για μια καλαίσθητη κάλυψη. Και πάλι όμως, θα πρέπει να προσέξουμε στην επιλογή μας το πιστοποιημένο υλικό.

[nitro_product style=”6″ hover_style=”flip-back” transition_effects=”slide-from-right” id=”32243″]
[nitro_product style=”6″ hover_style=”flip-back” transition_effects=”slide-from-right” id=”28172″]

3. Εκμεταλλευτείτε τις κάθετες επιφάνειες

Πολλές φορές αυτό που δεν περνάει από το μυαλό μας είναι το πιο προφανές και το πλέον απλό. Οι κάθετες στήλες, είτε πρόκειται για πόδια τραπεζιού, ή βάσεις στήριξης , είναι τα ιδανικά σημεία για να καθορίσετε από εκείνα τα σημεία τη διέλευση των καλωδίων. Έτσι με τον πιο απλό τρόπο, χωρίς άλλες προσθήκες (πέρα από ίσως μια φιλική προς το υλικό πρόσδεση), όλα θα είναι τέλεια τακτοποιημένα και χωρίς να φαίνονται. Το ίδιο συμβαίνει αντίστοιχα και στην οριζόντια κατεύθυνση του καλωδίου. Είναι απλό. Απαιτεί ίσως λιγάκι παραπάνω σκέψη και μικροδιαχείριση, το αποτέλεσμα όμως είναι αψεγάδιαστο και θα σας αποζημιώσει.

 

4. Δημιουργήστε το απρόσμενο

Συνήθως η καλλιτεχνική μας φλέβα χτυπάει εκεί που δεν το περιμένουμε, και ακόμη περισσότερο με υλικά που είναι τελείως απρόσμενα. Τα καλώδια είναι υπέροχες, εύκαμπτες γραμμές οι οποίες μπορούν να μας δώσουν σχήματα, εικόνες, φιγούρες, με όλη την έκτασή τους. Δημιουργήστε αυτό που θέλετε, από απλά μοτίβα, μέχρι ό,τι πιο σύνθετο θα μπορούσε να δώσει το σχήμα του.

Στη γενική εικόνα, σχετικά με τα καλώδια, αυτό που μετράει είναι πως ό,τι μπορεί να κρυφτεί, καλό θα ήταν  χαθεί από το οπτικό πεδίο. Σε κάθε άλλη περίπτωση, αν είναι αναπόφευκτο τα καλώδια να βρίσκονται στη μέση του οπτικού πεδίου, καλό θα ήταν να τα κάνουμε να μοιάζουν όσο το δυνατό λιγότερο με συμβατικά καλώδια. Αφήστε τη φαντασία σας να καλπάσει δημιουργικά.

[nitro_product style=”6″ hover_style=”flip-back” transition_effects=”slide-from-right” id=”28736″]
[nitro_product style=”6″ hover_style=”flip-back” transition_effects=”slide-from-right” id=”32561″]
Ένα υπνοδωμάτιο όλο Άνοιξη – Η Υποδοχή Previous post
Η μάχη των δύο φύλων: Διακόσμηση Next post

Αναζήτηση

Προϊόντα

Κατηγορίες προϊόντων

Social

Istikbal
Προϊόντα
Istikbal
Με την ποιότητα, την τεχνογνωσία και την υπογραφή Istikbal._
© 2023 · Istikbal Kimerland · All rights reserved · Design by Artware